Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי רכב יונדאי I10 שנת 2014

הרכב עשה כ 110000 ק"מ

יום אחד פיתאומית בבוקר התחמם לי המנוע והתחיל לצאת לי קצת עשן מהמזגן (כנראה האדים של המים הרותחים)

עצרתי בצד ראיתי שנגמרו המים בראדיטור ובמיכל העיבוי.

מלאתי מים והמשכתי לנסוע כרגיל ויום למחרת שוב פעם התחמם ונגמרו המים יותר מהר משהו כמו שעה

עשיתי בדיקת לחץ לראדיטור והיה תקין

השאלה היא אם זה משאבת מים או ראש מנוע או נזילה (בדקתי את האוטו מנזילה במוסך ונראה לי שהרכב לא היה מונע אז ככה שזה אולי לא היה אפקטיבי)

המוסכניק אמר שזה ראש מנוע ,אבל נראה לי שהוא סתם אמר בקושי בדק את הרכב

יש לציין שהרכב התחמם לי סך הכול אולי כחצי דקה ומיד עצרתי בצד

תודה מראש

פורסם

בס"ד

תפתח את פתח מילוי השמן במנוע ותתאר מה אתה רואה (איזה צבע השמן).

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

תן למוסכניק שלך צאנס רגע. שאל אותו כיצד הגיע למסקנה שמדובר בראש מנוע ושיראה לך את הסימנים המעידים על כך. אני בטוח במאת האחוזים שישתף איתך פעולה במיוחד אם מדובר במוסך הקבוע שלך.

פורסם
בס"ד

תפתח את פתח מילוי השמן במנוע ותתאר מה אתה רואה (איזה צבע השמן).

צבע רגיל לא טחינה

לא מכיר את המוסכניק

לא נשמע טוב במיוחד.

יש לבצע בדיקה מסודרת לכל מערכת הקירור כולל בדיקת לחץ ולחץ הפוך אם יהיה צורך בכך ומשם להגיע למסקנות.

מה זה לחץ הפוך?

פורסם
צבע רגיל לא טחינה
בס"ד

אם כך סביר מאוד להניח שזה לא ראש מנוע, בטח לא באיבוד כזה מסיבי של נוזל קירור.

צריך לעבור על צנרת קירור מנוע כולל כל הקומפוננטות.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם
בס"ד

אם כך סביר מאוד להניח שזה לא ראש מנוע, בטח לא באיבוד כזה מסיבי של נוזל קירור.

צריך לעבור על צנרת קירור מנוע כולל כל הקומפוננטות.

איך זה בא לידי ביטוי,מה אני אומר למוסכניק?

פורסם

אם אתה לא מכיר את המוסכניק אז בוא תאמר לנו מהיכן אתה ונישלח אותך למישהו מקצועי מומלץ שייבדוק לך הכל כמו שצריך. יש דברים שלא מהמרים על מישהו שאתה לא מכיר במיוחד אם הוא קובע נחרצות ראש מנוע זה לא מעט כסף ועדיף במיקרה הזה ללכת לאחד שכן מוכר.

חשבתי פשוט שזה מישהו שכן אתה מטפל אצלו קבוע וכן יכול לסמוך עליו.

פורסם
איך זה בא לידי ביטוי,מה אני אומר למוסכניק?
בס"ד

לפני המוסכניק, אתה יכול לעבור בעצמך, קרי, למלא מים, להניע את הרכב, אחד יושב בתוך הרכב עם עין על מד החום ואתה עם פנס עובר על כל החיבורים עם פנס (כולל רדיאטור ומשאבת מים), ברגע שהרכב מגיע לטמפרטורת עבודה אתה אמור לראות נזילה(המערכת בנתה לחץ).

מומלץ לנקות לפני את קצות הצינורות כך יהיה יותר קל לזהות נזילה.

פורסם

והרכב גם לא מוציא עשן מהאגזוז שהוא מונע בזמן שאני לוחץ גז

וגם שמתי קרטון מתחת ואין נזילות

ושמתי לב גם שבמיכל עיבוי נגמרים המים לפני הראדיטור

אם אתה לא מכיר את המוסכניק אז בוא תאמר לנו מהיכן אתה ונישלח אותך למישהו מקצועי מומלץ שייבדוק לך הכל כמו שצריך. יש דברים שלא מהמרים על מישהו שאתה לא מכיר במיוחד אם הוא קובע נחרצות ראש מנוע זה לא מעט כסף ועדיף במיקרה הזה ללכת לאחד שכן מוכר.

חשבתי פשוט שזה מישהו שכן אתה מטפל אצלו קבוע וכן יכול לסמוך עליו.

