Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה שרשור על רכב משטרתי שחונה בצורה עצובה,כולם מצלמים אך שום דבר

אינו גורם לשינוי והתופעה ממשיכה.אם נרצה או לו. בכל מקרה אשמח יותר

מכולם אם התופעה תעלם לא רק לרכב "עשיר" דיפלומטי או השד יודע מה.

אני מתעצבן גם מאלה שלא מאותתים כשרוצים לשנות כיוון ולהודיע לכולם

שזו הכוונה,חשבתי לפתוח שרשור בנושא...

חוסר איתות מסכן אותי יותר מכיוון שהוא מתבצע בזמן נסיעה.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חושב שאתה נכנס יותר מדי לפסיכולוגיה. אם תחפש הודעות שלי מ2004 תראה שכתבתי לא פעם על הרבה תופעות מעצבנות. אתה לא חי בראש שלי בשביל לדעת למה עשיתי את זה אבל אם אתה בטוח שאתה יודע, אז בסדר. הפכת אותי למטרה, סבבה, תחנך אותי, סבבה. לא אחזיר לך. לא בעניין של tu quoque כמוך.

אגב אני לא הייתי מזיק לרכב שלו. מקסימום משאיר פתק.

קודם כל, פות"ש היקר, אנא אל תיקח את זה אישי. התגובות שלי כאן בשרשור אמנם הם אליך, אבל מכוונות באופן כללי כנגד ההתנהגות שיש ללא מעט אנשים כאשר הם מבחינים באדם בעל ממון עושה משהו שלדעתם אינו בסדר.

למען הסר ספק, מה שהבחור עשה עם רכבו אכן לא בסדר וראוי לכל גינוי ועונש, והייתי מאוד שמח לשמוע שאנשים כאלה משלמים על מעשיהם במהרה ובכבדות, בלי קשר לכמה כסף יש להם או באיזה רכב הם נוסעים. דין סוזוקי סוויפט כדין סדרה 7 (במהרה בימינו אמן סלה ישתבח שמו לעד).

אחרי שאמרנו את זה, נמשיך בדיון.

פות"ש, אמנם את הסוזוקי צילמת, אבל עליה לא פתחת שרשור. למה? משהו במקרה הספציפי הזה הפריע לך יותר, עד כדי כך שזה גרם לך לפתוח שרשור במיוחד.

דעתי היא, ואתה כמובן מוזמן לחלוק עליה, שפשוט עצבן אותך שמדובר באדם עשיר, וכמו כל בן אדם, גם אתה נתת לרגשות שלך להשפיע. שזה בסדר גמור, כי זה קורה לכל אחד בשלב כזה או אחר (וואי וואי, נכנסתי פה לפילוסופיה. איפה פלוקסטר שייתן את חוות דעתו על התיאוריה שלי?)

זה מזכיר לי את השרשור שנפתח פה לפני זמן מה על בחור שראה אלפא רומאו ג'ולייטה נוסעת בפראות והחליט לפתוח על זה שרשור. המון אנשים יצאו עליו שהוא פתח את השרשור רק כי היה מדובר באלפא רומאו (שכידוע הינה רכב שמעורר בפורום הזה המון אמוציות), אז לדעתי המקרה שבשרשור הנוכחי אינו שונה.

השרשור נפתח נטו בגלל שמדובר באדם שמחזיק ברכב יוקרה.

אם היה מדובר ברכב נחות יותר, לדוגמא הסוזוקי סוויפט אותה צילמת, לא היה נפתח שרשור, אלא מקסימום איזה תלונה לעירייה עם התמונה, ולראייה גם לא ראינו שרשור שלך עם אותו עבריין שמחזיק בסוויפט.

אבל כמו שכתבתי כבר, בגלל שמדובר באיש עשיר, יצאת מגדרך להראות לקהילתנו הקטנה כמה זה מפריע לך.

אלעד, כבר הסכמתי שלא משנה מי זה ובמה הוא נוסע, אדם כזה ראוי לעונש, והייתי שמח אם היה מדובר בעונש כבד.

אם הוא מבייש את המדינה אותה הוא מייצג, זאת בעיה של המדינה הזאת. פות"ש יכל פשוט לשלוח את זה למשרד החוץ, או לנסות לברר לבד לאיזה מדינה הדגל שייך ולדווח לנציגות הרלוונטית. אבל הוא החליט לפתוח על זה שרשור בפורום, ככל הנראה, כמו שכבר כתבתי, כדי להראות לכולם שהוא לא ייתן לאיש העשיר לחמוק מעונש (ושוב, פות"ש צודק במאת האחוזים והעבריין ראוי לעונש).

