Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

היונדאי i30cw שלי נרכשה מטרייד אין כלמוביל עם 82K ק"מ על השעון. הגענו ל86K ק"מ, ולמרות שאין המלצה על החלפה של פילטר הדלק, הוחלט להחליפו בתחזוקה מונעת. נרכש פילטר דלק מקורי ביונדאי שופ. לשם השוואה (בטויוטה יאריס שהיתה לי) מוסך מורשה יבואן טויוטה רצו על החלפת פילטר דלק 1000 ש"ח, הם מחליפים את כל המכלול כולל משאבת הדלק :shock:. בנוסף, בוצעה החלפה של נוזל הבלמים (לא ידעתי מתי ההחלפה בוצעה, והנוזל עצמו נראה עכור והעדפתי להחליף בתחזוקה מונעת).

המצרכים:

1 אסף (שפיץ!).

1 חבר פורום (נעים להכיר tironi) שבא לעזור בהחלפה וללמוד.

1 פילטר דלק מקורי, נרכש ביונדאי שופ.

1 ליטר נוזל בלמים DOT4 של eurol

סט טורקסים, בוקסות והרבה סבלנות.

את החלפת נוזל הבלמים אין הרבה מה לפרט-ישנם מדריכים בפורום. ההחלפה בוצעה באמצעות משאבה שמתחברת לניפל של כל גלגל. הנוזל נשאב ממיכל העודפים בנוסף לניפלים. בסיום התהליך נוסעים כמה דקות ובודקים את הבלימה. סה טו.

ממשיכים לפילטר דלק.

מתחילים:

1. מזיזים את המושב האחורי טיפה קדימה ומקפלים אותו על מנת לחשוף את ההברגה של מושב הנוסעים התחתון. מפרקים את הברגים שמחזיקים את המושב וכל הכרית יוצאת החוצה:

20160219_102344.jpg

מצאנו הרבה ג'יפה שנשארה ממה שהתפלח בין המושבים, כולל כמה שקלים :lol:

המכסה השחור הוא המכסה של משאבת הדלק. את כל העבודה על משאבת הדלק מבצעים בחלונות פתוחים ואוורור נאות!

2. מפרקים את הברגים שמחזיקים את המכסה הנ"ל. לאחר מכן מתגלה המשאבה. בזהירות (!!) מבריגים החוצה את הברגים שמחזיקים אותה, ומנתקים את הקונקטור שלה מהחשמל.

3. כשהמשאבה מנותקת (!!), מניעים את הרכב על מנת להוציא את כל הלחץ מצינורות הדלק. זה לוקח כמה שניות והרכב נכבה. אצלי, משום מה הרכב נשאר דולק במשך 30 שניות (עם גמגומים), החזיק יפה.

4. ככה נראה כל העסק כשהמשאבה בחוץ:

20160219_103345.jpg

את הפתח של מיכל הדלק שבו היתה טבולה המשאבה (שיוצאת עם המצוף) סותמים במגבת גדולה על מנת שאדי הדלק לא יצאו החוצה. ניתן לראות את צינורות הדלק ואת הדלק במיכל עצמו.

פה תדלקתי מיכל דלק מלא לפני ההחלפה (חוק מרפי..)

5. המשאבה בחוץ:

20160219_103518.jpg

6. את הפילטר חושפים על ידי עבודה (עדינה) עם מברגים קטנים. ישנם כמה קליפסים שצריך להרחיב ולשחק עמם (בזהירות!) על מנת שהחלק העליון של המשאבה (המכסה הלבן עם הגומי השחור מסביב) יצא החוצה ויחשוף את הפילטר מתחת.

7. הפילטר בחוץ. ניתן לראות את הקונקטורים החשמליים של המשאבה עם בית הפילטר:

20160219_104612.jpg

8. מה שהצטבר ב86K ק"מ בתחתית בית הפילטר:

20160219_105137.jpg

9. הפילטר החדש מורכב בתוך משאבת הדלק:

20160219_105446.jpg

ניתן לראות את מצוף הדלק צמוד למשאבה. אחרי שהפילטר הוכנס למקום לוחצים בעדינות על כל הפילטר על מנת שהקליפסים שעמם שיחקנו יתפסו מחדש את הפילטר. שומעים "קליק" שמוודא שבית הפילטר יושב טוב על המשאבה.

10. כמיטב המסורת, הפילטר הישן (והמקורי) של הרכב נפתח בעזרה של פטיש. מצבו לא מזהיר, בלשון המעטה. ההחלפה היתה נדרשת.

20160219_115320.jpg20160219_115345.jpg

11. מוודאים שהקונקטורים של המשאבה יושבים כמו שצריך ואודרוב.מרכיבים הכל בסדר הפוך.

12. נותנים סוויץ' 3 פעמים (לא להניע את הרכב!) על מנת לבנות את הלחץ במערכת. אחרי 3 פעמים נותנים הנעה. ההנעה בהתחלה קשה, מוודאים שמצוף הדלק עולה לאט לאט ויוצאים לסיבוב בצ'כונה של כמה דקות. לאחר מכן בודקים שאין ריח של דלק משום מקום ואין רטיבות או דליפה.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם (נערך)

מה לעשות, חברי "הכנופיה" זה ה-מצרך, מאחל לכל אחד ואחד מכם לזכות בלוטו. בלי העזרה המדהימה שלכם הייתי משכיב אלפי שקלים במוסך ותוהה אם העבודה היתה מבוצעת כמו שצריך.

כפי שרשמתי, מספיק יצא לי לראות במוסכים מורשי יבואן שאיבה של נוזל הבלמים ממיכל העודפים, עשר דקות ומאות שקלים שהלכו לפח כי המוסך פשוט לא רוצה לעבוד "לפי הספר". שלא לדבר על החלפה של מכלול משאבת דלק שלם (!!) במקום לעבוד "לפי הספר" ולהחליף את הפילטר.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

החלפת הפילטר דומה לגטס אך יותר קשה-צריך לפרק את המושב האחורי, לא נראה לי שצריך לפרק אותו בגטס וניתן לגשת לפילטר מתא המטען.

סעיף 3 מציין שהמשאבה נותקה מהחשמל וממערכת הדלק, זהו הניתוק היחידי שבוצע.

פורסם

אהלן

הייתי עם matanfr ו אסףאסף ו tironi (לפחות אני לא היחידי עם כינויים משעשעים בפורום)

אצלי בינתיים אסף עשה חיזוק לכבל נוסף שהיה ליד פתילי ההצתה.

היה נהדר לראות אתכם ולהכיר את הצלע הנוספת בצוות הטיפולים התותחים מספר אחת בכל הארץ !!!!11אחדאחד

שמי איתי

וממש לאחרונה נעשיתי בעל רכב: יונדאי גטס 2007 !! 8)

פורסם
פורסם

כל הכבוד על המדריך המצולם !

יישר כח לאסף התותח שגם אצלי באלנטרה החליף פילטר דלק לפני שבועיים.

תעדכן אותנו בהמשך אם הרגשת שיפור בהאצה, צריכה וכד'

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

החלפתי פילטר דלק ביונדאי i30 2009 לםי המדריך.

ועכשיו לא מניע הרכב.

ניתקתי את צינור אספקת הדלק ונתתי סוויץ וזרם דלק החוצה, אבל לא מניע.

מה יכולה להיות הבעיה? איך פותרים את זה?

תודה רבה

פורסם

האם וידאת שגומיית האטימה (o-ring) של הפילטר הישן יצאה איתו ולא נשארה תקועה בפנים?

זכרת להעביר את גומיית האטימה (o-ring) אל הפילטר החדש?

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...