מודיעין

בס"ד

לפני המוסכניק, אתה יכול לעבור בעצמך, קרי, למלא מים, להניע את הרכב, אחד יושב בתוך הרכב עם עין על מד החום ואתה עם פנס עובר על כל החיבורים עם פנס (כולל רדיאטור ומשאבת מים), ברגע שהרכב מגיע לטמפרטורת עבודה אתה אמור לראות נזילה(המערכת בנתה לחץ).

מומלץ לנקות לפני את קצות הצינורות כך יהיה יותר קל לזהות נזילה.

בדקתי נראה שאין נזילה

כמו כן שמתי לב שנסיעה של 7 דקות בערך נגמרים כמעט כל המים במיכל העיבוי

פורסם

קצת מוזר שדווקא במיכל העיבוי ניגמר תוך כדי נסיעה. מיכל העיבוי לא שותף לתהליך הקירור של המנוע בעת שהמנוע עובד מכיוון שהרדיאטור אצלך ניתן למילוי בניפרד אלא הוא יותר משמש לעודפים בעת לחץ גבוה מידי במערכת ולהשלמה חוזרת של אותם עודפים או השלמה למערכת הקירור בכללי כאשר יש חוסר אך ורק שהמנוע ומערכת הקירור מתקררים. תבדוק טוב שאין איזה נזילה ממיכל העיבוי עצמו. בנוסף לכך שהמנוע כבר קר תפתח מיכסה רדיאטור ותניע תראה אם המיים ברדיאטור מבעבעים/ קופצים.

פורסם

לפי מה שאתה מתאר, יתכן שיש לך דליפה ברדיאטור חימום פנימי, ממליץ לך לבדוק את זה.. האם יש מים מתחת לשטיח רגלים מקדימה?

פורסם

עשו לי בדיקה ואמרו שאין מים במנוע.

לפעמים במיכל העיבוי נגמרים המים יותר מהר מהראדיטור ולפעמים הראדיאטור מהר יותר

קצת מוזר שדווקא במיכל העיבוי ניגמר תוך כדי נסיעה. מיכל העיבוי לא שותף לתהליך הקירור של המנוע בעת שהמנוע עובד מכיוון שהרדיאטור אצלך ניתן למילוי בניפרד אלא הוא יותר משמש לעודפים בעת לחץ גבוה מידי במערכת ולהשלמה חוזרת של אותם עודפים או השלמה למערכת הקירור בכללי כאשר יש חוסר אך ורק שהמנוע ומערכת הקירור מתקררים. תבדוק טוב שאין איזה נזילה ממיכל העיבוי עצמו. בנוסף לכך שהמנוע כבר קר תפתח מיכסה רדיאטור ותניע תראה אם המיים ברדיאטור מבעבעים/ קופצים.

במידה ויש נזילה במיכל העיבוי (שזה לא נראה ככה) איך זה משפיע על המים בראדיטור להעלם?

ושהמנוע קר המים לא מבעבעים

לפי מה שאתה מתאר, יתכן שיש לך דליפה ברדיאטור חימום פנימי, ממליץ לך לבדוק את זה.. האם יש מים מתחת לשטיח רגלים מקדימה?

לא יבש

לא יבש

תיקון טעות

הרכב היה במוסך ועכשיו שמתי לב שבאמת יש מים מתחת לשטיח של הנהג

והבנתי שיש שתי אופציות או לעקוף את הראדיאטור הפנימי או להחליף ושזו עבודה

מה כדאי לעשות בזה ומה התפקיד של הראדיטור הפנימי?

אכן יש מים

ואיך זה שלא רואים את זה בבדיקה על הליפט?

פורסם
תיקון טעות

הרכב היה במוסך ועכשיו שמתי לב שבאמת יש מים מתחת לשטיח של הנהג

והבנתי שיש שתי אופציות או לעקוף את הראדיאטור הפנימי או להחליף ושזו עבודה

מה כדאי לעשות בזה ומה התפקיד של הראדיטור הפנימי?

בס"ד

תפקידו של הראדיאטור חימום, כשמו כן הוא להביא לידי ביטוי את החימום (יותר נכון,של נוזל הקירור) של המנוע בעת דרישה.

ישנה אפשרות לבצע מעקף במנוע ע"י חיבור שתי הצינורות שמגיעים לקיר האש(הם בעצם אלו שמתחברים לראדיאטור), החיסרון הוא, שאין לך אופציה לחימום בחורף או הפשרה של השמשה הקדמית.

החלפה של הראדיאטור בדר"כ דורשת עבודה לא קטנה והעלות שלה גבוהה.

• תוכן חדש...