Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השאלה האם זוהי אזהרה שמאחוריה מסתתרת אמת צרופה, או שזהו סתם כסת"ח הנפוץ במחוזותינו...

מעניין אותי לדעת אם תשאל את אותה שאלה אחרי שיישרף לך המחשב...

יש מספיק סיפורים שנגמרו לא טוב.

גם אם הסיכוי הוא 1:100000, מעניין אם משהו היה באמת מעוניין לראות אם הוא אותו אחד או אחד מתוך מאה אלף בהתחשב בעובדה שהתיקון לא זול...

בכול אופן - למי שמבין קצת בחשמל - הטיעונים נגד מאוד הגיוניים ובטוח שלא יחשבו שזה כסת"ח.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
באופן סינגולרי :lol: :lol:

(הייתי חייב - בגלל השם שלך)

א. מינוס למינוס.

ב. חיבור פלוס של הרכב המקבל (= החלש)

ג. חיבור פלוס למצבר הנותן

כל זאת בזמן שהמנוע של הנותן מודמם.

מומלץ גם לנתק את הכבל פלוס שמזין את הרכב של הנותן כך שאם יש בעיות או ספייקים הם לא יטיילו לתוך הרכב הנותן.

ספייקים במערכת החשמל של רכבך היא אסון לכל רכיב אלקטרוני.

המנע מלעשות זאת.

:smile:

1. מה זה משנה אם קודם מינוס למינוס, או קודם פלוס לפלוס הרי גם ככה המנועים של 2 הרכבים דוממים, אז מה זה משנה סדר החיבור ?

2. "מומלץ גם לנתק את הכבל פלוס שמזין את הרכב של הנותן" - מתי ? כשרוצים לנתק את 2 הרכבים זה מזה ?

פורסם

סדר החיבור והניתוק חשוב, מכיוון שאת החיבור האחרון במעגל, החיבור שיוצר בד"כ ניצוץ, רצוי לא לעשות ליד המצבר שעלול לפלוט גז מימן (תוצר פירוק של מים בתוך המצבר), אלא במקום מרוחק ממנו, אז משאירים את ההדק השלילי לסוף ומחברים לגוף המנוע או לגוף אחר שמחובר לשאסי במקום מרוחק מהמצבר.

זה כתוב בכל MANUAL של רכב. RTFM .

פורסם

1. למה? זה נקרא - Good practice engineering

אתה רוצה קודם ליצור נקודות יחוס משותפות.

2. כנראה לא הבנת את כוונתי (את האמת שזו אשמתי - הניסוח לא משהו...).

לפני שאתה מחבר משהו לרכבך - הוצא את הכבל (של הרכב) שמחובר למצבר - הכבל הזה שמזין את

הרכב. בכך - לא יהיה קשר בין מערכות החשמל של הרכב למצבר וגם לא יהיה קשר לרכב המקבל - היתרון - אם יש קצרים במע' של הנותן, נוצרו ספייקיפ ושאר מרעין בישין - הם כלל לא ישפיעו על הרכב שלך.

החסרון - כל מני ערכים שאגורים בזכרונות מסויים (מחשב, רדיו וכו') עשויים להמחק.

במקרה של רדיו זה ממש שולי ולא קריטי אך אני לא בטוח שערכים שאגורים באביזרים אלקטרונים אחרים

ישמרו ואם לא - מה ההשלכה.

בגלל שאני לא יודע ומעדיף להשאר ב Safe Side אני נמנע מלחבר רכבים אחרים. בשביל זה יש שגריר. אולי יאומרו שאני מנייאק או משהו כזה אך ממש לא בא לי "לפנק" רכבי בבעיות חשמל... טפו טפו טפו.

פורסם
אבל 2 הרכבים דוממים, איזה ניצוץ, איזה גז, איזה סיכון ??
הייתי מציע לך לעשות בדיקה ולהוכח - אין טוב ממראה עניים ואין חכם כבעל נסיון אבל זה יהיה חוסר אחריות משווע וחבל לי שתהרוס אצלך משהו.

בוא רק נאמר - שגם אם הרכבים דוממים - המחשב ועוד רכיבים אלק' עדיין מחוברים ומוזנים.

כל טבלות ומפות הזכרון של המחשב צריכות מתח קבוע ותמידי כלשהו. הסויטץ' שולט על מספר דברים (רבים אולי) אך לא על ההזנה למחשב או מספר אביזרים אלק' ברכב.

