Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאז הגעת האוטובוסים, הסינים מצאו דרך לבדוק במציאות את השיקוצים שלהם. בהחלט מעניין תוך כמה זמן הכל מתפרק ברכב הנ"ל. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 10 שעות, KoF-sHeLeG כתב:

יכול להיות שהסינים המציאו מחדש את המתמטיקה?

כנראה שלכל מנוע יש עוד חצי כח סוס שלא מציינים,

כשביחד הצטרף לשלם, ציינו.

אגב בתקופת חמורבי היה לסינים מתמטיקה שונה

לא עשרונית, אלא מתחלקת לשש,

או משהו בסגנון

(בטח ערבבתי כמה פרטים....)

פורסם
לפני 8 שעות, yosilogen כתב:

סך הכל סכום מאוד עממי לציבור הישראלי...

ההלוואות שמאושרות בקלות בחברות המימון הן עד 400 אש״ח בערך לקניית רכב חדש, כך שכל מה שנופל בטווח מה שאפשר לקבל בהלוואה נחשב סכום עממי לציבור

• רעיון גרוע 1
  • משעמם 1
  • מעניין 2

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
בתאריך 22.3.2022 בשעה 15:39, zvit כתב:

3) הוא לא כפוף לתקנות של הטירלול האירופי, ולכן (כנראה) שתהיה הקצאה משמעותעית יותר לישראל, והיום זמינות היא שם המשחק.

הם עדיין יכולים להרוויח קרדיטים ולהשתמש בהם בשביל וולו.

פורסם

הרכב הזה נמכר כבר באירופה וראיתי בהולנד לא מעט ממנו (זו מדינה שנוטים לאמץ בה מהר דברים חדשים ונראה שאנחנו הולכים ומתקרבים למיינדסט שלהם) מה שזה אומר זה שיהיו עליו ביקורות גם מחוץ לסין. לדעתי נראה טוב (גם על הכביש) והקונספט השיתופי מגניב ממש, חבל שאין אותו בארץ

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
בתאריך 22.3.2022 בשעה 15:36, KoF-sHeLeG כתב:

יכול להיות שהסינים המציאו מחדש את המתמטיקה?

יכול להיות שזה מעוגל (80.3 למשל ו180.6)

לגבי הרכב, מכוער טילים, נראה כמו הכלאה חקיינית של סורנטו החדשה וספורטאז 

במחיר כזה לא ברור לי איך ימכר, במיוחד כשיש ג'ילי..

פורסם

זה כמו שהיבואן החליט שהונדה זה "פרימיום" עם מחיר רכישה גבוה ותחזוקה יקרה ולכן גם המכירות הזניחות שלהם בארץ , אז על המותג החדש אין בכלל על מה לדבר , מחיר הזוי .

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 25.3.2022 בשעה 17:19, neorus כתב:

רכב סיני במחיר אמריקה

הם עלו פה על משהו..

המותג הינו בבעלות משותפת של וולוו השוודית וג'ילי הסינית. אם כבר אז שוודיה, לא אמריקה.

והנה תמונות עם רישוי ישראלי

277433876_10225193241325448_8566988996953436217_n.jpg?stp=dst-jpg_s960x960&_nc_cat=105&ccb=1-5&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=rvgeL1pdSXsAX8Of4n-&_nc_ht=scontent.ftlv1-1.fna&oh=00_AT9ndjLdONypTkS4Me5WP1y7OZuAAm49K-cbVzhpTMJlcw&oe=62440849277367838_10225193241125443_2542362142923423933_n.jpg?stp=dst-jpg_p843x403&_nc_cat=105&ccb=1-5&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=e_9PBj7SJycAX-BaDzY&tn=9H1EZGUJACdNWfi0&_nc_ht=scontent.ftlv1-1.fna&oh=00_AT8quXvvKvhmju3_AwXXYgswkam-9BbIA8ORnRHvqBHRDQ&oe=62440659

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

צריך להיות דביל מוחלט בשביל לקנות את האוטו הזה ב250000 ש"ח. בסין הגירסה הכי מפוארת של הדגם הזה עולה 130000 ש"ח. בדיוק חצי מחיר. אתם מבינים בחלל איך יבואני רכב מזיינים אותנו???!!!

