Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תהיתי לאחרונה אם ניקח רכב מסוים בגרסה אוטומטית עם ממיר מומנט מול ידנית. תיבה רובוטית במקרה כאן פחות רלוונטית כי היא דומה לידנית.

האם מבחינה מעשית פרט לנושא אמינות של תיבות ההילוכים שידוע האם כעיקרון לטווח הארוך יש השפעה רצינית על בלאי המנוע כתוצאה מאופי תיבת ההילוכים או שבסופו של דבר זה מינורי וזהה פחות או יותר.

הדבר הראשון שעולה לי זה הבלמים שברכב אוטומטי פלנטרי נשחקים הרבה יותר מהר וממיר מומנט כאשר הוא לא נעול אני מניח שבתאוריה דורש יותר מאמץ. מצד שני ברכב עם תיבה ידנית המנוע מנוצל לא מעט לבלימת מנוע כאשר מרפים את הגז.

פורסם

כעיקרון רכב עם תיבה פנטרית יאמץ טיפה יותר את המנוע בגלל נצילות התיבה אבל זה זניח לחלוטין.

היום נגיר מאוד שמנועים מגיעים לשיפוץ או החלפה בגלל בלאי. לרוב זה בגלל כשל במערכת אחרת זהורג את המנוע (בעיקר התחממות או מחסור בשימון).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני צופה בערוץ יוטיוב שהוא מתעסק רק באוברולים למנועים, והסיבה העיקרית להריסת מנוע בק"מ נמוכים זה תיכנון לקוי של היצרן וחסכון בחומרי גלם.

תוסיף לזה שמן לא מתאים\אחזקת שבר\מכונאים חאפרים.

פורסם
אני צופה בערוץ יוטיוב שהוא מתעסק רק באוברולים למנועים, והסיבה העיקרית להריסת מנוע בק"מ נמוכים זה תיכנון לקוי של היצרן וחסכון בחומרי גלם.

תוסיף לזה שמן לא מתאים\אחזקת שבר\מכונאים חאפרים.

נשמע מעניין, מה השם?

פורסם

דווקא הוא חופר מידי ואין לי זמן לראות סרטונים כאלה ארוכים. וכן רוב החומר הטכני ברוסית.

https://www.youtube.com/channel/UCtfowBq-4bqYRv5xkjoBc1w הם סבבה.

https://www.youtube.com/user/KPOWERtuning/videos הם רק מנועים, תענוג לצפייה.

https://www.youtube.com/channel/UCr47E3UYaFoKU7Mroevt4aQ/videos אישה יפה ומנועים.

https://www.youtube.com/user/OmegaAutoService/videos יש לו טיפים מעולים.

פורסם

לדעתי מנוע שעובד עם גיר אוטומטי יחזיק בתאורה יותר זמן משתי סיבות:

בחירת הילוך תמיד נכונה עם העדפה לסל"ד נמוך שם המנוע נשחק פחות אבל לא נמוך מידי שם המנוע בעומס נשחק יותר.

ושנית החלפת הילוכים תמיד חלקה, אין זעזועים מהקלאץ'.

פורסם

לא בדיוק מה ששאלת, אבל ברכב היברידי (רגיל ובאופן מיוחד ברכב פלאג אין) לא משנה איזה תיבת הילוכים יש לו, למנוע הבעירה הפנימית (בדרך כלל בנזין אבל לעיתים דיזל) יהיה בלאי נמוך יותר מרכב לא היברידי, לאור כך שבזמן שהמנוע החשמלי עובד הוא לא עובד כלל או עובד בעומס נמוך יותר.

(ברכבים היברידיים רגילים גם הרבה פעמים נוהגים כמו סבתות דבר שגם תורם לאמינות מנועי הבעירה הפנימית :-))

מצד שני זמן פעולה נמוך של מנוע הבעירה הפנימית יכול גם להזיק לו?

ומה ההשפעה של מחזור אטקינסון על אמינות מנוע הבנזין ברכבים היברידיים אני לא יודע?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

יש באמת בעיה במכוניות היברידת עם זה שמנוע בנזין מתקרר בזמן שהוא לא עובד ועד שהוא מגיע לטמפ' עבודה הוא מתבלה יותר ויעיל פחות. לכן עושים מאמצים להאיץ את ההגעה שלו לטמפ' עבודה - תריסים על הרדיאטור, מחליף חום שמעלה את הטמפ' של נוזל הקירור על ידי גזי פליטה ועוד.

פורסם

השאלה הזו תלויה בפרמטרים רבים כולל אופי הנסיעה. ישנם רכבים בהם אותו רכב מגיע גם בגרסה ידנית וגם גרסה אוטומטית אשר יש להם יחס תמסורת שונה.

כתוצאה מכך ובהנחה שמדובר ברכב שנמצא תחת נסיעה בינעירונית מרובה יחס תמסורת שונה מביא לסלד שונה עבור אותה מהירות שיוט - כלומר שעבור אותו מרחק יש מנוע אחד שיבצע יותר סיבובים, ובאופן טבעי הבלאי יהיה גבוה יותר.

עם זאת ההפרשים בד"כ אינם עצומים כך שיהיה קשה לומר שזאת הסיבה לבלאי מוגבר באחד המנועים

פורסם

אני עם אותם ברקסים ברכב אוטומאטי 100,000 קמ .

לדעתי הפרמטר המרכזי הוא סיגנון נהיגה .

טיפולים בזמן + שמנים וחלפים אכותיים ונהיגה כמו "סבתא " הם מתכון לאמינות .

לדוגמה :כשאני גולש לרמזור אדום , הרבה עוקפים אותי בזעם רק כדי לשבת על הברקסים מול הרמזור .

פורסם

100K לבלמים אני מניח שמדובר ברכב היברידי או רכב שנוסע המון בכבישים בין עירונים. בכל מקרה בלי קשר לסגנון נהיגה ודרכים יש רכבים שאורך חיי הבלמים לא גבוהה. וכן אנשים אוהבים למהר לרמזור אדום. כל עוד לא צריכים "הפסקה" אז אין למה למהר, רק לא להגזים ולהגיע למצב שזה קורה באופן מסוכן או מעקב תנועה בצורה מהותית.

בכל אופן הבנתי כאן שהמסקנה היא שבסופו של דבר זה זניח וגם ככה מנוע שיזכה לעשות 315K או 325K זה לא ביג דיל וממילא אם הוא ימות זה יהיה בגלל חוסר שמן,כשל בתזמון או חוסר קרור או שילך תיבת הילוכים וכבר לא יהיה משתלם/כלכלי לתקן.

• תוכן חדש...