רק לשם דוגמה - מינורית וחסרת משמעות - האם אתה מכיר רכבים שניתן לשמוע אצלם רדיו כהרכב מודמם? האם אתה מכיר רכבים בהם ניתן להפעיל איתותי חירום כהרכב מודמם? צופר? בקיצור - רכב מודמם זה רכב שלא ייסע אך הרבה מכלולים חיים ועובדים או מוכנים לעבודה.

ואגב - אני כלל לא התייחסתי לסכנה עקב התלקחות אדי דלק או שאר חומרים דליקים בסביבת הרכב עקב ניצוץ למרות שזה גם טיעון משכנע. אני התייחסתי לצד החשמלי שקצת יותר קרוב לליבי.

בכול אופן - את דעתי אמרתי - להמנע ככל שניתן מהתנע באמצעות כבלים.

פורסם

OK, תודה רבה לכם, רק הבהרה אחרונה.

אמרתם שהפעולה האחרונה צריכה להיות חיבור הכבל למינוס של הרכב הנותן.

1. למה דווקא המינוס אחרון ? הרי גם הפלוס יכול לסגור מעגל (בהנחה והוא האחרון שמחובר)

2. למה דווקא לרכב הנותן ? (מכיוון שלמקבל יכולים להיות אדי גז באיזור המצבר ?)

תודה !

פורסם

1. כי את הפלוס קשה יותר למצוא רחוק מהמצבר, מה גם שבמהלך החיפוש אחרי הנקודה הזו, אתה עלול לנגוע עם קצה הכבל בנקודות שונות בגוף או במנוע ולגרום לקצר. המינוס מחובר לגוף ולכן אתה יכול לחבר בקלות לנקודה רחוקה מהמצבר .

2. לא אני כתבתי את זה. לא ידוע לי על משמעות כלשהי בעניין הזה.

פורסם
1. כי את הפלוס קשה יותר למצוא רחוק מהמצבר, מה גם שבמהלך החיפוש אחרי הנקודה הזו, אתה עלול לנגוע עם קצה הכבל בנקודות שונות בגוף או במנוע ולגרום לקצר. המינוס מחובר לגוף ולכן אתה יכול לחבר בקלות לנקודה רחוקה מהמצבר .

QUOTE]

לא הבנתי כלום :-)

המינוס מחובר לגוף ?? אתה מתכוון לשילדה של הרכב ? ואם כן, איך זה משפיע ?

את הפלוס קשה יותר למצוא רחוק מהמצבר ?? המרחק בינהם הוא 10 ס"מ...

פורסם

צד אחד של המצבר מחובר (כמעט) תמיד לשילדת הרכב ומשתמש בה בתור הארקה/אדמה צפה/ מינוס, או איך שתרצה לקרוא לזה. המינוס ברכב בעצם מחובר ישירות לגוף הרכב השילדה, וכל נגיעה בפלוס+גוף הרכב תיצור קצר...

...Carpe Diem

פורסם

כמו שנכתב, המינוס של המצבר מחובר חשמלית לשילדת הרכב, למרכב, ולמנוע. לכן זה קל למצוא נקודה שמחוברת למינוס של הרכב, ושגם תהיה רחוקה מהמצבר.

הפלוס, לעומת זאת, מחובר עם כבל עבה, רק לסטרטר, שבד"כ הוא חבוי יחסית, ולכן יותר קשה למצוא נקודה שמחוברת לפלוס של המצבר, ושגם תהיה רחוקה מהמצבר.

פורסם

זה בדיוק מה שהוסבר קודם:

סדר החיבור והניתוק חשוב, מכיוון שאת החיבור האחרון במעגל, החיבור שיוצר בד"כ ניצוץ, רצוי לא לעשות ליד המצבר שעלול לפלוט גז מימן (תוצר פירוק של מים בתוך המצבר), אלא במקום מרוחק ממנו, אז משאירים את ההדק השלילי לסוף ומחברים לגוף המנוע או לגוף אחר שמחובר לשאסי במקום מרוחק מהמצבר.

פורסם

אז זהו שלא - משתדלים לחבר את הכבל האחרון (זה שסוגר את המעגל) כמה שיותר רחוק מהמצבר בגלל האדים הדליקים שלו ולכן זה יהיה המינוס שאותו קל לחבר רחוק, לאנשהו בשלדה, ולא הפלוס... עכשיו מובן?

...Carpe Diem

• תוכן חדש...