פורסם
לפני 6 שעות, NimoKampf כתב:

אתם מבינים בחלל איך יבואני רכב מזיינים אותנו???!!!

זאת שאלה שצריך להפנות לאיתן סטיבה, אבל לא יודע אם הוא חבר פורום.

• מצחיק 5

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתאריך 22.3.2022 בשעה 23:40, DareDevil כתב:

מאז הגעת האוטובוסים, הסינים מצאו דרך לבדוק במציאות את השיקוצים שלהם. בהחלט מעניין תוך כמה זמן הכל מתפרק ברכב הנ"ל. 

רוב המפעילים הפרטיים כבר חוזרים לאירופאים.

הסינים נמכרים עכשיו בעיקר לתחבורה הציבורית, בעיקר בגלל העובדה שבמכרזים החדשים מגבילים את האוטובוסים ל-8-10 שנים (במקום 15 בעבר) ואז החברות בוחרות בצי שיהיה להם זול יותר שגם ככה יחזיק פחות שנים.

אני כבר רואה היום את הסיניים של חברת מטרופולין וסופרבוס איך הם נראים אחרי כמה שנים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

לרגע חשבתי שאני מסתכל על קיה ספורטאז' מיקום מקביל.. עם נגעיות פורשה cayenne

תודה על הפרסום

עריכה אחרונה על ידי Benson
  • 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

כמה מילים על 01 שאספתי ברומא ועברתי איתה כ-2,000 ק"מ ב-9 ימים נפלאים בטוסקנה...

קיבלתי את ההיברידית הנטענת שלמרות חוסר הניקיון המפתיע מטעם Hertz נראתה לא רע הן בחוץ והן בפנים. האבזור כלל את כל מה שאפשר היה לצפות בקטגוריה כולל מערך בטיחות מלא המקובל כיום, בטח כשיש קשר לוולוו - בלימות אוטונומיות במגוון מתארים, בקרת שיוט אקטיבית עם סיוע בפקקים, זיהוי תמרורים, בקרת סטייה ותיקון היגוי, מצלמות מכל עבר כולל 360, 5 כוכבים ב-NCAP... מעבר לכך גג פנורמי נפתח, כל החישמול המקובל, ריפוד מפלסטיק ממוחזר (כולל רשתות פלסטיק, אמיתי!), ושאר גיזמואים. אם יהיו לכם רעיונות או תובנות ליצרן אז אפשר להקליט הודעות ישירות במערכת המולטימדיה ואלה עולות לענן, לא ברור אם משם הן ממשיכות לחור שחור או שמישהו באמת מקשיב להן.

אני מודע לכל ש-PHEV מייצרות הרבה אנטגוניזם, בעיקר לאור נתוני צריכת דלק ופליטות מזהמים לא ריאליים ועניין המשקל ה"מת" כשאין סוללה. לעומת זאת, מכיר כמה בעלי PHEV שגם מטעינים את הסוללה במטען ביתי ובמתאר הנסיעה שלהם ה-PHEV הוא פתרון אופטימלי עם אפס חרדת טווח וכמעט אפס היכרות עם תחנות דלק, אז אין לי עוד מה לומר כאן.

ובחזרה ל-01, בלטו לטובה –

·         איכות הרכבה – בכנות, מרשימה. לא נשמע ציוץ למרות הסלילה המזעזעת בכבישי טוסקנה

·         תא הנוסעים מרגיש לגמרי איכותי, הרבה מרקמים רכים בחלקים העליונים, קצת יותר נוקשות במה שפחות רואים או נוגעים

·         אנדרואיד אוטו\קארפליי אלחוטיים

·         באופן כללי די שקט בתא הנוסעים חוץ מאשר בסל"ד ממש גבוה

·         מאוד-מאוד-מאוד שקט שם במצב החשמלי (וגם חלק לגמרי). האמת? לא פחות שקט וחלק מה- I-PACE החשמלית שלי

·         מסך מולטימדיה "12.7 עם UI די אינטואיטיבי ונוח לתפעול, איזון לא רע בין שליטה דרך מסך המגע וכפתוריאדה פיזית

