Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהנחה שלא אנחנו יוצרי הפקק, אלא הפקק הוא 2 ק"מ לפנינו שום טכניקה לא תעזור, היא יכולה בקטנה לסייע לאלה שמאחורינו .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
אין חוק שאוסר כניסה לתחנת דלק והשתלבות בכביש חזרה.

נו מה, גם אין חוק שאוסר לחרבן במעלית.

מה שיש לנהג שעוקף לעשות, יותר חשוב ממה שיש לאנשים שעומדים בפקק לעשות ? הם נהנים לעמוד בפקק ? פה ב-ד-י-ו-ק הבעיה. שיש אנשים שלא אכפת להם מאנשים אחרים - ז-א-ת הבעיה.

סלחו לי אני לא רואה הבדל בין אנשים שעושים את זה לבין אנשים ששמים את האישה\ילדה בתור לקופה בסופר ומשם מתחילים לרוץ למדפים להביא קניות.

כשהייתי צעיר יותר יכול מאוד ליהיות שהייתי חותך אדם כזה ביציאה מהכביש שירות, מכבה מנוע מרים הנדברקס, שם 4 ווינקרים, והולך לשתות קפה. היום אני יודע שעדיף להיות חכם מצודק, אני לא נכנס לפינות האלה. הייתי מצפה שאם קרה נס ומשטרת התנועה נמצאית בפקק, שיורידו אותם הצידה על-לא-משנה-מה ותמצא איזה דוח לדחוף להם. לצערי לא ראיתי את זה קורה עדיין.

גם אני לא נהג מושלם, ממש לא, אבל לפחות אני מתחשב בנהגים שאיתי על הכביש. ובדר"כ מתכנן את הנסיעה שלי - אם אני צריך לפנות ימינה, אני יצמד לימין עוד לפני, לא ברגע האחרון.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

לעומס תנועה לא קוראים פקק,

אם אתה עושה את זה בפקק, לא יצאת מהפקק מהר יותר. תוכל לנסות את שתי הדרכים (ברור שאני לא ממליץ לך "גז-ברקס") ולספור זמן בפקקים.

4 ק"מ ב-8 קמ"ש רצופים, נסיעה שתיקח לך חצי שעה נכון? 1,800 שניות.

4 ק"מ 4 שניות ב-16 קמ"ש ואז 4 שניות ב-0 קמ"ש, נסיעה שתיקח לך 1,818.18 שניות, כמה זה? 30 דקות ו-30 שניות?

זה גם לא בדיוק, הורדתי כמה שיותר בשביל לחשב, יכול להיות שתיסעו 20-25 קמ"ש ל-5 שניות (יוצא לי להעביר הילוכים ראשון-שני כל הזמן).

אז חסכתם בלימות ולחיצות גז, זה חכם, אבל עצבנתם את הבחור מלמעלה :lol: העצבים שלו לא שווים את זה

צריכים להבין שאפשר לנסוע במהירות קבועה עם מרחק גדול או קטן מהרכב ממול, אם היה מי שישתף אתכם פעולה.

הסרטונים שקושרו פה לא מראים לי שמי שלא שומר מרחק גורם לפקק, אלא שבנתיב העמוס יותר אתה "נשאר" יותר מאחור ושמי שבולם גורם לעצירה של כל השאר, בהתאמה.

ט.ל.ח

פורסם
אתם חייבים להפסיק לצאת צדיקים פה, אני מוכן להודות שאני גם עושה את זה, תמיד יש את הנהג שמגזים במה שהוא עושה, שומר יותר מדי מרחק כשלא צריך ואז הוא מעכב את התנועה, מה שאתה רוצה לעשות זה פשוט להיכנס בו או לעקוף אותו, אם זאת הדרך היחידה אז מה לעשות, זה לא שזה דבר לא חוקי, נכון שזה לא יפה אבל מה לעשות.

