Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

עומד לפני טיפול 120 אלף לטויוטה ורסו

הצעת המחיר של אחד ממוסכי היבואן כוללת החלפת נוזל CVT (כמובן עלות גבוהה מאוד)

לפי הוראות יצרן אין הוראות החלפה כלל

כיוון שהחלפת נוזל CVT בטויוטה לא פשוט, מעדיף לא להכנס לזה כלל, אם לא צריך

האם יש למשהו דעה מלומדת בנושא?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
שלום

עומד לפני טיפול 120 אלף לטויוטה ורסו

הצעת המחיר של אחד ממוסכי היבואן כוללת החלפת נוזל CVT (כמובן עלות גבוהה מאוד)

לפי הוראות יצרן אין הוראות החלפה כלל

כיוון שהחלפת נוזל CVT בטויוטה לא פשוט, מעדיף לא להכנס לזה כלל, אם לא צריך

האם יש למשהו דעה מלומדת בנושא?

הי,

האם אתה יכול לספר איפה מצאת מוסך מורשה טויוטה שכלל מסכים להחליף שמן CVT? (אפילו בהודעה פרטית)

לאחר מחקר קטן אני בדעה שצריך - ולא רק שמן אלא גם פילטר שמן גיר - מה שלא בטוח שבמוסכי טויוטה יעשו כי מבחינת טויוטה לא מחליפים את הפילטר הזה לאורך חיי הגיר (כל הגיר מבחינתם הוא sealed for life) ועד כמה שידוע לי הם כלל לא מחזיקים פילטר זה במלאי.

באופן עקרוני נאמר לי בכמה מוסכי טויוטה מורשים שלא מבצעים החלפה יזומה של שמן CVT אלא אם יש תקלה של הגיר - ולכן מוזר לי שנתנו לך הצעת מחיר.

פורסם (נערך)

במוסכי היבואן מעדיפים לא להתעסק עם החלפת שמן גיר מכמה סיבות. ההחלפה היא חלקית בכל מקרה, אין מדיד והשיטה היא "מכניסים את אותה הכמות שיצאה".

יש אין סוף דיונים בפורומים בחו"ל.

והדיעות חלוקות. ברוסיה הקרה כמה מבעלי ורסו דיווחו שבהחלפה אחרי 90 אלף קילומטרים השמן המקורי יצא כמו חדש. כמה אחרים ציינו שהשמן היה פחות צלול.

כמובן, האקלים של רוסיה ושל ישראל זה לא דומה אפילו.

בטוח אפשר למצוא מוסך ( גם לא מורשה טויוטה ) שיסכים להחליף שמן ואפילו פילטר ( ניתן להזמין מחו"ל, רק צריך לוודא מה דגם הגיר - יש שני דגמים : עד 2013 והחל מ- 2013 ).

גם אותי מעניין ( לעתיד), כמה יעלה להחליף שמן+ פילטר.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הוראות החלפת הפילטר הפנימי - פתיחת האגן רק במידה ויש בעיה -

לכן, לדעתי כדאי לבצע, רק החלפה חלקית ללא פתיחת האגן והחלפת הפילטר.

את הנוהל הזה, אנו מבצעים בכלל הרכבים שלנו מאזדות מיצובישי וכו'..

וכך מבצעים גם במוסכי החברה, ואצל החברים שלי במוסכים.

החלפה חלקית כל כ 4-5 שנים ועד 90.000 ק"מ.

בצעתי כך מספר החלפות, וללא בעיות והממסרות עובדות טוב-מאוד.

להקפיד - שמן / נוזל ממסרה בתקן הנדרש.

למלא בדיוק את הכמות שיצאה / את הכמות הנדרשת.

לבצע את ההחלפה לפי הוראות היצרן.. בטמפרטורה הנכונה, ואם נדרש, לבצע כיוון לממסרה.

