Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני חדש כאן ואשמח להסתייע בנסיונכם העשיר.

שכרתי כמה פעמים רכב מחברת השכרה 'אפורה', בפעם הראשונה הוא 'תפס מסגרת' בכרטיס שלי בסך 3000 ש"ח, ואחריה הוא לא ביטל את תפיסת המסגרת, והשתמש בעצם באותה מסגרת גם בהשכרות הבאות.

לפני חודש שכרתי ממנו מאזדה לאנטיס, במהלך הנסיעה הבלמים לא הגיבו טוב, ובשלב מסויים הם לא הגיבו כלל (!) ונתקעתי ברכב שלפני, מיד אחרי התאונה בדקתי את מסמכי הרכב, וגיליתי שלרכב אין טסט.

המשכיר טען שאני חייב לשלם על הנזק, משום שהבלמים עובדים מצויין, הוא השכיר מאז את הרכב להרבה אנשים ואף אחד לא התלונן, בקשר לטסט הסיבה שהרכב לא עבר טסט היא בגלל זיהום אויר, והוא בתהליך של טסט כעת, והכל תקין. אני הבהרתי שאינני מתכוין לשלם על הנזק של הרכב [לצד ג' שילמתי], וביטלתי את כרטיס האשראי שאיתו שילמתי בהשכרה הקודמת.

כעת ראיתי שהוא חייב אותי בכרטיס שנתתי לו בפעם הראשונה [שהוא תפס בו מסגרת], בסך של 2000 ש"ח.

השאלה שלי היא: האם יש מקום להכחשת עיסקה בחברת אשראי, בטענה שאסור למשכיר להחזיק פרטי אשראי שלי, מהשכרה קודמת, ובעצם הוא חייב אותי בגניבה ובלי שאמסור לו את האשראי בהשכרה הזו, או שאין סיכוי.

אנא תהיו עניניים ותנסו לעזור, אל תמליצו ללכת למשטרה, כי אני לא הולך לעשות את זה, תנו לי רעיונות איך אני מבטל את החיוב הזה.

סליחה על האריכות ותודה על עזרתכם!

פורסם

אם החיוב עדיין לא ירד, אתה יכול להכחיש עסקה, אתה לא צריך לתת דין וחשבון לחברת האשראי.

הוא מצידו יכול עקב כך לפנות לערכאות המתאימות, בדר"כ זה הוצאה לפועל או בית משפט, ולא נראה לי שהוא יעשה את זה.

אבל כן הייתי חושש שיפנה לערכאות "אפורות" כמו חברת ההשכרה שלו.

אז תחשוב מה עדיף לך, לאבד 2000 ש"ח או להתעסק בתחום "אפור" ...

פורסם

1. באמת לא בצעת את העסקה הזאת אז אתה יכול להכחיש.

2. מי שנכנס למיטה עם כלבים - קם עם קרציות.

3. מי שמנסה לחסוך שקל - מוצא את עצמו מוציא שניים במקום.

אני מקווה שמה שלא יקרה - שאת הלקח שלך למדת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני מבין שאתה נהג חדש ולכן לא הייתה לך ברירה אלא לשכור בחברה "אפורה".

קח המלצה חמה, אל תשכור שוב ויהי מה! כעת זה רק 2000 שקל ואתה תתאושש מזה, אם היו נפגעים ונסעת ללא טסט אתה עלול לקבור את חייך! עד כדי כך! (חברת קרנית עלולה לתבוע מליוני שקלים, ולא ניתן לצאת מזה).

תמתין שנה ולך לאלבר, נהג חדש מעל שנה יכול לשכור אצלה.

פורסם
במהלך הנסיעה הבלמים לא הגיבו טוב

הוא המשיך לנסוע ברכב לאחר ששם לב לבלמים לא תקינים ואתם חושבים שהלקח החשוב כאן קשור להשכרה אפורה?!

פורסם

אם הבנתי נכון, הכוונה למישהו שמשכיר את הרכב שלו תמורת תשלום, כאשר אין לו רישיון לשמש כחברת השכרה.

בהתאם לכך - אין לו גם ביטוח מתאים.

לכן, במקרה של תאונה - הביטוח יתנער מאחריות, והנהג יצטרך לשאת באחריות הכלכלית לתוצאות התאונה (מתחיל בעלות של אלפי ש"ח וצפונה).

הלקוח משתמש בשיטה זאת מאחר וחברות השכרה רשמיות אינן מוכנות להשכיר לו רכב (בד"כ מאחר והוא נהג חדש/ צעיר).

פורסם
שאלה- נצל"ש

מה זו חברת השכרה אפורה? יש הגבלות על השכרת רכב(נניח לרגע שיש טסט ואת כל הביטוחים) והרכב רשום על שם חברה חוקית יש בעיה חוקית עם זה?

כן, במקרה של השכרה בתשלום צריך ביטוח חובה מתאים אחרת הביטוח לא תקף במקרה של השכרה בתשלום.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אז איך אפשר לתפוס מסגרת אשראי אם אין חברת השכרה?

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

כל הנזק על התאונה הוא 2000 שקל? אם כן תגיד תודה, אם לא כדאי שתטפל בעניין ברמה משטרתית, אומנם תקבל בראש אבל זה עדיף מהמדינה מאשר מכמה אנשים.

פורסם
אז איך אפשר לתפוס מסגרת אשראי אם אין חברת השכרה?

בעל הרכב הוא עוסק מורשה בענף כלשהו ולכן לפי החוק הוא יכול לחייב בכרטיס אשראי את הלקוחות שלו ...אבל אין לו חברה להשכרת רכב!!

פורסם

בד"כ חברות השכרה (וגם מלונות) עושות עסקה שנקראת J5 , מה שאתה קורא לו "תפס אשראי" זה בעצם עסקה שבוצעה ולכן האשראי נתפס כדי להבטיח את מימוש התשלום במועד מאוחר יותר .

בית העסק בוחר לממש את התשלום במועד מאוחר יותר , לפעמים את כל התשלום ולפעמים חלקו , לכן קשה לי להאמין שחברת האשראי תוכל לעזור לך.

• תוכן חדש...