Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מתגורר בדירה האחרונה והחל מהחורף האחרון בחלק מהחדרים התקרה החלה להתקלף ויש רטיבות רצינית (כשגשום).

הגג מעלי הינו גג משותף של הבניין (עליו בעתיד גם אמורות להתווסף עוד שתי קומות במסגרת תמ"א 38) ; האם אני צריך לשאת בכל עלות זיפות הגג (או יותר נכון, החלק שמכסה את הדירה)?

הרטיבות גולשת גם לחדר המדרגות וגם הביאה לקילוף של התקרה. בשיחה עם אחד הדיירים הוא ציין שהחלק של חדר המדרגות יזכה להשתתפות של כלל הדיירים, בעוד החלק שלי הוא... well, בעיה שלי.

האם יש צדק בדבריו?

מנסיון דומה עם מקרה של רטיבות במחסנים בקומת הקרקע של הבניין - כל הבניין צריך להשתתף.

בקומת הקרקע של הבניין יש שורה של מחסנים. הקבלן בנה את זה כנראה כך שהמחסן שלנו הוא הכי "נמוך" -ולכן כל המים מנזילה שהייתה התנקזו אליי למחסן - כל הדברים בתוכו נהרסו מהלחות, והקירות התקלפו. שאר המחסנים כמעט ולא נפגעו.

בדקתי את זה עם מהנדס בנייה של ארגון "ועד בית" (לא זוכר את השם - אבל יש ארגון שדואג לכל מה שקשור לועד בתים והם מייעצים בחינם) - והוא אמר שזה רכוש משותף וכולם חייבים להשתתף.

אצלי לא הסכימו להשתתף, ואז אמרתי להם שהתייעצתי עם מהנדס הבנייה והוא הבהיר שזה רכוש משותף, ואם לא תהיה השתתפות פשוט אגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות - כי זה לא פייר שאני אספוג את הנזק של כל הבניין. בסוף השתתפו איתי בכ80% מהסכום של שיפוץ המחסן שלי.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כבר סיפרתי כאן מספר פעמים - בדירה הקודמת שלי התבקע צינור ביוב שמנקז 12 קומות. למזלי היה ועד בית מסודר שלא התכחש לאחריותו וגם דאג לביטוח הרכוש המשותף - האיתור (שהיה מסובך למדי) והתיקון בוצעו על ידי הועד (באמצעות הביטוח), אני קיבלתי פיצוי על נזקי ובפעם האחרונה ששמעתי התנהל הליך גישור לגבי סכום הפיצוי שתבע שכן נוסף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שלב ראשון הוצא מכתב "דרישה לתשלום", שלב שני - פנה לבית המשפט לבתים משותפים כמו שציין פה אחד החברים.

בשלב הראשון, אם יש חבר עו"ד, כדאי שיחתום בשמו. מוסיף נופך מאיים למכתב.

משכנתא זה קל

פורסם

ולטובת הדורות הבאים שמחפשים דירות - אם נתקלתם בבניין דירות שבו מסי ועד הבית גבוהים - קחו את הדירה בלי להסס. זה רמז לוועד בית שמתכונן מראש לקטסטרופות צפויות, בלי סיבובי גבייה מייגעים על כל פיפס קטן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא תמיד תקף במקרים של חברת ניהול. לפעמים גובים מיסים גבוהים אבל נותנים מעט ומחפשים פתרונות הכי זולים או חלקיים וזמן ממושך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הוצא מכתב לוועד בו אתה דורש זיפות מיידי עוד בטרם הגיעו הגשמים

לא בוצע תוך שבועיים

הוצא מכתב שני בו אתה מיידע אותם כי אתה הולך לבצע זאת עם קבלן מטעמך, ואת העלות אתה הולך לקזז מדמי הוועד המגיעים.

כמובן שגם עומדת לך הזכות להגיש תובענה לצו עשה למפקח על המקרקעין .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הוצא מכתב לוועד בו אתה דורש זיפות מיידי עוד בטרם הגיעו הגשמים

לא בוצע תוך שבועיים

הוצא מכתב שני בו אתה מיידע אותם כי אתה הולך לבצע זאת עם קבלן מטעמך, ואת העלות אתה הולך לקזז מדמי הוועד המגיעים.

כמובן שגם עומדת לך הזכות להגיש תובענה לצו עשה למפקח על המקרקעין .

לציין גם עליות שמאי ועו''ד וכו' נילוות.

פורסם (נערך)

לנו נגרם נזק לחדר שינה כתוצאה מחדירת מי גשם בסופה,

אין ועד אצלנו ובמקום לרוץ אחרי שכנים תבעתי את ביטוח

הדירה האישי שלי...ותתפלא זכיתי ופוציתי כהלכה.

זו גם דרך,אבל חב' הביטוח מפצות רק במיקרה של סופה או

מקרה מז''א חריג,

סתם חדירת מי גשם לא יכוסה.

את הגג שיפצנו יחד כל השכנים,לא עשו בעיות אבל לא מעוניינים בועד

לצערי.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם
ולטובת הדורות הבאים שמחפשים דירות - אם נתקלתם בבניין דירות שבו מסי ועד הבית גבוהים - קחו את הדירה בלי להסס. זה רמז לוועד בית שמתכונן מראש לקטסטרופות צפויות, בלי סיבובי גבייה מייגעים על כל פיפס קטן.

נכון מאוד

לדוגמא אצלנו, שכונה חדשה לחלוטין, רוב הבניינים באזור שלי גובים רק כמה שקלים לכיסוי חשבון החשמל וזהו.