·         איכות הצליל במערכת הקול Infinity של Harman – וואו!!!! ואני הייתי בטוח שהMeridian 3D Surround – שיש לי ביגואר היא על סף שלמות ☹️

לא משהו –

·         מתלים נוקשים שהיו נהדרים על אוטוסטרדות ב-140 קמ"ש אבל פחות נחמדים על כבישים מצולקים שחלקם גרמו לי להתגעגע לכבישים המקומיים שלנו

·         התאורה אדפטיבית, אבל זה רחוק שנות אור (להלן משחק מילים משעשע) מ-LED MATRIX

·         צריכת דלק סבירה – מחוץ לעיר, ובכבישי טוסקנה האיטיים עברנו כ-18 קמ"ל ללא המנוע החשמלי ויחד איתו הגענו גם לממוצעים של כ-40-35 קמ"ל. בתמונות אפשר לראות שמחוון הדלק נראה מלא ועם טווח של 380 ק"מ, אבל שעה ומשהו קודם ולאחר תדלוק, הטווח החזוי היה על 600 ק"מ. עברנו יותר מ-60 ק"מ על חשמל בלבד והיתר על דלק, בלי כל השפעה על מצב השנתות במחוון

·         תאוצה סבירה-מינוס למרות הספק משולב של 261 כ"ס (אבל אחרי שהתרגלתי לחשמלית זו לא חוכמה), אולי זה באשמת 1.7 טון משקל. נו, לא באמת איטית אבל לא מדביקה למושב בשום מצב

·         מערכת בקרת אקלים דו-אזורית שתפקדה יפה כשבחוץ 25 היו מעלות, לא יודע מה יהיה איתה כאן בגיהינום של יולי-אוגוסט וכמובן שייתכן שהמערכת תהיה שונה בהתאמה לתנור המקומי

עוד יותר לא משהו –

·         מערכת הניווט המקורית היא לא פחות ממזעזעת. "לא מדייקת" זו אפילו לא הבעיה הכי גדולה שלה. אבל עם אנדרואיד אוטו גם לא היה צריך אותה. המערכת הזו היא יותר משקל "מת" מסוללה ריקה...

·         "Hey Frank", שזה העוזר הדיגיטלי של המותג – עושה את העבודה אבל לא ממש זריז ונשמע ממש מגוחך

·         שליטה ידנית על ההילוכים נעשית בהזזה ימינה\שמאלה, לא מאוד נוח ואין פקדים ליד ההגה

·         למי שירצה לרכוש תהיה בחירה קלה (או קשה) של שני צבעים בלבד, כחול או שחור...

לא יודע אם זה יגיע לכאן –

·         מודל השיווק השיתופי – בגדול, באירופה ניתן להשכיר את הרכב לאחרים. עניין של רגולציה שכנראה לא ישרוד את הדרך לכאן

·         למה אין בישראל שידוריDAB , שלא לדבר על +DAB?? סטארט-אפ ניישן וכל זה, ואין רדיו באיכות סבירה למרות ש-DAB היה באוויר כבר לפני 27 שנה ומתחיל בעצמו להיות זקן. אנחנו תקועים עם FM, לא ייאמן

באופן מפתיע ה-01 משכה מבטים כמעט בכל מקום, מסתבר שהיא לא ממש נפוצה באיטליה (אבל ממש פופולרית בקרב חברות השכרה).

ובשורה התחתונה, Lynk & Co 01 השתלבה לנו בטיול בטוסקנה באופן לא רע בכלל.

(בתמונות היא נקייה וזה רק כי ביצעתי שטיפה עצמית, הרכב נמסר לידי במצב די מפתיע לרעה מבחינת נקיון).

1414661909_LynkandCo01f.png

2132894385_LynkandCo01e.png

1005473442_LynkandCo01d.png

1700673680_LynkandCo01c.png

2002792254_LynkandCo01b.png

1693140137_LynkandCo01a.png

עריכה אחרונה על ידי X9500
  • אהבתי 7
  • מעניין 1

The older you get, the better you used to be

• תוכן חדש...