זה שמעליי, אתה גם עושה את זה בטח, אחרת איך אתה יודע שזאת הסיבה שעוברים נתיב בפקק? יש דברים שאתם באמת מגזימים פה ורוצים להראות כאילו "הנה אני לא ישראלי מכוער", אבל כל אחד עושה משהו כזה מדי פעם, ואין פה מישהו שיכול להתכחש לזה.

שבוע שעב ביום שני הייתה תאונה בכביש 40 בכניסה לרחובות, מהכניסה הראשונה של רמלה מכיוון לוד היה פקק מטורף עד אותה תאונה, וגם שעתיים אחר כך המשיך להיות פקק.

אני מוכן להודות שאני עקפתי דרך התחנת דלק סתריה של סונול, כמו הרבה אנשים, וזה לא דבר שאני עושה הרבה, אבל זה כבר היה מוגזם ואנשים זזו לאט מדי, ראבק יש פקק תנסו להשתחרר כמה שיותר, לא להאיץ בהדרגתיות, אלא לתת גז ולזרום כבר

אתה הישראלי המכוער.

אלו בדיוק התופעות שגורמות לכולנו להרגשה "קצת יותר גרועה" כל יום.

זה לא שונה מלעקוף בתור בבנק כי "רק שאלה" ואז להישאר שם ולקבל שירות חצי שעה בזמן שכולם ממשיכים לחכות בתור.

אתה בריון.

מה?!:shock:

הדבר הראשון שאני עושה כשיש עומס תנועה זה לשמור רווח ע-צ-ו-ם מן המכונית שלפני ולהתחיל להאיץ בהדרגתיות. רק ככה אפשר לשמור על תנועה מתמדת לאורך הפקק ובאמת לקצר את משכו.

ובכלל, להיכנס במישהו? בגלל שמירת רווח?!

:mm_yeah:

פורסם

+1

נכנסתי שלשום בשוגג לנתיב תחבורה ציבורית למשך 2 דקות ו"חסכתי" המתנה ברמזור לפנייה ימינה.

סתם הרגשה חרא.

חן - אתה אולי מסוג הנהגים שאולי השיטה עובדת להם,אבל אתה לא קולט כמה עצבים אתה מביא לאלו שמאחורך.

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

גם המעבר נתיבים הבלתי פוסק כי זה שלפני שנייה היה לידך עכשיו 3 מכוניות קדימה.

בכל רמזור בארץ, בכל פעם מחדש, זה מפתיע אותי איזה עבודת הגה מרשימה יש לנהג ישראלי, כי פתאום הוא קולט שנתיב ליד יש רכב פחות.

זה כל כך עלוב, שזה פשוט מדהים.

בנושא השרשור: הייתי נורא מתעצבן בעבר כשאנשים היו עושים את זה. אולי אני לא מחשב את זמן ההגעה שלי הביתה על השניה, ונוסע מהר איפה שאפשר, אבל באמת שאני לא אצליח להבין בחיים מה נותנות כל הקומבינות האלו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

הבעיה טמונה אצל אותם נהגים שנוסעים לאט, לא מרוכזים בכביש, משחקים בטלפון, מתנחלים בשמאל ובעיקר לא יודעים לשלוט ברכב ולא מבינים שהכביש נועד לנסיעה.

ברגע שנצליח להנחיל ל85 אחוז לפחות מהנהגים בכביש שהכביש נועד לנהיגה ולא לשום דבר אחר ולדרבן אותם לשפר את יכולות הנהיגה שלהם (הרי הכביש נועד לזה) ככה ירדו הפקקים והתאונות, ככה ירד הלחץ של הנהג הממהר והמתוסכל ויהיה יותר זמן וסבלנות לכולם.

מה שאני טוען בעצם זה שאם נצליח להפחית בX אחוז את התופעות הבזויות של נהגים חרא נוריד ביחס ישיר את הבריונות בכביש.

