Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוסף דלק של Motul

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 13.3.2020 בשעה 21:22, colauti 9 כתב:

מסנן דלק לפי הספר היה חובה להחליף בטיפול 5 שנים או 75,000 ק"מ- הרכב שלי מטופל לפי הספר (זהה לשלך) ולכן הכל ברור וידוע.

מציע שתבדוק בהסטוריה שלך- אם הרכב טופל ביבואן אז בוודאות הוחלף המסנן ואם לא אז שתדע- העלות אינה זולה במוסכי היבואן אבל,אם המסנן סתום,שום תוסף בעולם גם לא מזהב שיעלה מאות שקלים לא ימנע את הצורך בהחלפת הפילטר.

הרכב טופל ביבואן, אני אנסה לבדוק בדיוק ולוודא שהחליפו (למרות שאני מאמין שכן, אין סיבה שלא). במקביל אבדוק גם את העלות של פילטר כזה מקורי.

בתאריך 12.3.2020 בשעה 16:13, netanel1014 כתב:

אם אתה שם את התוסף בדלק אל תשים גם באינפוזיה זה בזבוז כסף אחי ולא בריא לגומיות של המנוע ויותר מיזה אם אתה עושה אינפוזיה מומלץ להחליף שמן אח"כ ... תבדוק פילטר דלק - אולי תצליח להחליף לבד ואז תבדוק פלאגים . הסיכוי שהפלאגים יהיו לא טובים נמוך מאוד.

סגור אח תודה.

חשבתי על זה שאינפוזיה אעשה אולי יותר קרוב לקראת הטיפול (יש עוד זמן אני מקווה חחח)

לגבי הפלאגים יש דרך לבדוק אותם עצמאית?

ואני מעדכן- מוצ"ש (אתמול) שמתי את התוסף (בסוף קניתי 44K מחנות חלפים) תוך כדי שאני משלים מרבע מיכל למיכל מלא ובאמצע התדלוק שופך את התוסף שיתערבב טוב.

נסעתי מאילת לפתח תקווה הכל בין עירוני כמובן- לפי המחשב צריכת דלק של בין 5.3 ל-6.0 (הכי גבוה) בצריכה של ליטרים ל-100 ק"מ. רוב הדרך היתה 5.5 ליטר\100 ק"מ אני לא יודע אם זה בגלל תחנת הדלק הספציפית או בגלל התוסף שעשה משהו- אבל אעקוב אחרי זה ואעדכן

עריכה אחרונה על ידי aviel-bs
  • מעניין 1
פורסם

פלגים בני 30,000 ק"מ? הייתי מחליף, בנוסף - החלפה של מסננים ולהשתמש בחלפים איכותיים (לא סיני, לא טורקי - אלא של חברות כמו MANN VALEO MAHLE BOSCH וכו').

לגבי לעשות דברים לבד, אדם שאין לו מושג איפה סעפת היניקה ברכב, לא חושב שהייתי מתחיל מלעשות אינפוזיה לבד או ניקוי מצערת או כל פעולה שהיא מעבר לבסיסית.
אם כבר, תתחיל ממסננים והחלפת שמן (ותוודא שיש לך את הציוד הנדרש, כולל ציוד הרמה לרכב שיבטיח שהגוף שלך ישאר באותו הנפח גם בסוף ההחלפה ולא תמחץ לפנקייק).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ברכב הזה מצתים מקוריים מוחלפים אחת ל 90k או 6 שנים.עם לא מקורי עדיף לא להתעסק.

הבעיה:המצתים נוטים להתפגר 5-6k קמ לפני זמנם או 5-6 חודשים מוקדם יותר לפני זמנם.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

קולאוטי, אתה מודע לזה שהונדה מעולם לא יצרה מצתים נכון?
המצתים בהונדה הם ככל הנראה מתוצרת NGK, DENSO, BOSCH או אחת החברות האחרות, הימור שלי? DENSO או NGK.
להגיד 'מקורי' ולקבור את הראש בחול זו פשוט טעות. אורך חייו של פלאג נקבע ע"י הציפוי שעל האלקטרודה, מצתי ניקל חיים כשנתיים ו40000 ק"מ, מצתי אירידיום או פלטינה מגיעים ל60-70 אלף ק"מ, 90,000 ק"מ לפלאגים בנסועה ישראלית מרגיש לי כמו טעות, בטח כשמדובר ברכיב זול יחסית שקל מאד להחליף.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בתאריך 15.3.2020 בשעה 16:18, shellcase כתב:

פלגים בני 30,000 ק"מ? הייתי מחליף, בנוסף - החלפה של מסננים ולהשתמש בחלפים איכותיים (לא סיני, לא טורקי - אלא של חברות כמו MANN VALEO MAHLE BOSCH וכו').