אני הנהגתי בבניין שלי תשלום קבוע של x ש''ח, כשרובו אמנם הולך לחשמל, אבל נשארים כמה גרושים לתחזוקת הבניין בעתיד.

אמנם הוא רק בן שנה, אבל למה לאסוף מאות ואלפי שקלים בבת אחת לכשיזדקקו להם (לצורך זיפות או נזילה או כל דבר אחר), ולא ליצור יתרה מספקת לאורך השנים?

מה גם שמתחלפים פה המון שוכרים, ואין הצדקה שכל התשלום יפול על השוכרים הנוכחיים ביום פקודה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לא צריך ליפול בכלל עליהם, תשלומים מיוחדים אמורים ליפול על בעל הדירה, השוכר אמור לשלם על פעילות שוטפת בלבד.

(אבל האמור לעיל זה בעיה של השוכר מול המשכיר)

פורסם
נכון מאוד

לדוגמא אצלנו, שכונה חדשה לחלוטין, רוב הבניינים באזור שלי גובים רק כמה שקלים לכיסוי חשבון החשמל וזהו.

אני הנהגתי בבניין שלי תשלום קבוע של x ש''ח, כשרובו אמנם הולך לחשמל, אבל נשארים כמה גרושים לתחזוקת הבניין בעתיד.

אמנם הוא רק בן שנה, אבל למה לאסוף מאות ואלפי שקלים בבת אחת לכשיזדקקו להם (לצורך זיפות או נזילה או כל דבר אחר), ולא ליצור יתרה מספקת לאורך השנים?

מה גם שמתחלפים פה המון שוכרים, ואין הצדקה שכל התשלום יפול על השוכרים הנוכחיים ביום פקודה.

במקרה של שוכרים, להיפך. במילא השוכרים לא אמורים לשלם הוצאות חריגות, רק הוצאות שוטפות.

זה לא הוגן כלפי השוכרים לדחוף לתוך התשלום השוטף יצירה של בנק שמשמש לטיפול בתקלות שהמשכיר אמור לשלם.

פורסם (נערך)

במקום עליו סיפרתי היו דמי ועד בית יחסית גבוהים, ששימשו לתחזוקה - מעליות, ניקיון 4 פעמים בשבוע (לפי תוכנית שכללה אזורים שונים בתדירות שונה), גינון, תחזוקת מערכות מים (היו משאבות ובריכות שדרשו תחזוקה שוטפת) ועוד כהנה וכהנה. הועד החזיק רזרבה לצורך תחזוקה שוטפת כמו טיפול בגג או בביוב. למעשה אף אחד מהדיירים לא היה מודע לפעולות השוטפות האלה, אלא אם המעלית או אספקת המים היתה מושבתת לצורך הפעולה, או אם היתה תקלה בקומה שלו.

לכל מי שמילל בשם השוכרים - תחזוקת הגג היא בגדר תחזוקה שוטפת. בדיוק כמו החלפת רצועת תזמון במנוע - לא כל שבוע, לא כל שנה, אבל חלק מהתחזוקה המונעת. שלא לדבר על סיוד ששצריך להתבצע מדי שנה. אם האיטום לא מטופל כראוי הוא עלול להפרץ ולגרום נזק, סיבה לתחזוקה מונעת.

אברג'ל - המדיניות שלך נכונה. בהתאם למה שסיפרתי לך קודם אני ממליץ לך לפנות לסוכן ביטוח ולבטח את הרכוש המשותף - יש פוליסות ייעודיות שמכסות את הדברים העיקריים כמו ביטוח צד ג', ביטוח חבות מעבידים, ועוד עשרות סעיפים.

כמוכן, אם אתה מעסיק אנשי ניקיון ואחזקה שלא כקבלנים או דרך קבלן - ודא תשלום עבורם לביטוח הלאומי ולקרן פנסיה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
...

לכל מי שמילל בשם השוכרים - תחזוקת הגג היא בגדר תחזוקה שוטפת (בדיוק כמו החלפת רצועת תזון במנוע - לא כל שבוע, לא כל שנה, אבל חלק מהתחזוקה המונעת). ...

אני משכיר ולא שוכר ועדיין חושב שאת עלות הזיפות צריך לשלם המשכיר.

את זיפות גג אני לא מגדיר כתחזוקה שוטפת מכיון שעושים אותה פעם ב 4-5 שנים, לכן לא צריך לכלול אותה בדמי וועד. אני כמשכיר אמור לעשות חושבים על הכנסות/הוצאות ולשקלל את הזיפות בדמי השכירות.

תחזוקה שוטפת בעיניי, זה הוצאות קבועות מדיי חודש, כמו: ניקיון, חשמל, ביטוח מעלית.

פורסם

איני משכיר או שוכר דירה, אבל יש בחוק הגדרות ברורות של תחזוקה שבה חייבים כל הדיירים - מדובר בתחזוקה שנועדה לשמר את הקיים.

תחזוקת הגג היא חלק מפעולות אלה ולכן אני מתיחס אליה כתחזוקה שוטפת, גם אם אינה מתבצעת מדי שנה.

שדרוג של הבניין הוא עניין שונה, ויש בחוק גם התיחסות שונה מבחינת הצורך בהסכמת הדיירים ובהתאם לכך חיובם בהוצאות.

מכל מקום, אולי המשפטנים שבינינו יביאו פרקי חקיקה ופסיקה רלוונטיים.

• תוכן חדש...