עובדה בשטח היא שעל הסוויפט שפות"ש צילם ואף צרף את התמונה לשרשור, לא נפתח שרשור מיוחד.

שים לב גם שהוא ציין בעצמו שנמאס מבעלי ממון, ולא מעבריינים שחוסמים מדרכות.

כתבתי ואכתוב שוב ושוב ושוב, אני רואה מעשה כזה באופן חמור מאוד, שונא לראות דברים כאלה, התסריטים שעוברים לי בראש לגבי מה הייתי עושה לאדם כזה לו הייתי חסין מעונש הם די מטורפים, והייתי הכי שמח בעולם לו אנשים כאלה (בין אם בעלי סדרה 7 או סוזוקי סוויפט) היו משלמים מחיר כבד מאוד.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

למה לי לשים אותך כמטרה? אני די בטוח שהשרשור הזה הוא התגובה הראשונה שלך שראיתי אי פעם בפורום.

לא מנסה לחנך אותך, וגם את זה כבר כתבתי, סך הכל שם לך מראה קטנה מול הפנים.

למה במקום להתייחס לנושא אותו אני מעלה, עם שאלות לגיטימיות, אתה מתעלם ופשוט חושב ששמתי אותך כמטרה?

למה לי לעשות דבר כזה?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שניכם צודקים. מבחינה חברתית זה אכן יותר צורם שאדם ייצוגי עובר על החוק.

אבל מבחינת החוק כולם שווים והטיפול בעשיר עם הבימר ממונקו צריך להיות כמו בריקי כהן עם הג'וק מחדרה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אפשר לדעת למה אתה שם לי מראה מול הפנים? זה ספורט בשבילך לשים לאנשים מראות מול הפנים? אתה לא מכיר אותי, לא יודע מי אני, מה הדיעות שלי... אבל אתה שם לי מראה מול הפנים על סמך שרשור אחד. תחשוב איזה undertone יש במה שאתה אומר לי. יש לי בבית 3 מראות. אפילו 4 אם נחשיב את זו של זוגתי (והיא מגדילה פי 7). תודה. עזוב... אני יורד מהשרשור הזה.

בשבועה מול כל הפורום אני אומר שוב שמרגיז אותי כל אדם וכל רכב שחונה על המדרכה. יצא הפעם שהתלוננתי על אחד בעל מעמד עם רכב יוקרה. שוט מי. וכן יש בעיה בצירי בילוי מרכזיים בחיפה עם בעלי רכבי יוקרה שמחנים אותם וחוסמים תנועה. זו בעיה בפני עצמה שהרשויות גם מעלימות ממנה עין בכוונה לדעתי בגלל שמדובר באנשים כאלה. לכן יש לטפל בזה לא רק בקנס אלא בצורות אחרות.

רק אעדכן שפניתי לנציגות במונקו, ונראה מה יענו לי (אם יענו לי).

למה לי לשים אותך כמטרה? אני די בטוח שהשרשור הזה הוא התגובה הראשונה שלך שראיתי אי פעם בפורום.

לא מנסה לחנך אותך, וגם את זה כבר כתבתי, סך הכל שם לך מראה קטנה מול הפנים.

למה במקום להתייחס לנושא אותו אני מעלה, עם שאלות לגיטימיות, אתה מתעלם ופשוט חושב ששמתי אותך כמטרה?

למה לי לעשות דבר כזה?

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

גוסטבאסטר, אני חושב שיש הבדל בין אותו דיפלומט לבין מישהו עם סוזוקי אלטו, אפילו בנוסף על מה שאלעד אמר.

בניגוד לאדם לא מוכר שסתם דופק את כולם, הדיפלומט הזה מדגיש עד כמה גם לא אכפת לו מה אנחנו חושבים עליו, שכן ניתן לדעת מי זה.

הרי הרכב שלו סופר בולט (והוא יודע את זה טוב מאוד), במיוחד עם המספר הזה, והוא עדיין חוסם מדרכה בצורה בוטה מאוד.

זה כמו להשתין על כולם מהמקפצה, כולם יודעים מי זה וכמה גדול יש לו, והוא אומר "תסתכלו עד כמה אני לא שם עליכם".

אם הוא לפחות היה משאיר גלגל על הכביש ומאפשר לעבור על המדרכה אולי הייתי מסכים איתך, אבל כאן הוא עשה את זה הכי בולט ובוטה שאפשר.

