Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

יש לי C3 2010 - פה ושם בלאי של חלקים וטיפולים - אבל לא הייתה אף פעם בעיה מכנית חמורה

אתמול נכנסתי לרכב וסובבתי שלב אחד בסוויטץ' - רק כדי שיהיה חשמל לרכב כדי להכניס את הקוד של האימובילייזר

והיה פיצוץ חזק עם ריח של עשן מהכיוון של המכסה מנוע. לא הגעתי אפילו לשלב של הכנסת הקוד ולא ניסיתי להניע

לאחר מכן התחילו בעיות חשמל ברכב:

לא מנסה אפילו להניע

יש רעש של "קליקים" של המנגנון נעילה - כל הזמן

הבהובים של מנורות - כל הזמן

לא מגיב לשלט של הרכב (המראות צריכות להיפתח להיסגר עם לחיצה על השלט)

כל זה גם כשמפתח מחוץ לסוויץ'

המצבר יחסית ישן - חושב שבן 4 שנים

בנתיים ניתקתי את המצבר כי לא רציתי שזה ימשיך לעשות את הדברים האלה כל הסופ"ש

אני מתלבט אם להזמין חשמלאי רכב שינסה לפתור את הבעיה במקום או להזמין גרר שיקח את הרכב למוסך

קצת חושש מלהזמין איש מקצוע שלא יצליח לפתור את התקלה ואז אצטרך לשלם כפול

לכן מתייעץ אתכם מה לדעתכם מקור הבעיה ?

תודה

פורסם

הרם את מכסה המנוע וראה אם לא התפוצץ המצבר ואז נשפך ממנו גם אלקרוליט

(מים עם חומצה גפריתנית) שמאכל את סביבת המצבר (יה אז גם ריח חזק דומה לביצים סרוחות וחריף).

במקרה כזה צריך לשטוף עם מים את מה שנגע בו האלקטרוליט (בזהירות כדי לא לפגוע בחלקי אלקטרוניקה וחשמל).

יתכן שרק מגע חשמלי של נעל כבל המצבר עם קוטב המצבר אינו טוב או שהמצבר פגום.

בברכה  -  רפי לין

פורסם

הסתכלתי אתמול על המצבר אחרי שזה קרה, היה ריח מוזר של עשן אך לא 'ביצים סרוחות וחריף', הבחנתי בריח גם לפני שפתחתי את המכסה מנוע

לא ראיתי בריכה של נוזלים או משהו כזה, אבל המצבר כן סדוק - המכסה פלסטיק שעליו ממש עם סדקים

יש כתמים של משהו שמנוני על החלק העליון שלו בסביבת הסדקים (מצרף תמונה)

זה גם סממן אפשרי לכך שהמצבר התפוצץ ?

f66a35db-e021-4d7a-b09b-f85e05b19572.jfif

פורסם

מכסה מצבר בהחלט התבקע.

יש להחליף דחוף את המצבר.

לא הייתי נוסע עם המצבר בצורה כזאת ויש אפשרות שחומצה נשפכה מתחת למצבר ושיש נזקים שאתה לא רואה עדיין. 

פורסם (נערך)

איזה חברה המצבר?

עריכה:לא ראיתי שיש תמונה 

עריכה אחרונה על ידי AndreyAK

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם

תודה על התגובות של כולם - מחר אנסה להזמין חשמלאי שיסדר במקום, ננסה להעריך את הנזק

אני לא אסע ככה - כי איאפשר :) לא מגיע לשלב שאפשר להכניס קוד בכלל

פורסם

אכן המצבר הוחלף וכעת הכל עובד

היה באמת נוזל מתחת למצבר אך יחסית מעט

כשהוציאו אותו והניחו על הרצפה התחיל להישפך המון נוזלים ... ברכב גם יש מגן פלסטיק שמכסה את המצבר כך שאני מניח שזה עזר למנוע נזק

תודה לכולם!

• אהבתי 1
פורסם
לפני 42 דקות, KipodYam כתב:

איזה חברה המצבר??

VOLTA

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

• תוכן חדש...