לגבי לעשות דברים לבד, אדם שאין לו מושג איפה סעפת היניקה ברכב, לא חושב שהייתי מתחיל מלעשות אינפוזיה לבד או ניקוי מצערת או כל פעולה שהיא מעבר לבסיסית.
אם כבר, תתחיל ממסננים והחלפת שמן (ותוודא שיש לך את הציוד הנדרש, כולל ציוד הרמה לרכב שיבטיח שהגוף שלך ישאר באותו הנפח גם בסוף ההחלפה ולא תמחץ לפנקייק).

לפני 16 שעות, colauti 9 כתב:

ברכב הזה מצתים מקוריים מוחלפים אחת ל 90k או 6 שנים.עם לא מקורי עדיף לא להתעסק.

הבעיה:המצתים נוטים להתפגר 5-6k קמ לפני זמנם או 5-6 חודשים מוקדם יותר לפני זמנם.

אבדוק כמה עולים פלאגים איכותיים בחנות חלפים ואטפל בזה בהקדם.

כרגע אני מרגיש שהרכב השתפר לפחות בקצת.

לגבי המסננים-למעט פילטר אוויר ומזגן אני בחיים לא שם סיני. לא שמן ובוודאי שלא דלק. גם עם השמן אני מעדיף שלא להתעסק ונוסע למוסך.

פילטר אוויר החלפתי לא מזמן ופילטר מזגן הוא בסדר בינתיים (מקורי דווקא)

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, aviel-bs כתב:

אבדוק כמה עולים פלאגים איכותיים בחנות חלפים ואטפל בזה בהקדם.

כרגע אני מרגיש שהרכב השתפר לפחות בקצת.

לגבי המסננים-למעט פילטר אוויר ומזגן אני בחיים לא שם סיני. לא שמן ובוודאי שלא דלק. גם עם השמן אני מעדיף שלא להתעסק ונוסע למוסך.

פילטר אוויר החלפתי לא מזמן ופילטר מזגן הוא בסדר בינתיים (מקורי דווקא)

פילטר אוויר לא מקורי יעשה גם צרות ברכב הזה- כיוון שיש לנו רכב זהה אחד לאחד- אל תחזור על טעויות שאני עשיתי בין הטיפולים- תקפיד על חלפים מקוריים ואיכותיים ותהנה מהרכב.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם (נערך)

כיוון שהיה מדובר בטיפול חינם ע"ח היבואן איני יכול לעזור במחיר של המצתים אבל ואבל גדול,כתוב בתיעוד המוסך שהם מתאימים ל:סיוויק,אקורד ,HRV  ו CRV עכשיו מכאן אפשר להבין למה יקר.

לגבי תוסף הדלק שבו הם משתמשים מדובר על תוסף K80  מק"ט 1-999138 לפי מוסך מורשה הונדה.

לגבי מצערת- אין טעם לגעת- מדובר במצערת אלקטרונית,שאם תחליט לנקות השאר זאת למומחים במכון להזרקות /מוסך מקצועי.

לאחר הניקוי שלא הועיל אצלי מי יודע מה,אמרו שהתהליך מסובך ושאם אצלם לוקחים 750 עדיף,שלא אשאל כמה עולה בחברה.

פורסם

קולאוטי, אתה סתם מתעלם ממני, מבטיח לך שמסנן של MAHLE, גם אם לא כתוב עליו הונדה לא יעשה שום צרות ברכב הזה, או באף רכב. מדובר על אחד היצרנים המובילים בעולם בתחום (כנ"ל בוש, MANN, VALEO וכו').

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, shellcase כתב:

קולאוטי, אתה סתם מתעלם ממני, מבטיח לך שמסנן של MAHLE, גם אם לא כתוב עליו הונדה לא יעשה שום צרות ברכב הזה, או באף רכב. מדובר על אחד היצרנים המובילים בעולם בתחום (כנ"ל בוש, MANN, VALEO וכו').

לא מתעלם,הרכב טופל במורשה אבל,כיוון שהיו לי 3 טיפולי חינם אין לי קבלה כי אם היתה כזו הייתי יודע בדיוק מה חברת המסננים שהשתמשו בהם.

הבעיה במסנני שמן ואוויר זה שבחוץ מסתובב הרבה דרעק ובשביל כמה גרושים עדיף שהכל יהיה כמו שצריך.

מסנן אוויר תחליפי עולה 50 ש"ח ומקורי פי 2 ויותר אבל,את ההבדל באיכות הרגשתי בנסיעה ב 5000 ק"מ האחרונים לפני הטיפול יופי טופי.

היה לי מקורי ונאלצתי בגלל שכבר היה סתום לקנות אחר- העדפתי 5000 ק"מ לנסוע עם מסנן חדש אפילו פחות איכותי- בדיעבד זו היתה טעות אבל,כיוון שהטיפול כבר היה ממש קרוב זה היה עדיף על כלום.

• תוכן חדש...