Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסובארו יד שניה והטויוטה יד שלישית.

המידע ברשת על הסובארו נע בין שתי קיצוניות של טוב מאד לעומת גרוע מאד ויצאנו מבולבלים..

לעומתו הטויוטה נשמעת אמינה ומומלצת, אבל יותר ישנה.

שניהם אותו מחיר פחות או יותר (תקציב של 60 אלף).

חשוב לנו מושב אחורי מרווח (2 כיסאות בטיחות) וכמובן אמינות..

תודה לעונים!

פורסם

לפי דעתי הסובארו המדוברת מאוד מיושנת, חלשה עד כדיי ייאוש ורכב סרבני ביותר, ולא חסכוני בעליל.

אומנם 3 שנים קדימה בשנתון אבל זה רכב נחות.

תיקח סיבוב וישר תדע על מה מדובר (מי נגד מי).

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

הסובארו לא גרועה, פשוט ביחס לתחרות בקטגוריה בשנתון 14 היא נותרת מאחור עם אבזור מינימלי ופחות תמורה לערך.

מציע לחפש יונדאי I35 או קיה פורטה (הדגם מ2013 והלאה אם נכנס בתקציב) .

פורסם

סובארו אוטו סבבה וזה, אבל העניין הוא שבהשוואה למתחרות המודרניות היא נותרת מאחור בפער.

אם אין לך דרישות מיוחדות מהרכב ובעיקר שיביא אותך מ-A ל-B באמינות ובמרווח מספיק אז אין בעייה לקחת אותה לדעתי.

פורסם (נערך)

הייתה לי עד לא מזמן סובארו 2014, להשוות אותה מבחינת תמורה לכסף לקורולה 2011 זה פשוט בדיחה, מצטער כל חובבי הקורולה...

קורולה מהדור הקודם זה רכב משעמם, לא מאובזר, לא נוח, תיבת הילוכים גרועה.

הסובארו לא פחות חזק (ובזכות הגיר הרציף המנוע מנוצל טוב יותר), יותר מאובזר, אוחז כביש טוב יותר, לא פחות אמין והכי חשוב - חדש ב-3 שנים.

מצטער, לא מבין איך בן אדם שפוי יכול להמליץ לקחת קורולה 2011 על פני אימפרזה 2014...

רק כדי לקבל פרופורציות מחיר - חבר לעבודה קנה לפני פחות מחודש אימפרזה ששוחררה מליסינג על ידי עובד אחד בחברה, פחות מ-50 ק"מ, שמורה בקנאות פסיכית, ללא שריטה וכל זה ב-53 אלף. איזה קורולה תביאו במחיר הזה?!

מבחינת התמורה לתקציב שלכם - שני הרכבים ממש לא עונים להגדרה "טוב מאוד".

אם הערך העליון מבחינתכם זה אמינות, בתוספת מקום ל-2 כסאות בטיחות במושב האחורי, מלבד האימפרזה, אפשר להכניס למשוואה לנסר עם מנוע 1.6, שתעלה עוד פחות.

אפשרות עדיפה - לנסר ספורטבק 1.8, אמנם בגאז' קטן יותר (5 דלתות ולא סדאן) אבל רכב חזק ומאובזר יותר מהאלטרנטיבות.

עריכה אחרונה על ידי shaharper

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

לצורך העניין אם ביוצאי ליסינג עסקנו:

ב 53 אלף אפשר להביא קורולה 2012.

כמה שהסובארו תהיה שמורה בצורה פסיכית שתהיה, אז בסדר היא אוחזת טוב יותר אולי, אין לסובארו שום ערך מוסף.

אם כבר אז המצובישי שהזכרת עדיפה על כל פרמטר.

הסובארו מיושנת ואיטית.

תן לפותח השירשור להחליט, תעשה סיבוב ותראה בדיוק על מה מדובר וגם תעלה ממצאין כדיי שאחרים גם יידעו. ואגב לקורולה 2008 גיר רובוטי ב 2011-12 גיר אוטומטי שמשתלב בצורה פנטסטית עם המנוע.

לא מבין איך בן אדם שפוי בכלל קונה סובארו אימפרזה(בדגם המשפחתי שלה).

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

מצטער, קשה לי להסכים עם הקביעה שקורולה עדיפה. הדור הקודם שלה הוא סתם רכב, מניסיון נרחב עם בני משפחה שמתעקשים על קורולה. מסכים שגם האימפרזה עונה להגדרה "סתם רכב" ואין לה יתרונות של ממש על המתחרים. מה שכן, בתמורה למחיר כיד שנייה, הוא משאיר אבק לקורולה הזאת.

כל הנאמר אינו תקף לדור החדש של הקורולה (מ-2013) שטובה משמעותית מהקודמת, כמובן שהמחיר בהתאם.

נשאיר זאת לפותח השרשור להחליט, עדיף שינסה את שניהם ואולי יוסיף את הלנסר ספורטבק לרשימה.

פורסם

פותש, אתה נעול על שני הדגמים האלה ? כאילו ברזל ?

בתקציב כזה אתה יכול ללכת ולקחת ספיריט 12, אחלה רכב ועדיף על האחרים, הוא מעט צפוף מאחורה אך לא נראה לי שההבדל הוא כזה גדול לטובת הקורולה או הסובארו

אבל...