פורסם (נערך)

^

בדיוק הפוך ממה שכתבת.

האיש הזה חנה על המדרכה כי ככה. ככה הוא רגיל, ככה מתאים לו, ככה טוב לו. הוא בכלל לא חשב אם יראו או לא יראו אותו. אם הייתם מראים לו את הדיון שהתפתח כאן זה היה מעניין לו את הביצה השמאלית כי באותו רגע שחנה, הוא היה בתוך בועה שכל עניינה הוא "אני חונה עכשיו כי כאן אני צריך להיות". הוא בכלל לא נתן דעתו על המדרכה, חסימה, עבירה על החוק ושאר זוטות.

איך אני יודע? כי אני רואה את זה כל יום כשאני יוצא לריצה. יש "כותר פיס" צמוד לפארק שבו אני רץ, ולפעמים נערכים שם אירועי שירה\נגינה. רכב יוקרתי או לא, כשהישראלי הממוצע צריך לחנות קרוב, הוא ישכח את כל מה שראוי (שלא לומר חוקי) ופשוט יעשה מה שמתאים לו. אנשים עולים על המדרכה ונעמדים. בלי להתבלבל. וכמה זה אירוני שהם באו לאירוע תרבותי אבל על הדרך שוכחים מה זה להיות אדם תרבותי.

יום אחד אם תנוח עלי הרוח אני אפתח שרשור על הבועות הנ"ל, שכל כך פושות בציבור הישראלי, ואסביר שם למה לעולם לא יהיה פה סדר חברתי.

עריכה אחרונה על ידי yohai71
פורסם (נערך)

אני קורא המון שרשורים כאלו כאן, ואני סוף-סוף הבנתי מה בהם לא מדבר אלי, ואני חייב לשאול אתכם את זה:

בכל שנות חייכם בישראל, לא פיתחתם "עור עבה" לתופעות הללו?

אני לא מדבר על מקרים ממש חמורים אלא על דברים שכיחים ופחות מזיקים כגון אלו שבשרשור הזה. ואני לא מדבר על אדישות, אלא על "עור עבה", כי אם אמנם "קלה כחמורה" והכל חמור אז שום דבר לא חמור.

הבנתי לאחרונה שהסיבה שההתנהגויות הללו (בנהיגה ובכלל) לא "מרשימות" אותי בדרך כלל, היא שהן מספיק נדירות כדי שלא יפריעו ממש להתנהלות חיי (ולכן אני רואה אותן בצורה מעט יותר "קומית" ופחות מלודרמטית) ומצד שני, הן מספיק שכיחות כדי שאפתח דסינטיזציה כלפיהם.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)
...

בכל שנות חייכם בישראל, לא פיתחתם "עור עבה" לתופעות הללו?

...

לא, ואני מקווה שלעולם לא אפתח. כל עוד זה מפריע לי, כנראה שיש בי עוד קצת הגינות כלפי הציבור הרחב- כאלו שאין לי קשר אליהם ואני מתחשב בהם למרות שאני לא מכיר אותם (ע"ע "סדר חברתי" שכתבתי למעלה, זו בדיוק ההגדרה שלו).

אני מודה שזה הולך ונהיה קשה יותר עם השנים- או שאני נהיה רגשי ככל שאני מתבגר, או שהציבור הרחב נהיה מגעיל יותר. יש לי השערה מבוססת מי מהשניים נכון.

עריכה: אגב, שלא תטעה- גם פה בפורום זה קורה, יותר ויותר אנשים פונים אחד לשני בגסות תוך ביטול דיעות. לי אישית זה גרם לצמצם את התגובות כמעט לאפס.

עריכה אחרונה על ידי yohai71
פורסם

Ooga, אבל לא אמרתי שהוא בסדר, כתבתי אלוהים-יודע-כמה-פעמים שהבן אדם צריך לשלם על המעשה שלו, וזה לא משנה עם איזה רכב זה. הוא עבריין והייתי שמח אם היה משלם מחיר כבד. לא רק הוא, כל אחד שעושה משהו כזה או דומה לו. חונה בחניית נכה? קנס של 5,000 שקל. חוסם לנכה את רכבו ולא מאפשר לו להיכנס אליו? קנס של 10,000 שקל. אתה יכול לחשוב על דוגמאות נוספות בעצמך.

לא אמרתי שמה שהנהג עשה זה בסדר, להיפך.

