Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שורת המחץ. בדיוק.

אם למכון יש מוסך, הוא בהחלט יכול. כלומר אם המוסך תקין ונותן שירותי מוסך כמו טיפולים וכד', אין סיבה שיכשילו את הרכב ויציעו לבעל הרכב לתקן במוסך.

השאלה אם למכון יש אישור להחזיק מוסך. כנראה שכן, כי יש הרבה מכונים עם מוסך.

פורסם

מעניין אותי איך בוחן הצליח למדוד עובי של רפידות שהם 6 ו8 מיימ בלי להוריד גלגלים ברכב ?

מאוד מעניין לדעת איפה זה ,הייתי מגיע לבוחן הזה שימדוד לי גם.

פורסם

פשוט ביזיון.. היה לי פעם סיפור דומה רק עם מגבים, אז נכון לא מדובר על אותה קטגוריית מחיר,

אבל באוקטביה מגבים מקוריים / OEM עולים קרוב ל-250.

רבתי עם הבוחן שהמגבים תקינים - אפילו הפעלתי והראתי לו, והוא עמד על שלו.

חסמתי להם את הכניסה לטסט וחיכיתי למנהל המכון, כשהגיע אמר לי - "בשביל 60 ש"ח אתה עושה סיפור??"

הסברתי לו שלפני כמה חודשים הוחלפו למקוריים במוסך והמגבים תקינים והמחשתי לו בסוף העביר אותי אחרי ששרפתי שעתיים ועצבים.

פשוט עצוב - עושים מה שרוצים.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

אהלן חברים,

בדיקת בלמים על המכונה היא תקינה.

כמו כן כאשר לוחצים על הברקס עד הסוף ABS פועלת והבלימה חזקה.

אין אויר במערכת החלפתי ונקזתי נוזל בלמים שנה שעברה.

כמו כן הדיסקים הם אם עובי תקין וכל החלקים מקוריים.

מי שהציג את עצמו כבוחן ראשי/אחרי הוא זה שאמר לי שאני יכנס את הרכב ללפט כדי שאקבל הצעת מחיר, כמו כן הפקידה ברגע ששלמתי את אגרת טסט שאלה אם הרכב עבר טיפול (עניתי כן) ולא נמשכה השיחה, גם חשוד לי.

את התמונות אני צילמתי וגם מדדתי את העובי זה לא במכון רישוי.

היה לי במלאי רפידות חדשות מקוריות אז הרכבתי אותם מתי שהחזרתי הכל למקום ואת הישנות שמרתי לבנתיים.

בנתיים נדרש לי "אישור מוסך לרפידות/צלחות" מחר אנסה להכנס למסוך על הדרך ולבקש שיעשו בדיקה ויתנו אישור כזה (לא יודע מה תהיה תגובה שלהם שיראו שהכל שמה חדש) וגם על זה צריך לשלום.

זה הליקוי:

20161022_185841.jpg

פורסם

במקרים מהסוג הזה מומלץ מאוד להתקשר על המקום למשרד הרישוי ולדרוש שישלחו פקח ולהמתין להגעתו, לפני כ5 שנים עשיתי ככה למכון במרכז הארץ , בהתחלה במכון הם זלזלו וחשבו שאני סתם משחק משחקים אבל שהפקח הגיע ״פתאום מנהל המכון בכבודו ובעצמו הואיל לצאת מהמשרד ולהסתכל על ״הליקוי״ (היה כתם שמן על הבולמים החדשים מעבודה לא נקיה , והישנים היו עדיין בתא המטען) , במקרה שלי האירוע הסתיים בנזיפה למכון , וכמובן שעברתי בסוף אחרי שעות של המתנה לפיקוח ומריבות בלי סוף אבל זה השתלם לי , מאז אני מגיע כמה פעמים בשנה שכל פעם שנגמר לאחד המכוניות הטסט ופשוט לא ״מחפשים״ בעיות , אני דואג שהרכב יגיע תקין וגם נקי והם עושים את העבודה בצורה הוגנת , אם צריך להחליף משהו אז מכשילים וכ״ו אבל לא מייצרים בעיות (מה שקורה בלא מעט מקומות לצערי )

פורסם

אני שמעתי בעבר על מכון שהכשיל גם על חוסר בנוזל שמשות, על אזיקון פלסטיק במקום בנד מתכת לגומיית צירייה וכדו...

שורה תחתונה מכוני הרישוי הם הגושפנקה לכך שהרכב יכול לעלות על הכביש כך שכל מילחמה מולם היא מלחמה עיוורת. יש לא מעט אנשים כיום שמשלמים כדי שיעבירו להם את הרכב טסט כי הם פשוט לא מאמינים בהתנהגות הולמת של מכונים גם אם ריכבם תקין לחלוטין.

פורסם
אני שמעתי בעבר על מכון שהכשיל גם על חוסר בנוזל שמשות, על אזיקון פלסטיק במקום בנד מתכת לגומיית צירייה וכדו...

שורה תחתונה מכוני הרישוי הם הגושפנקה לכך שהרכב יכול לעלות על הכביש כך שכל מילחמה מולם היא מלחמה עיוורת. יש לא מעט אנשים כיום שמשלמים כדי שיעבירו להם את הרכב טסט כי הם פשוט לא מאמינים בהתנהגות הולמת של מכונים גם אם ריכבם תקין לחלוטין.

אתה צודק במיליון אחוז וחבל שזה כך.

פורסם
יש גם אפשרות להגיע למשרד הרישוי להגיד שעבד הרישיון לקבל חדש וללכת למכון אחר

אפשרות זו הייתה קיימת בעבר אבל היום כבר אי אפשר.

ברגע שהתחלת את הטסט במכון מסויים, הרכב "ננעל" במחשב משרד הרישוי לאותו מכון טסטים.

אם תוציא כפר רישיון ותיגש למכון אחר, לא יקבלו אותך לטסט.

רק אחרי 30 יום אפשר לעשות טסט במכון אחר, אפילו לא צריך כפל רישיון, אפשר לגשת עם הרישיון הקיים. לאחר 30 יום בדיקה שעשית (אם נכשלת) כבר לא בתוקף.

פורסם
לבעל מכון אסור להציע תיקון.

תשמע, אם בראש שלך לעשות צדק - לזחור ולהקליט אותו - שיסביר לך איך בדק עובי רפידות בלי לפרק גלגל ושיציע לך תיקון במקום תמורת כסף.

אפילו תיתן לו להחליף לך את הרפידות החדשות.

אחרי זה מכתב תלונה והוא כבר יטופל.

פורסם
תשמע, אם בראש שלך לעשות צדק - לזחור ולהקליט אותו - שיסביר לך איך בדק עובי רפידות בלי לפרק גלגל ושיציע לך תיקון במקום תמורת כסף.

אפילו תיתן לו להחליף לך את הרפידות החדשות.

אחרי זה מכתב תלונה והוא כבר יטופל.

למה מכתב תלונה ולא תביעה משפטית?

רק לצד אחד מותר לגנוב כסף?

פורסם

השאלה על מה לתבוע, על החלפת רפידות ואגרת טסט חוזר?

אולי אובדן יום עבודה ועוגמת נפש תעלה את התביעה לאיזור ה-1,000 ש"ח וגם בשביל זה לא בטוח שהייתי הולך לבית משפט.

• תוכן חדש...