לכן - תמיד בהחלפות הראשונות.. כדאי לבצע במוסך טוב עם ידע ומכשור מתאים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לבצע את ההחלפה לפי הוראות היצרן.. בטמפרטורה הנכונה, ואם נדרש, לבצע כיוון לממסרה.

ממסרה=גיר?

אשמח לפירוט לגבי הכיוון,איזה מכשור הוא דורש ומה הוא בעצם.

תודה

פורסם
הוראות החלפת הפילטר הפנימי - פתיחת האגן רק במידה ויש בעיה -

לכן, לדעתי כדאי לבצע, רק החלפה חלקית ללא פתיחת האגן והחלפת הפילטר.

את הנוהל הזה, אנו מבצעים בכלל הרכבים שלנו מאזדות מיצובישי וכו'..

וכך מבצעים גם במוסכי החברה, ואצל החברים שלי במוסכים.

החלפה חלקית כל כ 4-5 שנים ועד 90.000 ק"מ.

בצעתי כך מספר החלפות, וללא בעיות והממסרות עובדות טוב-מאוד.

להקפיד - שמן / נוזל ממסרה בתקן הנדרש.

למלא בדיוק את הכמות שיצאה / את הכמות הנדרשת.

אייל.

שלום,

האם אפשר לקבל המלצה על מוסך שמבצע החלפה לפי ההוראות ויש לו את הציוד המתאים?

תודה

פורסם
הי,

האם אתה יכול לספר איפה מצאת מוסך מורשה טויוטה שכלל מסכים להחליף שמן CVT? (אפילו בהודעה פרטית)

לאחר מחקר קטן אני בדעה שצריך - ולא רק שמן אלא גם פילטר שמן גיר - מה שלא בטוח שבמוסכי טויוטה יעשו כי מבחינת טויוטה לא מחליפים את הפילטר הזה לאורך חיי הגיר (כל הגיר מבחינתם הוא sealed for life) ועד כמה שידוע לי הם כלל לא מחזיקים פילטר זה במלאי.

באופן עקרוני נאמר לי בכמה מוסכי טויוטה מורשים שלא מבצעים החלפה יזומה של שמן CVT אלא אם יש תקלה של הגיר - ולכן מוזר לי שנתנו לך הצעת מחיר.

המוסך לא הסכים להחליף. התקשרתי לבקש הצעת מחיר לטיפול 120. ההצעה ניתנה בטלפון, בלי שהמוסך ראה את הרכב. כמו כן, המוסך קבע שיש לבצע החלפת נוזל קירור (לפי הוראות יצרן מתבצע רק ב 150 אלף) ועוד כמה עבודות מיותרות, כך שהמחיר לטיפול הגיע ל 4000 שח. כמובן שוויתרתי

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

BENK,

אתה יכול לקחת הצעה ממוסך לא מורשה (אבל שיהיה מוסך טוב)

לגבי החלפת נוזל גיר CVT, זו לא החלפה מסובכת אלא פשוטה מאוד. מרוקנים את השמן מהאגן, מודדים כמה יצא וממלאים את אותה כמות. מניעים את הרכב ל 1-2 דקות, מעבירים את ידית ההילוכים בכל המצבים ומסיימים בפארקינג, מדוממים את הרכב, ושוב: מרוקנים את השמן מהאגן, מודדים כמה יצא וממלאים את אותה כמות. מניעים את הרכב ל 1-2 דקות, מעבירים את ידית ההילוכים בכל המצבים ומסיימים בפארקינג, מדוממים את הרכב. מרוקנים קצת שמן מהאגן ובודקים האם הוא בצבע של שמן חדש והאם הוא חלק כלומר אין לכלוך בשמן. אם יש לכלוך עושים עוד החלפה כמו מקודם באותו תהליך. אם לא- סיימנו עם ההחלפה. יוצאים לנסיעה של רבע שעה בערך כדי להביא את השמן לטמפ' של 50-80 מעלות ובודקים את המדיד לראות שיש מספיק.

• תוכן חדש...