אנא ממך, עבור על תגובותיי בשנית, ותראה לי איפה רשמתי שמה שהנהג הזה עשה הוא מעשה תקין.

אני מסכים עם יוחאי בעניין "עיבוי העור". אני שמח שדברים כאלה מפריעים לי. בדרך כלל אני לא עושה עם זה משהו פשוט כי התרגלתי שבמדינה שלנו לא עושים כלום לאנשים ששמים Zין על החוק, ודווקא כנגד אנשים שומרי חוק שמעדו באופן חד פעמי בגלל טעות, מפעילים כל סנקציה אפשרית, אבל זה לא הדיון פה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

גוסטבאסטר - גם אני לא אמרתי שאמרת שהוא בסדר. אמרתי שלדעתי, כן יש הבדל בחומרת (או יותר נכון בחוצפת) המעשה בין סתם אדם לבין המקרה הספציפי. ברור לי שבמחינתך שניהם צריכים להענש.

^

בדיוק הפוך ממה שכתבת.

האיש הזה חנה על המדרכה כי ככה. ככה הוא רגיל, ככה מתאים לו, ככה טוב לו. הוא בכלל לא חשב אם יראו או לא יראו אותו. אם הייתם מראים לו את הדיון שהתפתח כאן זה היה מעניין לו את הביצה השמאלית כי באותו רגע שחנה, הוא היה בתוך בועה שכל עניינה הוא "אני חונה עכשיו כי כאן אני צריך להיות". הוא בכלל לא נתן דעתו על המדרכה, חסימה, עבירה על החוק ושאר זוטות.

איך אני יודע? כי אני רואה את זה כל יום כשאני יוצא לריצה. יש "כותר פיס" צמוד לפארק שבו אני רץ, ולפעמים נערכים שם אירועי שירה\נגינה. רכב יוקרתי או לא, כשהישראלי הממוצע צריך לחנות קרוב, הוא ישכח את כל מה שראוי (שלא לומר חוקי) ופשוט יעשה מה שמתאים לו. אנשים עולים על המדרכה ונעמדים. בלי להתבלבל. וכמה זה אירוני שהם באו לאירוע תרבותי אבל על הדרך שוכחים מה זה להיות אדם תרבותי.

יום אחד אם תנוח עלי הרוח אני אפתח שרשור על הבועות הנ"ל, שכל כך פושות בציבור הישראלי, ואסביר שם למה לעולם לא יהיה פה סדר חברתי.

אני לא חושב ככה.

האדם הזה מודע לכך שהוא בולט, והוא מן הסתם יודע שהוא צריך לקחת את זה בחשבון [פשוט כאן ממש לא אכפת לו].

כשאתה בולט או מוכר, הדבר צריך להשפיע על השיקולים שלך. הרי כל השרים "שומרי החוק" היו נתפסים כל שני וחמישי אם היו מתנהגים בצורה הטבעית שלהם.

ואם אתה צודק שמבחינתו אין שום שיקול חוץ מהרצון הרגעי, הדבר מעיד על המצב הגרוע של החברה שלנו שכלל לא חושבת על התוצאות של מעשיה ופועלת מהרצון בלבד כאילו הדבר תקין לגמרי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ברגע שלכולם יהיה "עור עבה" והתופעות המכוערות האלה לא יפריעו לאף אחד, זה יהפוך לנורמה.

ואז נחיה במדינה טיפה יותר מסריחה.

פורסם

אני לא חושבת ש"עור עבה" אצל כולם זה משהו שיגרום להתדרדרות כללית בחברה.

כי למי שלא אכפת כבר היום חונה איך שבא לו, בין אם זאת חניית נכה "רק לדקה", או חנייה בין שתי חניות נכים (השטח שמיועד למעלית) כי אפשר להדחף, או על המדרכה. לא פעם התפרסמו סיפורים ברשת (גם כאן באתר) על אנשים שהעירו להם והתגובה שלהם הייתה אדישה ומזלזלת.

אני אישית לא רואה שום תסריט שבו אחנה בצורה שפוגעת בסובבים אותי, אבל אני מתרגשת הרבה פחות כשאני רואה מקרים כאלה, כי אני כבר לא מצפה לשום דבר מאף אחד.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם מישהו עשה משהו רע ולאף אחד לא אכפת, אז הוא לא עשה שום דבר רע.

זה לא עניין של לעשות דרמה מכל מקרה כזה, יותר בקטע של להזכיר לחברה שעדיין מקובל להתנהג כמו בני אדם.

• תוכן חדש...