אענה לעניין.

יתרונות קורולה מול סובארו

אמינות, לא שהסןבארו מלאה בתקלות, אבל מוניטין טויטה הולך לפניה.

חסכונית יותר

מעט חזקה יותר, בעלת גיר עדיף בהרבה על הגיר הרציף.

יתרונות סובארו על קורולה.

חדשה יותר, אכן 3 שנים זה הרבה זמן.

אוחזת את הכביש מעט יותר טוב.

4*4; יש הרואים בזה יתרון, לי אישית אין מושג איך זה נותן יתרון כלשהו בסגמנט הזה במיוחד שהרכב ממש חלש

אם אתה שואל אותי, הייתי יורד מ 2 הרכבים, ומחפש, או לנסר 1.8, או קרוז 1.4 טורבו או ספיריט 12 13, התקציב שלך מאפשר למצוא אחלה רכבים, שאולי בכמה סמ קטנים מאחורה אך הרבה יותר עדיפים, רוצה מקום מאחורה? קנה b4, קנה מונדאו, תשים 2 כסאות ואת אשתך מאחורה בכיף.

וקורולה זה פשוט סתם רכב, לא מבין את האהדה שהןא מקבל, כי הוא אמין מאוד ? לי זה לא מספיק.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

3 דברים:

לפי דעתי בלבד כמובן:

1. למה שאלך לכיוון רכב שאני יודע שהוא משמעותית פחות טוב מלכתחילה רק בגלל שהוא יותר חדש, בטח שתקבל תמורה טובה יותר לכסף כי קורולה מאותו השנתון תעלה 20 אלף יותר וזה לא הבדל של מה בכך.

2. מסכים איתך שהדור מ 2013 טוב משמעותית בכל אספקט מהדור החולף אך לא בזה עסקינו.

3. מה הקשר של b4 או מונדיכו. מינגד יש לך את האוונסיס והקמארי. מעוניין להשוות ?!

פורסם
3 דברים:

לפי דעתי בלבד כמובן:

1. למה שאלך לכיוון רכב שאני יודע שהוא משמעותית פחות טוב מלכתחילה רק בגלל שהוא יותר חדש, בטח שתקבל תמורה טובה יותר לכסף כי קורולה מאותו השנתון תעלה 20 אלף יותר וזה לא הבדל של מה בכך.

2. מסכים איתך שהדור מ 2013 טוב משמעותית בכל אספקט מהדור החולף אך לא בזה עסקינו.

3. מה הקשר של b4 או מונדיכו. מינגד יש לך את האוונסיס והקמארי. מעוניין להשוות ?!

1. לא מסכים איתך שקורולה מהדור הקודם (מדגם ליסינג) טובה יותר מאימפרזה, ואני אומר זאת מניסיון. היא כן טובה בשמירת ערך ובזה היתרונות שלה נגמרים. כמובן שמצד שני זה לא שהאימפרזה טובה יותר בצורה בולטת, הם בסך הכל די דומים. לתפיסתי במצב שכזה - באותו כסף קח את מה שנותן לך יותר או חדש יותר.

2. אכן לא בזה עסקינן.

3. אם כבר מדברים על סגמנט גבוה יותר, ראה את מחיר שוק המבוקש על המונדאו ואפילו על אוונסיס, אולי כדאי לשקול אוונסיס אם רוצים מותג אמין ורכב מרווח? ככה לפחות לא תרגיש כמו אחד מהעדר וכל זה בפשרה לא יותר מדי גדולה בשנתון (בערך שנה).

פורסם

אוונסיס אחלה רכב, לדעתי לא מןערך בכלל ושווה לנצל את זה.

נתתי דוגמה של גודל, יכולתי לפרט עוד 20 דגמים.. הבנת את הרעיון

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

מדובר בשתי מכוניות משעממות ואפרוריות. לקורולה דור קודם אין שום יתרון מול האחרות למעט האמינות. האימפרזה אותו הדבר.

במחיר שנקבת לך על הקוריאניות - קיה פורטה ויונדאי i35. עדיפות כמעט בכל היבט.

פורסם
אוונסיס אחלה רכב, לדעתי לא מןערך בכלל ושווה לנצל את זה.

נתתי דוגמה של גודל, יכולתי לפרט עוד 20 דגמים.. הבנת את הרעיון

לא מוערך בצדק מול המתחרות שלו, אבזור מבזה יחסית למחיר - אפילו חיישני רוורס וג'אנטים אין ברכב הזה במקור, מנוע אטמוספרי חלש יותר מהמתחרות ובטח מול האירופאיות עם מנועי הטורבו, גיר רציף שמסרס את הרכב.

אז כן, TSI וDSG אולי לא שיא האמינות, אבל סופרב או פאסאט יהיו הרבה יותר מפנקות ומאובזרות, מאזדה 6 נראית טוב יותר, מאובזרת יותר, חזקה יותר ותציג אמינות טובה ככל הנראה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ההשוואה היא מול קורולה - מה היית לוקח באותו מחיר (ויד וקילומטרז׳)?

קורולה יוצאת ליסינג 2011 או אוונסיס 2010?

• תוכן חדש...