Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ברשותי פיאט אונו 96 1372 ידני.

המנגנון של החלון קדמי צד שמאל (חלון הנהג) התקלקל והחלון לא נסגר עד הסוף. משמיע רעשים ומסתובב על ריק.

אני מירושלים וניסיתי להשיג מנגנון באיזור ללא הצלחה. הצלחתי למצוא ספק אחד במרכז שיש לו את המנגנון חדש ב250 כולל משלוח.

כיוון שנראה שבכל מקרה אני הולך להיפרד מכמה שטרות (סטודנט..) אני חושב על פתרונות חלופיים ואולי אפילו שדרוג לחלונות חשמליים.

האפשרויות שאני רואה בפני הן:

1) החלפה למנגנון מכני ולנסות למצוא מחיר יותר טוב או חלק מפירוק.

2) לנסות להתאים מנגנון חשמלי אוניברסלי כמו לדוגמא זה (רק דוגמא ראיתי שהמשלוח יקר)

האם נראה לכם אפשרי להתקין מנגנון אוניברסלי? קיים בארץ?

אשמח לדעתכם בנושא, כל הצעה נוספת תתקבל בברכה

תודה מראש!

פורסם

אפשר להתאים מנגנון חשמלי אוניברסלי או אפילו מקורי של אונו עם ח"ח אבל אני אישית לא ממליץ.

תגיד תודה שיש לך חלונות ידניים ואתה לא צריך להתעסק עם ח"ח באונו (אחד הדברים שמשום מה הכי מצריכים תחזוקה שוטפת באוטו הזה :\).

250 ש"ח כולל משלוח למנגנון חדש נשמע לי מחיר לא רע, זו בערך העלות למנגנון חשמלי משומש לאונו אצל הזגגים.

ROOONEEYY

פורסם

אני מניח ש- ח"ח = חלונות חשמליים.

מה גורם לבעיה בחלונות חשמליים ברכב הזה? האם זה המנוע של המנגנון שנשרף או משהו אחר?

כמה עולה מנגנון אוניברסלי ואיפה אפשר להשיג?

פורסם

אני הייתי נשאר עם המנגנון הידני. באוטו כזה, כמה שפחות התערבות והתקנות לא מקוריות - יותר טוב.

20 שנה הסתדרת עם ידני ודווקא עכשיו?

בשביל להתקין חלונות חשמל צריך להשחיל חיוט, לקדוח חורים, לפרק פלסטיקים, לחתוך פתחים לכפתורים - בדרך כלל מתקינים אותם ליד ידית הילוכים ולא בדלת כמו בהתקנה מקורית.

גומיות חלון של הדלתות כבר יבשות, יש להן התנגדות גדולה לתנועת החלון. מה שאומר ש (כנראה) כבר מהתחלה חלונות חשמליים יעלו לאט.

בנוסף אם אתה לא מבצע את ההתקנה בכוחות עצמך, יעלה לך לדעתי סדר גודל של 400-500 ש"ח רק עבודה על התקנת 2 חלונות חשמל.

פורסם

קיבלתי את האוטו לפני פחות משנה, ברכב הקודם היו לי חלונות חשמליים מקדימה - מפונק אני מה לעשות :wink:

חיווט יהיה החלק הקל, יש כבר חורים ייעודיים עם מכסה פלסטיק כזה בדלתות. פתחים לכפתורים יהיה קצת יותר טריקי - אבל היי , זה חלק מהכיף.

אני בהחלט מתכוון לעשות את זה בעצמי אפילו שאני לא מקצוען כי למה לתת למיהו אחר את ההנאה (ויש גם שיקול קטן של תקציב.. :roll:)

באמת מדאיג אותי החלק שבגלל שהאוטו ישן ויש יותר התנגדות אז המנוע של המנגנון יישרף ויהרס מהר. יש מה לעשות בנידון?

תודה על העצות, אשקול באמת אם להסתפק במנגנון ידני.

אשמח לעוד דעות בדגש על היכן ניתן להשיג מנגנון חשמלי במחיר סביר

• תוכן חדש...