Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום :)

אני זקוק לעצה,

אני מצלם הרבה וידיאו והסרטונים שוקלים די הרבה בGO PRO ואני רוצה לשמור את הקבצים.

מהי הדרך הכי טובה לשמור את הקבצים? פשוט אני קונה זיכרון נייד USB וזה נגמר די מהר.

האם דיסק קשיח פתרון יותר טוב?

תודה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

אצלי אותו הסיפור, מצאתי לנכון לקנות external hard drive 2TB

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אצלי אותו הסיפור, מצאתי לנכון לקנות external hard drive 2TB

יש לך המלצה לכונן מומלץ? ראיתי באייבורי 1TB של WD ב221 שח במבצע.

פורסם

תזמין מאמאזון.

Toshiba Canvio Advance 2TB Portable External Hard Drive USB 3.0, Red (HDTC920XR3AA) https://www.amazon.com/dp/B079HD84R6/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_MOI.DbH0M568C

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם אתה מחפש משהו קצת יותר רציני, תמיד תוכל ללכת על פתרון של שרת NAS קומפקטי עם גיבוי לדיסקים.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
אם אתה מחפש משהו קצת יותר רציני, תמיד תוכל ללכת על פתרון של שרת NAS קומפקטי עם גיבוי לדיסקים.

תוכל לפרט קצת לגבי זה?

ראיתי את זה בחנות אבל לא הצלחתי להבין החומר נמצא על ענן ברשת?

פורסם

לא,

החומר נמצא ומגובה על ידי שרת שבו יש דיסק אחד או מספר דיסקים ב-RAID. כל הקופסא מחוברת למעשה לרשת והיא זמינה לך 24/7.

בעצם, לקחו את קונספט הגיבוי מחדרי מחשב מרכזיים בתעשייה והביאו אותו לשוק הבייתי.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לגמרי לא חייב NAS בשביל בית - מה שטוב בתעשייה לאו דווקא מתאים לבית ואין שום קשר בין פתרונות NAS תעשייתיים לבית NASים ביתיים (כמו רכבת לאומת קורקינט), אם אתה לא משתף קבצים ברשת בין מספר מחשבים אין לך צורך בNAS. גם צריך לקחת בחשבון ברמת אבטחת מידע בNASים ביתיים לעיתים ירודה מאוד (שיתוף קבצים מדיסק חיצוני USB3 דרך מחשב גם יתן לך יותר אבטחה וגם ביצועים הרבה יותר טובים לאומת NAS ביתי קטן - אתה הרי כניראה לא הולך לקנות התקן NAS שמיועד לעסקים קטנים).

יש דיסקים RAID של WD מסדרה MY BOOK DUO. הוא מכילל דיסקים איכותיים מסדרה RED, שניתנים לשליפה במקרה הצורך. אפשר לקנפג כRAID 1 - אם דיסק אחד נופל, אתה לא מאבד חומר.

יש גם קופסאות RAID גדולות יותר, של ORICO למשל ל4~5 דיסקים, אפשר לקנפג RAID5.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבעיה זה העלויות.

דיסק קשיח חיצוני לא יעבור את ה300 שח לעומת פה שזה למעלה מ1000 שח.

פורסם

אם אין צורך בגישה מהרשת אונליין כל הזמן אז לא חייב NAS, למרות שמחירי ה-NAS כבר ירדו משמעותית ואפשר בסביבות 1300 שקל לארגן NAS בסיסי עם 2 כונני 2TB ב-RAID 1.

אם להסתכל על Passport Duo וכאלה צריך לוודא שאם שולפים את הכוננים אפשר להוציא מהם את המידע וזה לא מוצפן עם בקר ייחודי או משהו כזה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

RAID 1 זה ההגדרה של גיבוי

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

רייד לא יציל אותך מווירוס קריפטו או ממחיקה מקרית של חומרים, רק ממקרה של כשל חומרתי של הדיסק.

לכן אם לא חייבים את המידע און-ליין, עדיף לשמור אותו בדיסקים קשיחים שלא מחוברים.

פורסם
RAID 1 זה ההגדרה של גיבוי

ממש לא. זה יותר קשור לזמינות. ולכן כמעט תמיד RAID1 מגיע במשולב עם RAID0

והרבה פעמים כשל בדיסק אחד של RAID1 יפגע גם כמעט מיידית בדיסק השני.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...