Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יחד עם זאת הרכב מצויין ולרכבים חדשים יש יותר תקלות ממנו!

זכור לי (מהתקופה שהייתי משקיע באוטו) שצריכים להחליף כל 5 שנים או 60,000 ק"מ. אבל מכיוון שמדובר ברכב ישן (מודל 2000) ושוויו פחות משכר המינמום אני מתלבט אם כדאי בכלל להחליף.

1) מה כבר יכול לקרות? כמה זמן אתם מכירים רכבים שלא החליפו ועדיין נוסעים בלי בעיות? לדעתכם הרכב יכול להמשיך ככה עוד שנתיים שלוש בלי ההחלפה?

2) ואם כבר אני אחליף - איזה עוד תיקונים אפשר כבר לעשות "על הדרך"? כי זכור לי שמרימים את האוטו ומפרקים את המנוע בשביל זה

פורסם

אם החגורה תיקרע בהרבה מקרים זה יכול לגרום נזק למנוע בעלות של הרכב..

https://www.midrag.co.il/Content/Tip/680

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סט טיימינג ביונדאי לא מאד יקר - ואם אתה לא רוצה למצוא את עצמך עם רכב בלי מנוע כמו בשרשור הזה, פשוט תחליף.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם הרכב טוב ומשרת אותך למה להסתכן ולהיגרר להשבתת מנוע וקניית רכב אחר בעלות גבוהה. הדבר הכלכלי זה להחליף. ביונדאי לדעתי יש מפגש שסתום בוכנה ואם תקרע הרצועה סביר להניח שתגי ביי ביי למנוע. כל העניין של עלות הרכב בטלה אם הוא תקין ושמיש תשאר איתו עד שילך לעולמו. הכל תלוי בך.

הזול עולה ביוקר

פורסם
מדובר ביונדאי אקסנט 1500 סמק.

אז האם אפשר לדעת אם המצב שלה טוב או גרוע?

אפשר לדעת עם מגיעים לרצוע.

אם בסוף אתה מחליט להחליף אז על הדרך מחליפים משאבת מים.אם אתה קונה חלקים לבד אז זה לא הרבה כסף.גם רצוע לא יקרה בכלל.

ממליץ לך לבדוק בכמה מוסכים על עלות עבודה וחלקים תקנה לבד.אם רכב משרת אותך טוב אז למה לגמור אותו .

אתה חושב שרכב אחר יעלה לך יותר זול מאשר החלפת רצוע ?

פורסם
אפשר לדעת עם מגיעים לרצוע.

אם בסוף אתה מחליט להחליף אז על הדרך מחליפים משאבת מים.אם אתה קונה חלקים לבד אז זה לא הרבה כסף.גם רצוע לא יקרה בכלל.

ממליץ לך לבדוק בכמה מוסכים על עלות עבודה וחלקים תקנה לבד.אם רכב משרת אותך טוב אז למה לגמור אותו .

אתה חושב שרכב אחר יעלה לך יותר זול מאשר החלפת רצוע ?

לא הבנתי. איך אני יכול להעריך מה מצב החגורה?

ומדבריכם הבנתי שאם כבר אז להחליף משאבת מים על הדרך. סבבה תודה.

תוכלו לומר לי איזה תיקונים נוספים נחשבים יקרים אחרי החגורה? קלאץ'? בלמים? צמיגים? הרצון שלי להעריך אם מצטברים תיקונים שכבר אין כדאיות לתקן. למשל כבר יש לי כמה בעיות שאני דוחה: נעילה מרכזית, 2 חלונות חשמל אחוריים לא עובדים, מראות חשמליות לא עובדות, בולמים חלשים...

פורסם

בו נעשה סדר

נניח טיימינג עולה 2000 שח

לא תעשה המנוע יכול להידפק עוד יומים ויהיה 3 אופציות

אוטובוס

להחליף מנוע בנניח 5 אלף שקל

לקנות רכב חדש בהנחה שיש לך את הכסף להשקיע.

חלונות חשמל ומראות חשמל אלו תקלות זניחות מאוד.

מסרב לחתום:evil:

פורסם

ומדבריכם הבנתי שאם כבר אז להחליף משאבת מים על הדרך. סבבה תודה.

תוכלו לומר לי איזה תיקונים נוספים נחשבים יקרים אחרי החגורה? קלאץ'? בלמים? צמיגים? הרצון שלי להעריך אם מצטברים תיקונים שכבר אין כדאיות לתקן. למשל כבר יש לי כמה בעיות שאני דוחה: נעילה מרכזית, 2 חלונות חשמל אחוריים לא עובדים, מראות חשמליות לא עובדות, בולמים חלשים...

אתה לא יכול לבדוק בלי לפתוח כיסוי .כדי לבדוק מצב רצוע צריך לראות אותה וגם זה לא מספיק כדי לדעת אם היא תקינה ולכמה זמן.

עזוב, אם הגיעה זמן אז תחליף.אל תקח סיכוי.

פורסם
אתה לא יכול לבדוק בלי לפתוח כיסוי .כדי לבדוק מצב רצוע צריך לראות אותה וגם זה לא מספיק כדי לדעת אם היא תקינה ולכמה זמן.

עזוב, אם הגיעה זמן אז תחליף.אל תקח סיכוי.

אוקיי אני אעשה אחרי החגים. האם כדאי לשאול את המוסכניק שיבדוק אם בכלל צריך להחליף, או שאם כבר אני מתחיל אז להמשיך ולהחליף וחלאס

פורסם

אם היא בת חמש מצבה לא טוב ויש להחליף אותה. היצרן קובע את אורך החיים של החלק בגלל שסטטיסטית זה הזמן בו עלול להתעורר כשל.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

זכור לי (מהתקופה שהייתי משקיע באוטו) שצריכים להחליף כל 5 שנים או 60,000 ק"מ. אבל מכיוון שמדובר ברכב ישן (מודל 2000)

בגטס עם מנוע 1350 עם 12 שסתומם, מנוע דומה לשלך זה ההיה כל 90.000 או 6 שנים.

בעלי אוטודטה, מישהו יכול לאשר? אקסנט 1.5 שנת 2000, מה תדירות החלפת רצועת תזמון?

פורסם
אוקיי אני אעשה אחרי החגים. האם כדאי לשאול את המוסכניק שיבדוק אם בכלל צריך להחליף, או שאם כבר אני מתחיל אז להמשיך ולהחליף וחלאס

למוסך צריך להגיע מוכן במקרה שהוא לא חבר שלך או מכיר אותו טוב.

לא אומרים לו תבדוק ותחליף מה שצריך ,כך יחליפו לך כל הרכב.אני מבין שאתה רוצה לחסוך.תקנה לבד חלקים איכותים ,תחליף כל הרצועות כולל טימנג וגלגל מותח ואם מחליפים משאבת מים אז תקנה גם נוזל קירור איכותי,תעשה סקר שוק ומחירים תלמד מה טוב לרכב ותסכם עם מוסך על מחיר לפני הטיפול.

• תוכן חדש...