Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל אתה "מתקטנן"   בכל אופן. 😉

אז תעשה טיפול עכשיו, הבא יהיה עוד שנה ולא ב 15K קילומטר. או לחליפין הטיפול הבא יהיה כאשר תגיע ההתראה הבאה. מה הבעיה לטפל עכשיו? הרי אם היית נוסע יותר מ 15K עד היום היית צריך להכנס לטיפול בכל מקרה ולא לחכות שנה שלמה.

טיפול ראשון חינם (על חשבון היבואן) ניתן בדרך כלל כהטבה במעמד המכירה/מסירה אחר כך ניתנים טיפולים כמחווה או כפיצוי כלשהו עקב אירוע כלשהו , אני סקפטי לגבי רצון טוב של יבואן להעניק טיפולים על חשבונו כק כי הלקוח רוצה להמתין עש שיגיע ל 15K או שנה המוקדם מבניהם.

אמנם אתה לא יודע מה הסיבה, אבל אולי חס וחלילה הופיעה התראה עקב עכירות של השמן ולא כתוצאה מחלוך הזמן במונה מרגע המילוי בתום תהליך הייצור.  אני הייתי נכנס למוסך ולו רק בשביל השקט בהמשך.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 1 דקה, zaf כתב:

אבל אתה "מתקטנן"   בכל אופן. 😉

אז תעשה טיפול עכשיו, הבא יהיה עוד שנה ולא ב 15K קילומטר. או לחליפין הטיפול הבא יהיה כאשר תגיע ההתראה הבאה. מה הבעיה לטפל עכשיו? הרי אם היית נוסע יותר מ 15K עד היום היית צריך להכנס לטיפול בכל מקרה ולא לחכות שנה שלמה.

טיפול ראשון חינם (על חשבון היבואן) ניתן בדרך כלל כהטבה במעמד המכירה/מסירה אחר כך ניתנים טיפולים כמחווה או כפיצוי כלשהו עקב אירוע כלשהו , אני סקפטי לגבי רצון טוב של יבואן להעניק טיפולים על חשבונו כק כי הלקוח רוצה להמתין עש שיגיע ל 15K או שנה המוקדם מבניהם.

אמנם אתה לא יודע מה הסיבה, אבל אולי חס וחלילה הופיעה התראה עקב עכירות של השמן ולא כתוצאה מחלוך הזמן במונה מרגע המילוי בתום תהליך הייצור.  אני הייתי נכנס למוסך ולו רק בשביל השקט בהמשך.

הכל נכון , אשתי בתמונה - רכב שלה. היא מתנגדת. אחליט לאחר קבלת תשובה מהיבואן. 

פורסם (נערך)

אמרת אשתך אמרת הכל 😂 

יש לי במשפחה כאלה שטיפלו ברכב פעם בשנה רק לפני טסט גם כשהרכב עבר באותה שנה 27K קילומטר. (לא כולם נשים) 

אישתי, בהיותה סטודנטית, לא עצרה למלא דלק כי היא מיהרה. 😂  על משקל "לא רוצה להכנס למוסך לפני הזמן" 😉

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 14 דקות, ronen7 כתב:

הכל נכון , אשתי בתמונה - רכב שלה. היא מתנגדת. אחליט לאחר קבלת תשובה מהיבואן. 

אשתך מתנגדת למה?

לשלם עבור הטיפול לפני הזמן או לגשת למוסך כדי לבדוק מה הסיבה להתרעה? אולי באמת שכחו לאפס מונה הטיפולים לפני המסירה וזה כל הסיפור .

או שהיא פשוט מתנגדת...

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 54 דקות, vladclar כתב:

אשתך מתנגדת למה?

לשלם עבור הטיפול לפני הזמן או לגשת למוסך כדי לבדוק מה הסיבה להתרעה? אולי באמת שכחו לאפס מונה הטיפולים לפני המסירה וזה כל הסיפור .

או שהיא פשוט מתנגדת...

אחרי 40 שנה יחד מעדיף לא להתחיל וויכוח.  שוב, אקבל את תשובת היבואן ונחליט מה שאשתי תחליט. 

בכל מקרה תודה !

• אהבתי 1
פורסם

אינני יודע אם הפיצ'ר הבא מצוי גם ברכב שלך אבל יש יצרנים שבצדק דואגים למערכת חכמה שמנטרת את תנאי הנסיעה ובהתאם עשויה לקצר את המרווח של הטיפול הנדרש. 

למה זה מוצדק ואף רצוי ללקוח? 

לדוגמא אצלך המרווח הרגיל של החלפת שמן מנוע ומסנן הינו כל 15,000 ק'מ או שנה - הקודם משניהם. 

תאר לעצמך שני נהגים .

האחד - נהג x שנוסע כל יום בפקקים קשים ועובר 10 ק'מ בכל שעה של נסיעה , רוב הזמן עצור-סע. בחמשת ימי שבוע ממוצע הרכב פעל 4 שעות כל יום כפול  40  ק"מ = 200 ק"מ, 20 שעות מנוע. 

השני - נהג Y - נוסע רוב הזמן בינעירוני ועובר 40 ק"מ ביום בשעה אחת.  בחמשת ימי שבוע ממוצע הרכב פעל 1 שעה כל יום כפול  40  ק"מ = 200 ק"מ, 5 שעות מנוע. 

מבחינת מרחק שני כלי הרכב נסעו זהה אבל שעות מנוע/בלאי ביחס של 1:4 !

