Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתלבט ברכישת פיאט 500X כרכב ראשי בבית.

משפחה צעירה (+1)

אשתי מאוהבת, הרכב הרגיש לנו נוח והמנוע (1.4 טורבו) סבבה.

מבחינת רכב נטו, אם אני מתעלם מהמותג, עושה רושם טוב

ממה שמצאתי פה בפורום ובמקומות אחרים, המנוע נחשב לאמין (אותו מנוע בפיאט בראבו שידועה ממש לטובה), הגיר TCT שמגיע מאלפא וגם נחשב לאמין וטוב

הגרסה שאני שוקל היא הפופ סטאר.

החששות היחידות שלי הן המוניטין המעט מפוקפק של פיאט, עד כמה זו דעה מיושנת או נכונה ומבוססת ביחס לדגמים החדשים? האם ישנם רכיבים מסוימים שידועים כבעייתים ברכב?

ירידת ערך, טוב, מי יודע, אבל אני מניח שהיא תהיה יותר נוראית מרכבים מקבילים בקטגוריה?

כרכישה שתשאר איתי ל 5-6 שנים הקרובות, האם יש סיבה לרדת מהרכישה הזו?

פורסם

קונסיומר ריפורטס מכסח את פיאט, אמינות של שנות השבעים, ובקשר לרכב הם מתלוננים על נוחות נסיעה נמוכה, והציון שקיבל הוא הנמוך ביותר בקבוצה שלו

Sent from my LG-D858HK using Tapatalk

פורסם

המכלול והמנוע נחשבים לאמינים, כך גם הגיר. ישנן טענות על נוחות שיכולה להיות טובה יותר ברכבים עם ג׳נטים גדולים יותר מהסטנדרט אבל מציע לעשות נסיעת מבחן. ירידת ערך? כמובן, והרבה. מצד שני, אתה מתכוון להחזיק את הרכב לא מעט זמן. אני לא רואה סיבה לא לרכוש את ה 500x אם הרכב מצא חן בעיניכם. הוא מציע משהו מיוחד, בעיקר מבחינת מראה, והמנוע חזק יחסית לשאר המתחרים בסגמנט.

פורסם (נערך)

מה זה הרבה? כל רכב החום מאבד כ 15% בשנה וגם בשלב זה לא ממש מצליח למכור אם מנסה. לפיאט 500x מנובמבר 15 המחירון לדגם ביניים משקף ירידת ערך של כ 20-23 אלף שקל, לעומת טוסון למשל שמינואר עד היום איבד 17. האם חישוב גס של אבדן 15% כל שנה למשך ה 6 שנים הקרובות הוא תלוש מהמציאות ספציפית לפיאט הזו (או בכלל?)

השרשור האחרון שהיה פה על הרכב אני פתחתי, אך פחות נגע לסוגיית האמינות שאני מנסה לברר פה.

ב consumers report מדברים הרבה רע בעיקר על המנוע 2.4ל וגיר אוטומטי 9 הילוכים, ופה המכלולים האלה שונים לחלוטין, ומעבר לכך יש את הטענות של לא גוף כ"כ אובייקטיבי אז אני לא יודע כמה משקל לתת למה שכתוב שם

מבחינת נוחות נסיעה אין לי אמת מידה טובה יותר מדי, אני בא מפיקנטו ולכן הכל מרגיש כמו עליית מדרגה, את בנסיעת מבחן קצרה יחסית לא הרגשתי משהו מיוחד, באילו תנאי דרך כדי לקחת את הרכב כדי להרגיש זאת? דרך עירונית משובשת?

הייתי בסה"כ תחת הרושם שהיא בעלת מכלולים דומים לפיאט בראבו שמאוד אהודה פה בדפי הפורום.

מהיכן נובעת הקביעה שהאמינות היא כשל רכב משנות ה 70? בפיאט החדשות באמת צצות כ"כ הרבה בעיות? לרוב, אני קורא על כל הבעיות בגירים של פולקסווגן ככה שלא נתקלתי בהרבה פרשיות שנוגעות לפיאט...

