Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נרכש סט של 4 צלחות (קדמיות ואחוריות) ו-4 רפידות (כנ"ל) של חברת sangsin (דגם רפידות hi-q) ביונדאי שופ במחיר שהשאיר אותי :shock: במובן הטוב של המילה.

השירות של ליאור ושאר האנשים היה מצוין.. לפי מה שהבנתי, sangsin מייצרים OEM ליונדאי. תענוג.

פורסם

קודם אתייחס ליאריס זצ"ל - Ate מייצרת עבורה את המקורי (כל מערכת הבלימה שם זה Ate), וקיימות צלחות Breco ורפידות פרודו, אלא אם שינו משהו בין דגם 2007 ל- 2009 שהייתה לך...

מוסך יבואן מחויב, למיטב ידיעתי, למכור את המקורי לפי חוק לבעלי רכבים. אולי הסירוב הוא לחלקי בלימה, ובמקרה זה אני יכול להבטיח לך שאין מצב שבעולם שרכישת חלקי בלימה מקוריים במוסך יבואן הייתה מעשה משתלם כלכלית.

פורסם

הרפידות והצלחות המקוריות ביאריס זצ"ל היו של textar ולא של ate. יתכן שtextar קונים את הרפידות הללו מate ומטביעים עליהן את החותמת שלהם ובזה זה נגמר. לאורך כל ה6 שנים שהיאריס היתה אצלי, לא הצלחתי להשיג לה רפידות של פרודו, צלחות breco היו אך ורק לגלגלים האחוריים, לקדמיים תמיד היתה pilenga וזהו. הרפידות היו של icer בכל החנויות שבהן בדקתי ואלו הרפידות שבהן השתמשתי בפעם השנייה. בפעם הראשונה שהוחלפו רפידות, הן היו של textar באריזה של טויוטה שהורכבו במוסך מורשה טויוטה בחדרה.

פורסם

מוזר שמסרבים למכור חלפים מקוריים. בפולקסווגן אף פעם לא היתה לי בעיה לרכוש חלפים, בפליקס תמיד מכרו לי או בצמפיון המרכזי, ואפילו חנות החלפים השכונתית מזמינה עבורי חלפים מקוריים ישירות מצמפיון.

פורסם (נערך)

היום חברי הכנופיה אסף ורועי החליפו את כל הצלחות והרפידות אצלי ברכב.

עבדו קשה במשך שעתיים וחצי לפי הספר עד כדי מריחת גריז על צדי הרפידות, גוז'ונים (שיהיה קל לפתוח אותם בפעם הבאה) והבורג של הקליפר (אם אני זוכר נכון).

בבדיקה של הרפידות מקדימה-נשארו 2-3 מ"מ, תפסנו בול את הרגע להחליף. הרפידה הקדמית ימנית הייתה שחוקה באופן לא סימטרי, ויתכן שהיא זזה ממקומה ולכן השחיקה לא שווה.

הרפידות מאחורה היו פחות שחוקות ונשאר עליהן עוד קצת בשר, אך העדפתי להחליף הכל.

הבלימה שקטה, לא נשמעים רעשים מהבלמים ובהחלט מרגישים בהבדל.

יש גומיה לאטימה של הקליפר (לא זוכר את השם במדויק) שנמצאה קרועה ודורשת החלפה. מקווה שביונדאי שופ נמצא אותה ולא נצטרך לבצע שיפוץ.

יתכן מאוד שהרפידות והצלחות שירדו מקוריים (יש עליהם הטבעה של יונדאי). בתיעוד ההיסטוריה של הרכב לא נראה שהוחלפו לאורך חייו רפידות או צלחות.

אז שוב, תודה רבה לכנופיה על העזרה והעבודה הקשה, וניתן לתמונות לדבר.

20160819_142022.jpg

20160819_142025.jpg

20160819_142036.jpg

20160819_142039.jpg

20160819_142044.jpg

20160819_142052.jpg

20160819_142202.jpg

20160819_142229.jpg

20160819_142254.jpg

20160819_142300.jpg

20160819_142410.jpg

20160819_144204.jpg