ברור שהרכב הראשון יגיע ל- 15,000 ק"מ עם בלאי משמעותי לשמן לעומת הרכב השני. 

הבלאי ברכב הראשון גבוה ומצריך הקדמת הטיפול  לפני שיגיע ל-15,000 ק'מ.  ולכן יש כלי רכב שמחשב הרכב מודד גם שעות עבודת מנוע וגם נתונים נוספים ובמידת הצורך מתריע על הקדמת זמן הטיפול. 

האם מתאר הנסיעה שלך ברובו עירוני או נסיעות איטיות ופקוקות ? במצב זה ההתראה מוצדקת. 

• אהבתי 3
פורסם
לפני 22 דקות, ronen7 כתב:

אחרי 40 שנה יחד מעדיף לא להתחיל וויכוח.  שוב, אקבל את תשובת היבואן ונחליט מה שאשתי תחליט. 

בכל מקרה תודה !

תודה לאל שאני רווק בפעם ה600

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני שעה, ronen7 כתב:

בכל מקרה תודה !

זה לא עניין של ויכוח.

כדאי לגשת למוסך ( אולי לזה התכוונת ב "תשובות מיבואן"?).

לפעמים יש גם תקלות ברכב חדש, בשביל זה יש אחריות.  אי אפשר להיות בגישה "זה רכב חדש, בשנה הראשונה לא נכנסת למוסך,  ולא משנה מה".

לי נדלקה נורת תקלה כאשר הרכב היה בן חודשיים. הסתבר שחולדה אכלה חוטים של חיישן אוויר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

ציטוט מתוך ספר הרכב פרק 11, מיד בהתחלה:

הערה
• תדירות הטיפולים והביקורות התקופתיות המובאות להלן היא מינימלית. ייתכן ויהיה צורך לבצע את הטיפולים והביקורות לעתים
קרובות יותר בהתחשב בתנאי הכביש, מזג אוויר, תנאים אטמוספריים ושימוש במכונית. תנאים אלה עשויים להשתנות מארץ לארץ.
לכן, ייתכן ויהיו דרישות מיוחדות בארצך. לפרטים על התדירות הישימה למכוניתך מומלץ לפנות למוסך או למוסך מורשה סובארו
מטעם היבואן.
• במכוניות שמצוידות בצג רב-תכליתי )צג LCD צבעוני(, אפשר לקבוע תזכורות שיוצגו כשמתקרב המועד לביצוע טיפולים בפריטים
מסוימים. לפרטים נוספים עיין בנושא "הגדרות תחזוקה

בוקי, אני מניח שההגדרות הן ברירת המחדל, כלאמר החל מסיום הייצור/מילוי נוזלים במפעל הייצור.

עריכה אחרונה על ידי zaf

• פיתרון
פורסם

כמובטח על ידי ,  להלן תשובת החברה - סמלת  כפי שהבנתי 

ההתראות אינן קשורות למחשב הרכב עצמו אלא למחשב אחר עצמאי שניתן בו להגדיר התראות כאלה ואחרות לדוגמא יום נישואין , יום הולדת וכו׳ 

כנראה , בעת הכנת הרכב למסירה , הגדירו בטעות תאריך כלשהו שכרגע קפץ. 

כאמור , לא קשור למחשב הרכב עם פרמטרים של בלאי / זמן / ק״מ .

שלחו לי לבקשתי  אישור שהאחריות בתוקף כל עוד עומד בתנאים של טיפול 15000 ק״מ או שנה - המוקדם מביניהם. 

מבחינתי נסגר העניין. 

מודה לכולם על העצות והזמן !

פורסם
לפני 59 דקות, ronen7 כתב:

כאמור , לא קשור למחשב הרכב עם פרמטרים של בלאי / זמן / ק״מ .

תרשה לי רק לדייק קצת: זה מחשב לוח שעונים ושם ניתן להגדיר התראות לטיפול, להחלפת פילטר שמן, להצלבת צמיגים ועוד, בהגדרה אתה קובע את הזמן  והקילומטרים להופעת ההתראה, אז זה בהחלט קשור לזמן וק"מ. 

ואכן לא קשור לבלאי. 

פורסם
לפני 2 דקות, Buki כתב:

תרשה לי רק לדייק קצת: זה מחשב לוח שעונים ושם ניתן להגדיר התראות לטיפול, להחלפת פילטר שמן, להצלבת צמיגים ועוד, בהגדרה אתה קובע את הזמן  והקילומטרים להופעת ההתראה, אז זה בהחלט קשור לזמן וק"מ. 

ואכן לא קשור לבלאי. 

אכן קשור לזמן אבל לא למחשב הרכב. 

תחשוב על 2 מחשבים מקבילים. 

ולהבהיר עוד, המחשב של הרכב עצמו לא מתריע. 

כלומר סומכים על הנהג או המוסך שיגדיר התראות. 

לא מגדיר, אין התראות. 

פורסם
לפני 1 דקה, ronen7 כתב:

אכן קשור לזמן אבל לא למחשב הרכב. 

זה טיימר פשוט שמובנה בלוח שעונים, האמת קיים בצורה זו או אחרת במכוניות כבר איזה 20 שנה. תזכורת לנהג לבצע טיפול. הוא "לא יודע" שהשמן התבלה אבל כן יודע לספור X ק"מ או X זמן אחרי שבוצע איפוס, שאמורים לבצע אחרי שעושים טיפול. 

• תוכן חדש...