לסיכום, כביש נועד לנהגים, כביש זה דבר מסוכן, מי שעולה על הכביש שיתרגל בבקשה נהיגה, שיתרגל הסתכלות במראות, בחינה של עצמו מול הכביש ושאר מכשולי הדרך, שלא יעכב את התנועה ושיסע בהתאם לתנאי הדרך, רק ככה נצליח להוריד את סף העצבים של הנהג הממהר ונוריד את תופעת הבריונות בכבישים.

אנשים גורמים ללא סיבה לעומסי תנועה ועיכובים בכל מקום זה יכול להיות :

בכיכר, בפנייה שמאלה, ברמזור, בחנייה --> כל יום אני נתקל בנהגים שיוצאים עומסי תנועה קטנים כגדולים עקב הפעולות הפשוטות האלו שהם חלק מכישורי הנהיגה הנדרשים.

ומה הפתרון של המדינה לבעיה הזו? הוספת כיכר, הוספת תמרור עצור, הורדת מהירות הנסיעה..... עצוב !!

כשאנשים כנהגים ינהגו יותר טוב, ירד הלחץ הכללי ותהיה סבלנות לאומית לחכות לכל אותם יוצאים מהכלל שאנחנו כחברה צריכים להתחשב בהם (נהגים מבוגרים, נהגים חדשים, ) כשבחורה בגיל העמידה לא מצליחה להשתלב בפנייה שמאלה, כשדתי מדת מסויימת מפריע לזרימת התנועה ע"י התנחלות בשמאל, כשבחור חשוב מאוד מחליט להיות בטלפון ולנצל את מעגל התנועה בכדי לענות להודעה ולתת לבחורה היפה 50 מטר שמאלה להשתלב לפנינו במעגל, כשהדודה והדוד רבים על פוליטיקה ועושים מליון רוורסים בכדי לצאת או להיכנס לחנייה במפקום פאקינג להתרכז בכביש ולשפר את כישורי הנהיגה שלהם, אז תיהיה לנו סבלנות לכל אותם יוצאים מהכלל ולא נרגיש שבגלל שההוא לא ממהר או שההוא מקדימה יש לו משהוא יותר חשוב לעשות והוא שכח שהוא על הכביש... אני ועוד 100 כמוני מתעכבים.

עריכה אחרונה על ידי shaharmilo
פורסם
זה לא שונה מלעקוף בתור בבנק כי "רק שאלה" ואז להישאר שם ולקבל שירות חצי שעה בזמן שכולם ממשיכים לחכות בתור.

זה כן שונה, בבנק הפקיד סטטי, ומי שנדחף יהדוף אותך אחורה. פקק תנועה יכול רק להתקדם. במקרה הזה זאת באמת "רק שאלה" מרחוק.

אפשר להשוות אבטיח למלון לא לתפוז, שניהם דלועיים, שלושתם פירות. גם אם אני מעדיף אבטיח אין לי בעיה שהמלון יימכר בסופר.

נתיב נוסף לרוב יפתור את בעיית הפקק, שנוצר במפגש דרכים או לפעמים נראה כללא סיבה באיזשהו אזור מעוקל. מי שרוצה שייסע בנתיב הזה, לפחות הוא פתר לעצמו בעיה.

גם אם לא נסעתי ככה כי תמיד שהגעתי לאזור כזה הפקק התחיל להתקדם (ונעצר אחרי) ולא מיהרתי לדפוק גז, אני לא רואה סיבה לא לנסוע ככה, עובר לי בראש.

לא מזמן היה פה כבר נושא כזה, הרוב המוחלט אם לא כולם אמרו שהכל בסדר, שזה מותר ואין להם בעיה, חודש אחרי יש אנשים שיש להם בעיה עם זה?

נכנסתי שלשום בשוגג לנתיב תחבורה ציבורית למשך 2 דקות ו"חסכתי" המתנה ברמזור לפנייה ימינה.

סתם הרגשה חרא.

