Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וכמו תמיד, נעזרים בי בני המשפחה הצעירים בנושא ("אתה, לך יש ת'פורום הכל יכול הזה").

השנה זוג עם ילד בן 12 מבקשים קרירות, נסיעה באמצע השבוע בלבד וכולל רכב.

הכיוון הכללי שזרקתי להם הוא אסטוניה, היות ששם בצפון הרחוק יחסית הסיכוי לגל חום סטייל שוויץ/צרפת/גרמניה עדיין נמוך.

האישה אמרה בפולניות קלאסית - "קרקוב" ובקיצור - לאף אחד אין מושג.

אני דבקתי באסטוניה שלי אבל אשמח כמובן לכל המלצה אחרת עבורם.

כל מדינה קרירה, בעלת עצים רבים (אוהבים לטייל ביערות ואת הנוף) ומלון בסיסי וטוב. אגם קטן עם חוף יהיה בונוס.

לא מחפשים 5 כוכבים ורק רוצים ווי-פיי איכותי. זהו. גם לא מפונקים באוכל. אישית אני חושב שאירוח כפרי יתאים כאן.

מצד שני החששות שלי הם שאם הם יגיעו לאיזה מלון שכוח אל, יוכלו להתנכל להם עקב הדרכונים הישראליים. אני יודע, קצת חֶרדתי...

אשמח גם כמובן להצעות של חבילה כלולה, כלומר גם טיסות ואולי רכב.

תודות.

פורסם

מה התקציב לטיול? כמה ימים?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תקציב אני לא יודע, מודה. אשאל כמובן. שוב אני מניח שהתקציב יהיה דל יחסית. החבר'ה לא מפונקים ולא דורשים משהו יוקרתי.

מבחינת הימים - ובכן הם מעונינים במשהו קצר יחסית, פחות משבוע (יציאה ביום א' ויום שישי או חמישי בערב כבר להיות בבית).

ותודה רבה לך.

פורסם (נערך)

טיפה יותר צפונה -פינלנד. רחבת ידיים, רגועה, הרבה יערות, מעל 100,000 אגמים, והמקומיים מאוד נחמדים. אני לא בטוח לגבי אתרי בטן גב, אבל טיילתי עם המשפחה משהו כמו 10 ימים לפני כ-5 שנים, ובלט מאד רצונם להתאים הרבה אתרים לילדים.

עוד מדינה מומלצת - דנמרק. לבדוק, למשל, את עיר הלגו בבילונד.

הבעיה שלי בהמלצה היא שהטיולים לי לעולם אינם בטן גב, ההנאה שלי היא הרבה הליכה או נסיעה. מצד שני, שתי המדינות האלה כל כך סימפטיות שחבל לא להנות מהן. הסיכומים שלי כאן פינלנד דנמרק

אסטוניה קצת לא נוחה להגעה כיון שאין טיסות ישירות. תריך לטוס דרך ריגה או משהו דומה. יש טיסות ישירות מת"א להלסינקי (טיסת לילה שמגיעה ב-6 בבוקר וטיסה חזרה בערב) וגם לקופנהגן (טיסה הלוך בצהריים והגעה אחה"צ, טיסה חזרה מוקדם בבוקר).

לגבי התנכלות לישראלים - אני מסתובב באירופה לא מעט, לפחות 3 פעמים בשנה. מעולם לא נתקלתי בעוינות. להפך - אפילו סקרנות מצד אנשים שלא ראו ישראלי מימיהם. חוץ מזה, הנורדים לא יבטאו עוינות ולו משיקולים עסקיים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

^ בדיוק הגעתי הלילה מהלסינקי (על הישירה של פינאייר) לביקור עבודה בארץ. מחזק את ההמלצה. מזה"א בחודש האחרון היה רוב הזמן שמשי, סביב 20 מעלות. בימים האחרונים חורף באמצע הקיץ - גשום, סביב 15 מעלות עם גשם זלעפות מדי פעם. מקווה שיימשך כך, כי בימים של 25 מעלות ומעלה די סיוט שם (אין מיזוג בשום מקום).

אסטוניה גם חביבה, וטאלין במרחק יריקה מהלסינקי. אם כי קצת פחות נגישה מהסיבות שהוסברו.

דנמרק - מאוד ידידותית ונגישה, אבל קצת פחות "תיירותית" למי שמחפש נופים וטבע.

חזיר דיזל

פורסם

קורן - פינלנד יותר עשירה בנופים. דנמרק בתרבות. מה לעשות - פינלנד היתה מגרש ההתגוששות בין שתי מעצמות (רוסיה ושוודיה) ושתיהן דרסו את הפינים ברגל גסה. אז בהחלט אפשר לטייל ולהנות. אבל לעומתה דנמרק, שהטופוגרפיה שלה הרבה יותר שטוחה מזו של הולנד, היתה מעצמה, ואתה רואה את העושר התרבותי (שהולך עם עושר כלכלי) בכל פינה. אני אהבתי את שתיהן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה.

דיברתי איתם הערב, אין להם בעיה להעביר את ארבעת או חמשת הימים בעיר, ולא לצאת ממנה.

יש מה לעשות בהלסינקי 5 ימים? יש עיר עתיקה? חנויות מענינות? משהו?

אולי עיר אחרת?

אם רק בעיר - אז הם יימנעו מהשכרת רכב ויחסכו כסף.

פורסם (נערך)

כן, אבל הדרישה היתה ליעד קריר.

אני הכרתי את הלסינקי כתייר, הסתובבתי בה כ-3 ימים, אני מניח שאפשר למל עוד יום או יוימיים בעיר ובסביבה, תלוי בתחומי עניין. קורן מתגורר בה כבר די הרבה זמן ואני מניח שמכיר פינות פחות מפורסמות, יוכל לתת עצה לגבי יותר מיומיים - שלושה.

לגבי קופנהגן - מרכז העיר קומפקטי מאד, אפשר לעשות חלק גדול ממנו רגלית, ואם רוצים להתרחב הרי שהרכבות יתנו מענה למי שאינו רוצה לשכור רכב, אף כי הנהיגה בדנמרק לא קשה (לא יכול להעיד על קופנהגן כיוון שנמנעתי מנהיגה בתוכה, אבל ערים קטנות יותר לא היוו בעיה). ודרך אגב - דנמרק גן עדן לרוכבי אופניים. המדינה שטוחה לגמרי, השתתיות קיימות וכמובן שהנהגים מתחשבים. ורוכבי האופניים מקפידים על החוק קלה כחמורה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

מבקש "לתפוס טרמפ": אנו מתכננים נסיעה להלסינקי בחודש הבא ואשמח לדעת איך מזמינים טיסה לשם? מחפשים אם ניתן טיסה ישירה, אמינה וכמובן ובמחיר שפוי.

אבדנו בין כל שלל מנועי חיפוש הטיסות.

פורסם

נכנסים ל-Finnair.com.

פינאייר טסים ישיר חמש פעמים בשבוע, לא בשישי ולא בראשון. הטיסה הלוך אחר חצות, מגיעים סביבות שש בבוקר, חזור הטיסה בשמונה בערב.

מעבר לכך יש כמובן עשרות דרכים שונות להגיע עם קונקשנים, הכי זול כנראה עם אייר בלטיק דרך ריגה.

אני אישית אוהב להזמין דרך אקספדיה.

חזיר דיזל

• תוכן חדש...