Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמר המוסכניק שלי, אז באתי להתייעץ.

זו פוקוס 2010, ועוד סטיישן, והיא באמת רועשת ברמה שלא נעימה לי. החלפתי צמיגים ל MICHELIN ENERGY, שאמורים להיות שקטים, והם עושים רושם של בסדר, אבל לא משפיעים על הרעש מתא המנוע, מן הסתם.

קראתי כל מה שמצאתי בפורום, כך שאת התאוריה אני מבין (בערך...) וגם מצאתי שברכב יש בידוד מקורי (ודי עבה) בחלק הפנימי של מכסה המנוע וגם בידוד מקורי (ודי עבה) מתחת לשטיח שמטפס במעלה קיר האש ושניהם לא ממש עוזרים.

המטרה - להוריד רמת רעש בתוך תא הנוסעים, בתור התחלה, אח"כ נחשוב איכ משפרים את האודיו. תקציב - לא מוגדר בשלב זה, אבל זה אוטו בסיסי ובן 7, אני לא מתכוון להכפיל את ערכו באמצעות איטום.

רעיונות?

תודה!

שי

פורסם

קודם כל התחלת במקום הכי חשוב - מכל בחינה אפשרית, הצמיגים.

עכשיו - מה באמת מפריע לך? רעשי רוח? רעשים מהרצפה? או באמת רעשים מהמנוע עצמו?

תבדוק שאין חורים במערכת הפליטה - אגזוז ותופים - זה יכול לגרום להרבה מאוד רעש.

האם מדובר ברעשים מעל למהירות כמו למשל 80-90 קמ"ש או גם ביציאה מהמקום?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רעשי מנוע וככל הנראה גם תמסורת.

הם מפריעים גם ביציאה מהמקום ובמהירויות נמוכות, כשהרוח לא דומיננטית.

מערכת הפליטה תקינה (האוטו עשה טיפול גדול ועבר טסט השבוע). המוסכניק, שהוא באמת מקצועי ומנוסה ואחלה של בנאדם טוען ש- "ככה זה פוקוס". אין לי פוקוס דור 2 אחרת להשוות אליה כדי לבדוק אם הבעייה ברכב שלי ספציפית או שבאמת "ככה זה פוקוס".

כדאי לנסות לאטום בכלל, או שבאמת, עדיף להעביר את התקציב למגבר :-D ?

תודה!

פורסם

פוקוס זה אחד הרכבים הכי שקטים בסגמנט.

הצעה שלי תתחיל מלבדוק שכל הפקקים והפתחים בקיר אש סגורים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

איך אני בודק את זה? מאיזה צד אני ניגש?

תודה!

פוקוס זה אחד הרכבים הכי שקטים בסגמנט.

הצעה שלי תתחיל מלבדוק שכל הפקקים והפתחים בקיר אש סגורים.

פורסם

עשית בדיקת קניה לרכב? תוודא שלא עבר תאונה במקרה, תבדוק בתא המטען בבאר הגלגל ספייר אם אין סימני חלודה במקרה.

זה באמת נשמע לא סביר, אני יכול לאמר בוודאות לגבי הדור השלישי שזה אחד הרכבים השקטים שיצא לי לנהוג בהם אי פעם בקטגוריה הזו.

אם הכל תקין, בידוד מלא של הרצפה כולל תעלת תמסורת וקיר אש באופן הבא

שכבת בוטיל ואלומיניום בכיסוי של 50 אחוז לפחות מכלל שטח הרצפה, בקיר האש, בתי הגלגלים ותעלת התמסורת הייתי נותן כיסוי מלא ליתר בטחון.

מעל זה שכבת ccf דקה ומעל זה סגירה עם ויניל mlv

ומעל זה עוד שכבת ccf עבה יותר ואז להחזיר רצפה.

מגבר יתגבר על הרעשים אבל במחיר של חשיפתך לרעש אחר, לאורך זמן זו פגיעה בשמיעה שלך בעוד שהשקעה בשקט הנסיעה היא השקעה בריאה.