אל תרגיש חרא, לרוב שמים לב לפי סגנון הנסיעה שזה בשוגג ואז לאחרים לא באמת אכפת. זה בכלל שונה שלאחרים אין את האפשרות גם לנסוע ככה.

יש אנשים שצריכים קצת את הלחיצה כדי להתעורר או כדי לחשוב שהם מגיעים מהר יותר, כל אחד והבעיה הנפשית או המוחית שלו.

ט.ל.ח

פורסם (נערך)
+1 חן - אתה אולי מסוג הנהגים שאולי השיטה עובדת להם,אבל אתה לא קולט כמה עצבים אתה מביא לאלו שמאחורך.

תאמין לי שאני מאוד משתדל להתחשב בזולת ולא לעכב איש.

אבל פה אין מה לעכב. להיפך, אם יש מישהו שמרוויח מכך שאני "נוסע" לכל אורך הפקק זה לא אני אלא זה שנוסע מאחורי.

ובכלל, ממה יש להתעצבן פה? שאני לא מאיץ-מאט כל הזמן כמו דביל?! אתה יודע שזו הדרך הכי טובה לקבל מנהג אחר "בדיקת פרוקטולוג", נכון?

נ.ב. חרף פליאתם של מרבית חברי הפורום, נראה שרוב הנהגים הישראלים מבינים מהר מאוד מה אני מנסה לעשות ומשתפים פעולה. לראיה, רק מעטים מהם נדחפים לרווח שאני משאיר מולי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
תאמין לי שאני מאוד משתדל להתחשב בזולת ולא לעכב איש.

אבל פה אין מה לעכב. להיפך, אם יש מישהו שמרוויח מכך שאני "נוסע" לכל אורך הפקק זה לא אני אלא זה שנוסע מאחורי.

ובכלל, ממה יש להתעצבן פה? שאני לא מאיץ-מאט כל הזמן כמו דביל?! אתה יודע שזו הדרך הכי טובה לקבל מנהג אחר "בדיקת פרוקטולוג", נכון?

לא צריך להקצין.

אני פשוט נזכר שכמעט בכל יום אני בפקק אח"צ ונוסע אחרי רכב ש"שומר" מרחק של 20/25 מטר מהרכב שלפניו(כולנו זוחלים,כן?)

לא צריך שיטות ודרכים מיוחדות,פשוט סע כמו כולם ואל תחלום - זה יספיק.

(ה"אל תחלום" הייתה אמירה כללית לכולם ולא לך)

תומר

פורסם (נערך)

אתה לא חייב לצטט אותי כשאני תגובה מעליך...

וההיפך הוא הנכון. כדי להצליח לנסוע דרך כל הפקק צריך שלא לחלום לרגע אחד, שזה יותר ממה שעושה עדת ה"גז-ברקס-גז-ברקס".

כך שזה גם נותן לך משהו לעשות בזמן הפקק, גם מונע מפגשי פגושים, גם נעים יותר, גם חוסך דלק ושות', וגם מסייע לתנועה שמאחוריך "להתאושש" מהפקק מהר יותר.

רווח בין מכוניות איננו שטח כביש "מבוזבז" - אלא הוא-הוא זה שמאפשר לתנועה לזרום.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן - אני בטוח שאתה נהג כלבבי.(לא ציני)

ולגבי הציטוט - אני מצטט כאשר יש מספר חברי פורום פעילים ועל אותו נושא "על חי" כי רוב הסיכויים שמישהו יגיב לפניי ואז התגובה שלי תאבד הקשר.

תומר

פורסם
הבעיה טמונה אצל אותם נהגים שנוסעים לאט, לא מרוכזים בכביש, משחקים בטלפון, מתנחלים בשמאל ובעיקר לא יודעים לשלוט ברכב ולא מבינים שהכביש נועד לנסיעה.