האם בסגמנט שלה כבר עדיף להסתכל על רכבים באותו מחיר, כדוגמת האופל מוקה למשל? האם שם צפויה ירידת ערך ואמינות עדיפה?

Sent from my D5803 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי e-r-a-n
פורסם

מבחינת אמינות. המנוע הוא אותו מנוע כמו במיטו 140 ובגדול, אותו מנוע כמו בג'ולייטה רק בכיול שונה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

קשה מאוד לחזות ירידת ערך, במיוחד ברכב שפונה לנישה קטנה יחסית בגלל תדמית נשית ומחיר יקר.

אני מאמין שדווקא מיעוט המכירות והעיצוב הייחודי יטיבו עם שמירת הערך והביקוש שלו כמשומש אבל תמיד קיים סיכוי שהרוכשים יעדיפו דגמים אחרים בגלל שהם זולים יותר, מעניקים תמורה עדיפה למחיר או נפוצים ומוכרים יותר.

ממה שאני רואה בעיקר בקבוצה של אלפא בפייסבוק הג'ולייטה סובלת מאיזשהו כשל במנגנון ההגה (גם המיטו) וידית פתיחה לדלת הנהג שנוטה להשבר. מה מזה יהיה רלוונטי ל-X? קשה לנחש.

אם אהבת את הרכב ואשתך נדלקה עליו אז לדעתי חבל להיכנס לשיקולים שאפשר רק לנבא, אני רק מציע לבדוק היטב את אפשרויות הרכישה וכמובן להשוות מחירים עם היבואן כדי לראות מה משתלם יותר.

פורסם (נערך)
מה זה הרבה? כל רכב החום מאבד כ 15% בשנה וגם בשלב זה לא ממש מצליח למכור אם מנסה. לפיאט 500x מנובמבר 15 המחירון לדגם ביניים משקף ירידת ערך של כ 20-23 אלף שקל, לעומת טוסון למשל שמינואר עד היום איבד 17. האם חישוב גס של אבדן 15% כל שנה למשך ה 6 שנים הקרובות הוא תלוש מהמציאות ספציפית לפיאט הזו (או בכלל?)

השרשור האחרון שהיה פה על הרכב אני פתחתי, אך פחות נגע לסוגיית האמינות שאני מנסה לברר פה.

ב consumers report מדברים הרבה רע בעיקר על המנוע 2.4ל וגיר אוטומטי 9 הילוכים, ופה המכלולים האלה שונים לחלוטין, ומעבר לכך יש את הטענות של לא גוף כ"כ אובייקטיבי אז אני לא יודע כמה משקל לתת למה שכתוב שם

מבחינת נוחות נסיעה אין לי אמת מידה טובה יותר מדי, אני בא מפיקנטו ולכן הכל מרגיש כמו עליית מדרגה, את בנסיעת מבחן קצרה יחסית לא הרגשתי משהו מיוחד, באילו תנאי דרך כדי לקחת את הרכב כדי להרגיש זאת? דרך עירונית משובשת?

הייתי בסה"כ תחת הרושם שהיא בעלת מכלולים דומים לפיאט בראבו שמאוד אהודה פה בדפי הפורום.

מהיכן נובעת הקביעה שהאמינות היא כשל רכב משנות ה 70? בפיאט החדשות באמת צצות כ"כ הרבה בעיות? לרוב, אני קורא על כל הבעיות בגירים של פולקסווגן ככה שלא נתקלתי בהרבה פרשיות שנוגעות לפיאט...

האם בסגמנט שלה כבר עדיף להסתכל על רכבים באותו מחיר, כדוגמת האופל מוקה למשל? האם שם צפויה ירידת ערך ואמינות עדיפה?