להחלטתך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

הבנתי את הפער.

פוקוס 2010 זה לא הדור השלישי, זה הדור השני, וזה רכב מיושן (לא השתנה מ- 2006, לדעתי) ויש לו רעשים מכניים מובהקים מתא המנוע. הרכב לא עבר תאונה, בוודאות, וגם אין חלודה בתא המטען (איכ אתה מקשר את שני הסימנים האלה לרעש *מנוע* מובחן בתא הנוסעים?)

לגמרי מעדיף להשקיט את הרכב מאשר להגביר את המוסיקה, וכך גם מנוסחת השאלה שלי שפתחה את השרשור. מה שאני לא יודע זה איפה להתמקד, ובאיזה חומרים להשתמש כדי לאטום והתשובה שלך נותנת לי כיוון.

אני אעשה קצת גוגל כדי לחפש חומרים מתאימים בארץ.

בקריאה שנייה הבחנתי שהתעלמת מאיטום הדלתות - זה בכוונה?

תודה רבה!

שי

עריכה: מתוך הקטלוגים של גולמט ושל סיקה, מצאתי את החומרים המצ"ב. אני בכיוון?

sika.PNGmelamin.jpgyeriot.jpgsfog_poli.jpg

עריכה אחרונה על ידי shaiby
פורסם

התשובה שלי עדיין תקפה,הפוקוס MK2 זה אחד הרכבים הכי שקטים בסגמנט.

תסתכל מתחת לדוושות לראות שאין פתחים.

בידוד לרכב בסדר גודל כזה יעלה לך במינימום 1500 ש"ח וזה רק על חומרים עצמם ללא עבודה,וגם אז לא בטוח שההבדל יהיה משמעותי מאוד.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

תודה, ArikC.

1. יכול להיות שהרכב שלי רועש יותר ממקביליו לדגם. אני מחפש את הסיבה...

2. הרמתי שטיח והסתכלתי מאחורי הדוושות (וגם בצד הנוסע) - לא ראיתי שום פתח. אחזור על החיפוש הזה באופן יותר יסודי מחר, באור יום. אולי זה הזמן לפרק ולהוציא את הכסאות...

3. אני ממש בסדר עם 1500 ש"ח לחומרים, אם זה יעשה הבדל. חסר לי הידע על העבודה עצמה, והאם החומרים בתמונות שהעליתי הם החומרים הנכונים.

שי

פורסם

הסיקה מולטיסיל אחלה כדי להפחית רזוננס, אצל גולמט תחפש חומר בשם איזופלקס(משהו כמו 87 שקל למ״ר) יצא לך זול יותר לעשות את כל הרכב והתוצאה תהיה יחסית אפקטיבית, אני יישמתי אותם בכל הבגאז+בתי גלגלים+רצפת רכב והיה שיפור, מאמין שאם היית ממשיך לקיר אש ולגג השיפור היה גדול יותר.

פורסם

אענה בהרחבה במהלך מחר ואתייחס לכל הסעיפים.

Pioneer TS-X150

פורסם

אז לתשובות:

1. ביקשתי לבדוק את רצפת תא המטען לחלודה וסימני חדירת מים בכדי לדעת אם בוודאות הרכב עבר תאונה שיש בה פגיעה במרכב - זה יכול להשליך על כל היכולת של גוף הרכב לבלום חדירת רעשים.

2. אם הרכב לא עבר תאונה, לא התבצעה אף עבודת תחזוקה בחלקי המרכב אז כנראה והוא אכן רועש כפי שהוא.

עדיין שווה לדעתי לבדוק גם דברים טריוויאליים לפני שמחליטים כי הרכב הינו רועש כגון - גומיות (גרמושקות), ציריות, מיסבים, תושבות מנוע, מערכת פליטה - כל אלו יכולים בנקל ליצור רעשים מאוד חזקים שעוברים היטב לתוך הקבינה.

