Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באחד כתוב 18.3 שזה אחלה בחלה ובשני 13.4.. עכשיו מאז שקניתי את הרכב שמתי לב שדלק יורד נורא מהר באופן מחשיד.. מה הקטע? למה כתוב 18.3 ובפועל זה 13.4 אם לא יותר.. מה הקטע? איך מסדרים אתתזה? 

10882A4F-DB59-47C4-9924-D91D99819BEB.jpeg

DF079E97-0760-4928-902B-0DAE5C1FA310.jpeg

פורסם

העליון, אם אני קורא נכון, זה מהירות ממוצעת.

השני, צריכה ממוצעת

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 49 דקות, FROGIE כתב:

הראשון זו מהירות ממוצעת.

השני זה צריכת דלק LITER ל 100KM. דהיינו עם ליטר אתה עושה 7KM~

אתה נוסע בעיקר בתוך העיר?

ואי זה מאוד גרוע... הקטע שקניתי את הרכב לפני כמה ימים.. ולא הבנתי למה הדלק יורד במהירות.. יש דרך לטפל בזה? אולי לשפר את צריכת הדלק? 

כנראה שהבעלים הקודמים זה היה לו סבבה כי הוא נסע רק בעיר.. אבל לי זה לא טוב אני אוהב לבלות עם החברה והחברים לצאת וזה..

לפני 52 דקות, ArikM כתב:

העליון, אם אני קורא נכון, זה מהירות ממוצעת.

השני, צריכה ממוצעת

יש דרך לשפר את הצריכת דלק ממוצעת? מוסך יעזור? 

פורסם

כמה דברים

1. תגלה לנו באיזה רכב מדובר?

2. מהירות ממוצעת 18 קמ"ש זה מאוד נמוך, מסתבר שהרכב הזה נסע בעיקר בעיר

3. מדובר בממוצע מאז האיפוס הקודם, מה שאומר שזה לפי תוואי הנסיעה של הבעלים הקודם.

4. תאפס את המדים (כולם), תתדלק פול, תיסע מיכל מלא, תתדלק שוב פול, ותחלק את מס' הק"מ שעברת מאז האיפוס במס' הליטרים שנכנסו לך בתדלוק השני

5. תחזור על זה 3 פעמים

בהצלחה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 3 דקות, avargel כתב:

כמה דברים

3. מדובר בממוצע מאז האיפוס הקודם, מה שאומר שזה לפי תוואי הנסיעה של הבעלים הקודם.

4. תאפס את המדים (כולם), תתדלק פול, תיסע מיכל מלא, תתדלק שוב פול, ותחלק את מס' הק"מ שעברת מאז האיפוס במס' הליטרים שנכנסו לך בתדלוק השני

5. תחזור על זה 3 פעמים

בהצלחה

רגעעעע לא הבנתי מזה שלב 4 ? איך אני מאפס? מה מי מו? מזה מדים איך מאפסים אותם אתה יודע? פשוט לספור כאילו כמה קמש אני נוסע עד מיכל ריק? 

בלבלת אןתי אולי תוכל להסביר שוב אחי? אני לא ממש מבין בזה 

לפני 5 דקות, avargel כתב:

כמה דברים

5. תחזור על זה 3 פעמים

בהצלחה

וזה שברולט קרוז 2010 LS 1.6

פורסם
לפני 8 דקות, avargel כתב:

יש לך כפתור לאיפוס המדדים, בדרך כלל זה לחיצה ארוכה על trip 

מזה טריפ? 😅 

ואצה יכול להסביר שוב את נקטע עם הלמלא פול טנק ואז כאילו מה לעשות? 

פורסם
לפני 29 דקות, mightyraz כתב:

מזה טריפ? 😅 

ואצה יכול להסביר שוב את נקטע עם הלמלא פול טנק ואז כאילו מה לעשות? 

טריפ זה בעצם מונה את מס' הק"מ שהרכב עבר מאז האיפוס האחרון של אותו טריפ או, עד שמגיע למס' ק"מ מסוים ואז מתאפס אוטומטית ומתחיל לספור שוב וכו'.

בד"כ ישנם שני 'טריפ' TRIP (A\B), שניהם עם עקרון זהה וזה כדי שנוכל לעקוב על שני מסלולים/מס' ק"מ אם נרצה.

הם מופיעים בצג בלוח השעונים.

מתוך לוח השעונים יוצא מין כפתור ארוך,

לחיצה אחת עליו תעביר מ- TRIP A ל- TRIP B

לחיצה ארוכה עליו תאפס את מס' הק"מ ב- TRIP שאתה נמצא עליו. 

שניהם אגב, ללא קשר ל'קילומטרז' הרגיל שמצטבר ללא יכולת איפוס

מה ש-avargel הציע זו השיטה המסורתית ואולי המדויקת שיש.

התחלת הבדיקה היא:

1. כשאתה מגיע לתחנת דלק, מאפס את אחד מהטריפ (כדאי לך לאפס את שניהם למקרה שתאפס בטעות לאחר מכן), ממלא את המיכל 'פול'.

2. נוסע עד שהמיכל כמעט מתרוקן, ממלא שוב 'פול', מסתכל ורושם בצד כמה ליטרים תודלקו וכמה ק"מ מופיע בטריפ שאיפסת בתחילת הבדיקה,

(עכשיו אם תחלק את מס' הק"מ במס' הליטרים - תקבל כמה ק"מ\לליטר)

מבלי לאפס את הטריפ, חוזר עוד פעמיים על שלב התרוקנות המיכל ומילויו ורשימת הליטרים בכל תדלוק.

