Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי רכב חדש (ראשון שלי) ואף פעם לא התעסקתי עם כל המסביב .
אחרי שקראתי הרבה והזמנתי המון דברים מאמזון בשביל ניקיון הרכב הגעתי למצב שאני פחות או יותר מבין איך אמורה להיות הרוטינה מבחינת נקיון כדי לשמור על הרכב במצב טוב ושגם יראה טוב לאורך זמן.
אני אכתוב כאן את התכנון ואשמח לקבל טיפים/הערות לגבי זה או אם יש לכם הצעות להוסיף חומר/ים אחרים כדי לשפר את זה.
1. שוטף את הרכב במים
2. קניתי אקדח קצף שמתחבר לצינור וסבון ייעודי של קימיקל גייס ואני "מצפה" את הרכב בסבון
3. קניתי כפפת מיקרופייבר של קימיקל גייס ואני מסבן איתה את הרכב , כל פעם מסבן שטח אחר ובין לבין טובל את הכפפה בדלי עם מים נקיים (ותחתית ייעודית לתפיסת הלכלוך) . האם יש חשיבות לצורת הסיבון או שזה פשוט איך שהכי נוח לי?
4. אחרי זה אני שוב שוטף את הרכב במים
5. מנגב את הרכב עם מגבת כבדה ממיקרופייבר (גם של קימיקל גייס 🤷‍♂️)
6. מורח Meguiar's Ultimate Liquid Wax בעזרת פד ייעודי שקניתי , אם הבנתי נכון אני שם מעט חומר ועובר לאט לאט כל פעם על אזור אחר ברכב ואחרי כמה דקות אני מנגב את זה עם מגבת ממיקרופייבר נקייה . לפי מה שקראתי צריך לעשות ווקס 4 פעמים בשנה פחות או יותר .
7. אני מתכנן לשטוף את הרכב לפחות פעם בחודש אז אחרי שאני אעשה את השלבים 1-4 ואני אוסיף שלב שבו אני ארסס על הרכב את Meguiar's  Ultimate Quik Wax ואחרי כמה דקות אנגב אותו עם מטלית מיקרופייבר נקייה . זה אמור לחזק את שכבת הווקס ולשמור על הרכב שיהיה מבריק .

אשמח לשמוע אם זה נראה לכם תקין או יש משהו שאתם ממליצים לי לשנות או להוסיף לרוטינה?
ראיתי שיש כל כך הרבה חומרים שונים (ציפוי קרמי , אוטם צבע והשד יודע מה עוד) , אם יש משהו שאתם חושבים שממש יועיל לי ושווה להוסיף לרוטינה אשמח לשמוע.
תודה מראש 👍

פורסם

6. לא, וקס מחזיק חודש במקרה הטוב. אתה מדבר על sealant - אוטם צבע, שזה באמת מחזיק כמה חודשים ויותר טוב מהבחינה הזו מווקס. ממליץ אישית על menzerna PL.

חוץ מזה נראה בסדר באופן כללי, אפשר להחליף חלק מהחומרים אבל לא דחוף, עד שייגמר לך יהיה לך מספיק ניסיון עם החומרים וזמן לקרוא כדי לראות אם כדאי להחליף משהו.

דגש קטן, כשאתה מסבן את הרכב, בטח עם כפפה יקרה כזו, עדיף שאת החלקים התחתנים/הקרובים לגלגלים תעבור קודם עם כפפה/מטלית אחרת כדי לא להכתים את הכפפה שלך ולהעביר את הג'יפה לשאר הרכב.

אולי גם כדאי לנקות את הג'אנטים.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

תודה רבה , נתתם לי הרבה טיפים טובים 👍
אם אני שם את האוטם צבע אני לא צריך לשים ווקס לפני? הוא עושה את אותה פעולה כמו של ווקס רק שהוא נשאר ליותר זמן?
ואם אני עושה ווקס ואחרי חודש עושה שוב - אני צריך קודם להוריד את שכבת הווקס הקודם עם חומר כלשהו?
לדעתך עדיף שאקנה מכונה ייעודית בשביל לשים את הווקס/אוטם צבע או שאפשר להסתפק בלעשות את זה ידני?

פורסם
לפני 17 דקות, conure כתב:

אם אני שם את האוטם צבע אני לא צריך לשים ווקס לפני? הוא עושה את אותה פעולה כמו של ווקס רק שהוא נשאר ליותר זמן?

אוטם צבע מיישמים אך ורק על פח נקי לחלוטין, אם יהיה וקס מתחת הוא לא יחזיק.

אפשר לשים וקס אחרי האוטם צבע, אבל באופן כללי עדיף quick detailer.

אוטם צבע מיועד יותר להגנה, וקס נועד יותר לברק. אבל גם האוטם צבע נותן ברק מסוים.

לפני 18 דקות, conure כתב:

אם אני עושה ווקס ואחרי חודש עושה שוב - אני צריך קודם להוריד את שכבת הווקס הקודם עם חומר כלשהו?

אין צורך.

לפני 19 דקות, conure כתב:

לדעתך עדיף שאקנה מכונה ייעודית בשביל לשים את הווקס/אוטם צבע או שאפשר להסתפק בלעשות את זה ידני?

נתון להחלטתך, אני מיישם ידנית את המנזרנה תקופה ארוכה ויכול להעיד שהוא יחסית נוח ליישום ידני.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם
לפני 7 דקות, Adani כתב:

אוטם צבע מיישמים אך ורק על פח נקי לחלוטין, אם יהיה וקס מתחת הוא לא יחזיק.

אפשר לשים וקס אחרי האוטם צבע, אבל באופן כללי עדיף quick detailer.

אוטם צבע מיועד יותר להגנה, וקס נועד יותר לברק. אבל גם האוטם צבע נותן ברק מסוים.

אין צורך.

נתון להחלטתך, אני מיישם ידנית את המנזרנה תקופה ארוכה ויכול להעיד שהוא יחסית נוח ליישום ידני.

מעולה , שוב תודה רבה על העזרה והטיפים 🤝

• תוכן חדש...