Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, 

מעניין אותי לדעת איך/אם אפשר לבדוק מה היא הטמפרטורת עבודה האידאלית של מנוע. 

ברור לי שההבדל בין דיזל(עם ובלי טורבו) לבנזין(עם ובלי טורבו) להיברידי פלאג אין וכו' יהיה שונה, לפעמים מאוד. 

השאלה שלי היא כללית יותר. 

הרי לכל מנוע יש טמפרטורת עבודה אידאלית שאליה היצרן מכוון. נקודת ההנחה שלי הייתה שטמפרטורת הפתיחה של התרמוסטט היא טמפרטורת העבודה האידאלית של המנוע(שכן עד אותו רגע הנוזל שנמצא בתוך המנוע מתחמם ונשאר בלי סירקולציה לרדיאטור ומנקודת הפתיחה יש ניסיון לשמירה על הטמפרטורה תוך כדי ערבוב של מים מהרדיאטור) אבל אני לגמרי לא בטוח בזה. 

ניסיתי למצוא את התשובה בספרי אוטוטרוניקה ועוד כל מני ספרים טכניים כללים אבל לא מצאתי תשובה מבוססת לנושא, יש למישהו ידע בעניין הזה?

פורסם

אין טמפרטרוה אידאלית, היא משתנה ,תחום די רחב של כ 20 מעלות בהתאם לעומס על המנוע.

נגיד תחילת פתיחה של הטרמסטט היא ב 85 מעלות, פתיחה מלאה 92 מעלות, הפעלת מהירות מאוורר ראשונה ב 95 מעלות ומהירות מאוורר שניה ב 102 מעלות. 

הרכב נוסע בכביש מישורי בעומס נמוך, הטרמוסטט יתחיל להיפתח ב 85 מעלות וישאר פתוח חלקית כי בעמס נמוך וכשיש זרימה טובה של האוויר החיצוני דרך הרדיאטור, לא מדרשת פתיחה מלאה, טמפרטורה במערכת תהיה סביב 85-86 מעלות. 

הרכב עמוד במקום או בפקק, אין קירור טוב של הרדיאטור על ידי האוויר החיצוני, הטמפרטורה תעלה,  טרמוסטט יפתח פתיחה מלאה. אם זה לא מספיק יופעל המאוורר במהירות ראשומה, לסירוגין. אז הטמפרטורה במערכת תהיה בין 95 ל 102 מעלות.

הרכב עולה בעליה תלולה ,הילוך נמוך ופול גז, אז המאוורר יופעל במהירות שניה.

כל התחום הזה שבין 82 לנגיד 105 הוא תקין. 

המערכת לא פועלת בטמפרטורה קבועה מסויימת. 

• אהבתי 2

• תוכן חדש...