3. התמקדתי בטיפול בגורמים המרעישים שעליהם דיווחת כמפריעים בלבד ולכן התמקדתי ברצפת הרכב וקיר האש.

במידה והמטרה היתה לשים מגבר בכדי להתגבר על הרעשים של הדרך בעזרת מוזיקה זה דבר אחד.

במידה והמטרה היא לשים מגבר בכדי להרכיב ולהפעיל ברכב מערכת צליל איכותית יותר אז כן, מן הסתם דלתות קידמיות זה חובה בעיניי והמלצה מאוד חמה להוסיף לזה את דלת תא המטען, רצפת תא המטען ובתי הגלגלים האחוריים.

לגבי החומרים -

יריעות חסם הרעש הינן ויניל - MLV

האיזופלקס הינו חומר מסוג CCF - ולדעתי גם מגיעה עם יריעת אלומיניום מלמעלה לבידוד טרמי.

המולטיסיל הינה יריעת בוטיל.

הבנתי את הפער.

פוקוס 2010 זה לא הדור השלישי, זה הדור השני, וזה רכב מיושן (לא השתנה מ- 2006, לדעתי) ויש לו רעשים מכניים מובהקים מתא המנוע. הרכב לא עבר תאונה, בוודאות, וגם אין חלודה בתא המטען (איכ אתה מקשר את שני הסימנים האלה לרעש *מנוע* מובחן בתא הנוסעים?)

לגמרי מעדיף להשקיט את הרכב מאשר להגביר את המוסיקה, וכך גם מנוסחת השאלה שלי שפתחה את השרשור. מה שאני לא יודע זה איפה להתמקד, ובאיזה חומרים להשתמש כדי לאטום והתשובה שלך נותנת לי כיוון.

אני אעשה קצת גוגל כדי לחפש חומרים מתאימים בארץ.

בקריאה שנייה הבחנתי שהתעלמת מאיטום הדלתות - זה בכוונה?

תודה רבה!

שי

עריכה: מתוך הקטלוגים של גולמט ושל סיקה, מצאתי את החומרים המצ"ב. אני בכיוון?

[ATTACH=CONFIG]482381[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]482382[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]482383[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]482384[/ATTACH]

Pioneer TS-X150

פורסם

תודה.

ביקשתי מהמכונאי שלי שיבדוק אם הוא רואה משהו "חריג" כשהרכב היה על הליפט, והוא אמר שלמיטב שיפוטו - הרכב סטנדרטי לגמרי, ובהחלט לא עבר תאונה.

גם מערכת פליטה ומיסבי גלגלים נבדקו- שום דבר חריג.

הפתרון המלא שהצעת דורש פירוק של הכסאות הקדמיים, שזה משהו שאני לא משוכנע שאני רוצה לעשות לבד, אפילו עם ספר של היינס. מקווה שאצליח למצוא עזרה והכוונה פה, אולי ביוטיוב.

לדעתי אתחיל מלהוסיף מולטיסיל למכסה המנוע, מה שנראה לי הכי פשוט, ומשם אעבור לאיטום תא המטען. רק אחרי השלבים האלו אשקול שוב האם אני "בשל" לפירוק של פנים הרכב.

גם איטום הדלתות נראה לי לא טרוויאלי, ברכב הספציפי (לפי מה שראיתי כאן) אז מעדיף שלא לפרק לבד ולהישאר עם חלקים ביד...

בכל מקרה - עזרת לי מאוד, ההמשך ברור לי, עכשיו רק למצוא זמן ולהתחיל בעבודה.

שוב תודה,

שי.

פורסם

בכיף.

סה"כ אתה תמצא כאן הרבה מאוד חומר הדרכה - בינם תוכל למצוא גם בשני הפרוייקטים שלי, הלפני אחרון והנוכחי - שתי דוגמאות טובות לבידוד מכסה מנוע.

פרוייקט OPTIMUS הנוכחי

פרוייקט BIGASS BITCH הקודם.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...