ברגע שנצליח להנחיל ל85 אחוז לפחות מהנהגים בכביש שהכביש נועד לנהיגה ולא לשום דבר אחר ולדרבן אותם לשפר את יכולות הנהיגה שלהם (הרי הכביש נועד לזה) ככה ירדו הפקקים והתאונות, ככה ירד הלחץ של הנהג הממהר והמתוסכל ויהיה יותר זמן וסבלנות לכולם.

מה שאני טוען בעצם זה שאם נצליח להפחית בX אחוז את התופעות הבזויות של נהגים חרא נוריד ביחס ישיר את הבריונות בכביש.

לסיכום, כביש נועד לנהגים, כביש זה דבר מסוכן, מי שעולה על הכביש שיתרגל בבקשה נהיגה, שיתרגל הסתכלות במראות, בחינה של עצמו מול הכביש ושאר מכשולי הדרך, שלא יעכב את התנועה ושיסע בהתאם לתנאי הדרך, רק ככה נצליח להוריד את סף העצבים של הנהג הממהר ונוריד את תופעת הבריונות בכבישים.

אנשים גורמים ללא סיבה לעומסי תנועה ועיכובים בכל מקום זה יכול להיות :

בכיכר, בפנייה שמאלה, ברמזור, בחנייה --> כל יום אני נתקל בנהגים שיוצאים עומסי תנועה קטנים כגדולים עקב הפעולות הפשוטות האלו שהם חלק מכישורי הנהיגה הנדרשים.

ומה הפתרון של המדינה לבעיה הזו? הוספת כיכר, הוספת תמרור עצור, הורדת מהירות הנסיעה..... עצוב !!

כשאנשים כנהגים ינהגו יותר טוב, ירד הלחץ הכללי ותהיה סבלנות לאומית לחכות לכל אותם יוצאים מהכלל שאנחנו כחברה צריכים להתחשב בהם (נהגים מבוגרים, נהגים חדשים, ) כשבחורה בגיל העמידה לא מצליחה להשתלב בפנייה שמאלה, כשדתי מדת מסויימת מפריע לזרימת התנועה ע"י התנחלות בשמאל, כשבחור חשוב מאוד מחליט להיות בטלפון ולנצל את מעגל התנועה בכדי לענות להודעה ולתת לבחורה היפה 50 מטר שמאלה להשתלב לפנינו במעגל, כשהדודה והדוד רבים על פוליטיקה ועושים מליון רוורסים בכדי לצאת או להיכנס לחנייה במפקום פאקינג להתרכז בכביש ולשפר את כישורי הנהיגה שלהם, אז תיהיה לנו סבלנות לכל אותם יוצאים מהכלל ולא נרגיש שבגלל שההוא לא ממהר או שההוא מקדימה יש לו משהוא יותר חשוב לעשות והוא שכח שהוא על הכביש... אני ועוד 100 כמוני מתעכבים.

הכל תיאוריה, האנשים מגוונים מידי בכדי להפנים איך צריך לנהוג כשיש מסביבם אנשים אחרים (ותמיד יהיה, אני לא מדבר בכביש).

התמרורים והכיכרות זה לא הפיתרון המדיני לבעיית הפקקים, זה פיתרון לדברים אחרים, גם אם אמור להיות להם אחוז מסוים במניעת פקק ברמות מסוימות.

הבעיה גם הנהיגה של האנשים וגם תנאי הדרך, כמו שאמרת אם אנשים ינהגו אחרת הבעיה תהיה קטנה יותר, אבל אני לא רואה איך זה יכול לקרות בפועל. אז כדאי להתמודד עם מה שיש, לדעתי להוסיף נתיבים, נתיבי השתלבות ארוכים מאוד, וכמה שיותר ליישר את הדרך, צריך פה ושם סיבובים (זה רק אני? או כשבן אדם אחד מאט בסיבוב קצת יותר מידי כל השאר מאטים יותר מידי אחריו?). אולי גם ליצור מסלולים חלופיים.

ט.ל.ח

• תוכן חדש...