Sent from my D5803 using Tapatalk

יש לי פה למטה בראבו בן שש שנקנה חדש מסמלת, מעבר למה שהוא יודע לתת מבחינת חווית נהיגה, הוא מגלה אמינות באמת מופתית, ודאי יחסית לכל הסיפורים על גיר פה, מח שם, קלאצ'ים, טורבואים, שרשראות טיימינג ועוד כהנה וכהנה צרות במכוניות שנהנות מתפוצה נרחבת בהרבה. ה 500X פופ פלוס או סטאר, לא זוכר, אכזב אותי בנסיעת מבחן כאן בכל הנוגע לנוחות הנסיעה ( והיה יופי מכל בחינה אחרת ), אבל נסיעה בגירסה הבסיסית עם גלגלים קטנים יותר ומנוע דיזל באיטליה דווקא היתה מאוד נעימה ונוחה, אז אולי הגלגלים גדולים מדי אולי יותר מדי אוויר בצמיגים, לא יודע אבל האוטו נראה נהדר לטעמי, גם בפנים גם בחוץ, משדר ייחודיות ואנינות טעם, חזק ומגיב נהדר. לא יודע לנחש מה יהיה שיעור ירידת הערך שלו, אבל נמכרו ממנו מעט יחידות מה שיארגן לו שוק לא רע ביד שניה לדעתי. לקונסיומר ריפורט יש סוג של אנטי לפיאט, גם לזכרוני כמעט לכל מוצר של קרייזלר, לא יודע למה, אבל בעובדה יש לא מעט בוחנים בחו"ל שדווקא אוהבים את האוטו, אז לא הייתי מתרגש יותר מדי, בכל הנוגע לאמינות הנסיון הפרטי שלי מלמד כאמור שאין שום סיבה לחשש.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

תקנה יד 2 שאיבד שנה וקצת,חפש נתונים טובים בלבד,רכב שאיבד חלק קטן

מהקנייה הראשונה. בדרך כלל אני עושה כך וקונה רכב בן שנה שנתיים...

יש הרבה חברים כאן שיכולים להעיד על אמינות מצויינת בכללי ואין מחלות.

חוץ מזה אם האישה מאוהבת...חייבים. אחלה רכב בגדול גם לחובבי נהיגה.

פורסם (נערך)

טוב, תודה לכל מי ששיתף את הדעה שלו בנושא.

החלטתי שאני אלך על זה.

איפה מומלץ לטפל בקו בין הרצליה לירושלים? :-)

ומה לדעתכם עדיף - איתוראן ותשלום חודשי (של כמה?) או קודנית?

קצת באסה הקודנית שנראית כמו זו שהיתה לי ביונדאי לפני 10 שנים כמעט, וברכב עם כניסה והנעה ללא מפתח...

מצד שני, תשלום חודשי.

עריכה אחרונה על ידי e-r-a-n
פורסם

זכור לי בזמנו שהיו הצעות בוובי ללא מיגון - כדאי לבדוק ולוותר על המיגון במידה וניתן.

בנוסף, קיימים מספר הסדרים למועדוני צרכנות כמו הוט, חבר, הסתדרות המורים וקרנות השוטרים, אם אתה קרוב משפחה מדרגה ראשונה של אחד מהם תברר פרטים על חברה הביטוח שלהם, מדובר בביטוחים קולקטיביים לרוב ללא דרישה למיגון.

אצלי קודנית זה יהרג ובל יעבור. איתורן זה דיי לזרוק כסף לפח, הם יודעים להתקשר כשעולה חתול על האוטו אבל כשמישהו גונב אותו הם מפספסים.

פורסם
טוב, תודה לכל מי ששיתף את הדעה שלו בנושא.

החלטתי שאני אלך על זה.

איפה מומלץ לטפל בקו בין הרצליה לירושלים? :-)

ומה לדעתכם עדיף - איתוראן ותשלום חודשי (של כמה?) או קודנית?

קצת באסה הקודנית שנראית כמו זו שהיתה לי ביונדאי לפני 10 שנים כמעט, וברכב עם כניסה והנעה ללא מפתח...

מצד שני, תשלום חודשי.

בשעה טובה!

מומלץ להצפין טיפה ולטפל במוסך עדי בחדרה.

כמו כן מומלץ לקחת את הרכב ללא מיגון, לא אמורה להיות בעיה לבטח X בלי מיגון אם אני מבטח ג'ולייטה בלי מיגון. כמה שפחות ידי מתקינים מקומיים, כך ייטב לאוטו.

איזה צבע?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...