ואז אתה מחלק את סך כל הק"מ מאז האיפוס - במס' הליטרים הכולל בשלושת התדלוקים = תקבל את הממוצע ק"מ\לליטר.

דוגמה:

הרכב עבר 1,326 ק"מ מאז האיפוס בתחילת הבדיקה,

סה"כ 92.511 ליטרים מולאו בשלושת התדלוקים,

תחלק את מס' הק"מ למס' הליטרים, תקבל: 10.279 ק"מ\לליטר אחד של דלק.  

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, shilo_v כתב:

טריפ זה בעצם מונה את מס' הק"מ שהרכב עבר מאז האיפוס האחרון של אותו טריפ או, עד שמגיע למס' ק"מ מסוים ואז מתאפס אוטומטית ומתחיל לספור שוב וכו'.

בד"כ ישנם שני 'טריפ' TRIP (A\B), שניהם עם עקרון זהה וזה כדי שנוכל לעקוב על שני מסלולים/מס' ק"מ אם נרצה.

הם מופיעים בצג בלוח השעונים.

מתוך לוח השעונים יוצא מין כפתור ארוך,

לחיצה אחת עליו תעביר מ- TRIP A ל- TRIP B

לחיצה ארוכה עליו תאפס את מס' הק"מ ב- TRIP שאתה נמצא עליו. 

שניהם אגב, ללא קשר ל'קילומטרז' הרגיל שמצטבר ללא יכולת איפוס

מה ש-avargel הציע זו השיטה המסורתית ואולי המדויקת שיש.

התחלת הבדיקה היא:

1. כשאתה מגיע לתחנת דלק, מאפס את אחד מהטריפ (כדאי לך לאפס את שניהם למקרה שתאפס בטעות לאחר מכן), ממלא את המיכל 'פול'.

2. נוסע עד שהמיכל כמעט מתרוקן, ממלא שוב 'פול', מסתכל ורושם בצד כמה ליטרים תודלקו וכמה ק"מ מופיע בטריפ שאיפסת בתחילת הבדיקה,

(עכשיו אם תחלק את מס' הק"מ במס' הליטרים - תקבל כמה ק"מ\לליטר)

מבלי לאפס את הטריפ, חוזר עוד פעמיים על שלב התרוקנות המיכל ומילויו ורשימת הליטרים בכל תדלוק.

ואז אתה מחלק את סך כל הק"מ מאז האיפוס - במס' הליטרים הכולל בשלושת התדלוקים = תקבל את הממוצע ק"מ\לליטר.

דוגמה:

הרכב עבר 1,326 ק"מ מאז האיפוס בתחילת הבדיקה,

סה"כ 92.511 ליטרים מולאו בשלושת התדלוקים,

תחלק את מס' הק"מ למס' הליטרים, תקבל: 10.279 ק"מ\לליטר אחד של דלק.  

קודם כל תןדה על ההסבר ! תודה לכולכם ! 

דבר שני למה אני צריך כזאת שיטה מייגעת (ויקרה חחח) כתוב לי שבצריכת דלק ל100 ליטר זה 13.4.. אני בעצם רוצה לדעת איך אני יכול באמת שבצריכת דלק ברכב תהיה נמוכה יותר זתומרת פחות ליטרים לקילומטרים .. אם יש משהו שאני יכול לעשות או ללכת למוסך ולבקש טיפול מסוים.. זה רכב ראשון ואני די מתבאס מזה.. מוכן להשקיע כסף. 

לפני 8 שעות, avargel כתב:

איזה אוטו זה?

והאם יש לך ספר רכב?

זה קרוז 2010 LS 1.6

אין לי ספר רכב 

עריכה אחרונה על ידי mightyraz
פורסם

מייגעת?

הדבר היחיד המייגע זה ללחוץ על הכפתור ולאפס את הטריפ כי לתדלק בכל מקרה תצטרך.

יקרה?

מה ההבדל אם תתדלק בחודש אחד פעמיים ב-150 ש"ח,

או פעם אחת 'פול' נניח ב-300 ש"ח?

לדעתי, רכב משפחתי ממוצע עם מנוע 1.6L כמו הקרוז שלוגם 1/13 זה בכלל לא חריג ולא יודע כמה תוכל לשפר זאת.

בטוח החבר'ה פה יודעים טוב יותר.

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם
לפני 42 דקות, mightyraz כתב:

אם יש משהו שאני יכול לעשות

הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה לא לנסוע במהירות ממוצעת של 18 קמש. 18 קמש זה מהירות ממוצעת של מישהו שנוסע אך ורק בפקקים, יום יום. כשהרכב ייסע בצורה יותר נורמלית אז גם הצריכה תהיה יותר נורמלית (במידה, כמובן, שלא 'תקרע' אותו). 

תתחיל מפה. אין לך שום טיפול קסם שאפשר לעשות כדי לשפר צריכה.

אז כמו שהציעו- תאפס מונים ותבדוק שוב אחרי שהרכב ייסע לא במהירות ממוצעת של 18 קמ"ש.

פורסם

זה לא 1-13 אלא 13.4 ל100 קילומטר כלומר, בסביבות ה7 ליטר לקילומטר שזה ממש לא חסכוני. 

אין פתרונות קסם בצריכת דלק, כמובן לוודא שהרכב מטופל לפי מפרט היצרן ומטופל בזמן וכן לנסוע בצורה רגועה יכולים לעזור. 

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, shilo_v כתב:

שלוגם 1/13 זה בכלל לא חריג

זה לא 1 ל 13.

זה 13 ל 100 ליטר.

זה יוצא 7.5 קמ לליטר, לא להיט :)

**עקפו אותי

עריכה אחרונה על ידי אורח לרגע
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...