Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איתמר מכיר אותך טוב (הכי קרוב לדעתי).

ככה זה כנראה בצמרת הניהולית :-)

לא מתייחסים לקילומטרז' כי לא נראה לי שזה פקטור בפני עצמו.

מה שמשנה זה עומק התעלות. 2 מ"מ ברמה החוקית, סביב 3-4 מ"מ כהמלצה להחלפה.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש בליטות רוחביות בתעלות שמציינות את השחיקה המקסימאלית.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

קילומטרז' הוא פונקציה של סגנון נהיגה, יכולים להחזיק 5K או 120K. התייבשות היא יותר פונקציה של זמן (ותנאי סביבה).

לכן אפשר להגיד יותר בקלות אם עברו X שנים - בטוח שהצמיגים יבשים. אם עברו X ק"מ אין מה להגיד בלי לראות את השחיקה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אפשר לראות בסט השני עם 123.000 ק"מ שעומק התעלה עדיין מעל 3 מ"מ ועדיין רחוק מאינדיקטור TWI.

אבל אחרי ק"מ כזה אני חושב שלא כדאי להמשיך לנסוע על אותו צמיג ולכן השאלה.

פורסם

סקרנות - באיזה רכב מדובר?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)
אפשר לראות בסט השני עם 123.000 ק"מ שעומק התעלה עדיין מעל 3 מ"מ ועדיין רחוק מאינדיקטור TWI.

אבל אחרי ק"מ כזה אני חושב שלא כדאי להמשיך לנסוע על אותו צמיג ולכן השאלה.

מבחינת אחיזה סבירה (להבדיל מסכנת ציפה או התפרקות של הצמיג), מדברים לרוב על מספרים בין ששים לשמונים אלף - תלוי בהתרשמות של הנהג ממצב הצמיג.

גם נסועה רבה מאיצה תהליכי התיישנות בצמיג, גם אם אינה שוחקת את הסוליה עד לעומק חריצים בעייתי - בהנחה שהצמיג מנופח כראוי וננהג בעדינות.

נוטים לא להזכיר את זה כי רוב הנהגים נדרשים להחליף צמיגים עקב התיישנות בשל חשיפה לאוויר ולשמש ולא בגלל הנסועה.

שאר הנהגים שוחקים את הצמיג עד לגבול עומק החריצים עקב הזנחה פושעת של לחץ האוויר, שכמו שצוין פה גם הוא צריך להיות הרבה מעל המינימום החוקי (1.6 מילימטר שמעגלים אותם לשניים).

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא חושב שיש משמעות יתרה למספר הקילומטרים שהצמיג עובר לפני שהוא מגיע לגבול. אבל אני מנסה לחפש קצת מידע לגבי הענין.

בינתיים, הנה צמיג שמגיע עם אחריות ל-100K מייל (כמובן בתנאים מסויימים):

http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Hankook&tireModel=Optimo+H727&affiliate=FH8

פורסם (נערך)

תום, בספרות מקצועית על צמיגים לא תמצא את הישועה. הספרות הזו גם לא מדברת על החלפה פעם בשלוש-ארבע שנים כמו שאנחנו ממליצים.

הסיבה היא שמבחינת הצמיגאים, מכונאי הרכב, המחוקק וכדומה - הצמיג צריך רק לא להתפרק בנסיעה ולא להיכנס לציפה מיידית על דרך רטובה.

אין שום התייחסות למידת הביצועים מאחר ויצרני הצמיגים כמו גם המחוקק מהססים מלספק רף שמעבר לו ירידת ביצועי הצמיג נחשבת למסוכנת.

ההמלצה להחלפה עד מקסימום שמונים אלף (אם הצמיג לא התיישן טרם לכן מחמת גילו בלבד) כמו ההמלצה להחליף את הצמיג אחרי שלוש-ארבע שנים, שתיהן נובעות מההמלצות של מדריכי הנהיגה המתקדמת בארץ.

חלק מן המדריכים ששמעתי מדברים על החלפה אחרי נסועה בסדר הגודל הזה הם ראם סמואל, ערן אביבי (לא מצאתי סימוכין ברשת), איתי אלון ואני בטוח שעוד כמה שאני לא זוכר את דבריהם.

פורסם

אני אכן לא מוצא בינתיים שום התייחסות לענין, אבל גם ההמלצות של אותם מדריכים מתבססות לדעתי יותר על ממוצע ההיכרות שלהם עם מצב הצמיגים בארץ ולא ע"ב עקרונות פיזיקלים/כימים כלשהם שמכתיבים החלפה של צמיג לאחר קילומטרז' מסוים.

בוקי אומנם טרם פירט באיזה רכב מדובר ומה אופי הנסיעה, אבל אם הייתי צריך לנחש באופן מושכל משהו, כנראה מדובר בנסיעה רציפה במהירויות חוקיות בעליל, בדרכים סלולות יחסית היטב, הקפדה יתרה על לחץ אוויר תקין/נכון וכפי שפירט בעצמו, ביצוע רוטציה בזמן.

פורסם (נערך)

על עקרונות כימיים אין בכלל מה לדבר: התרכובות ואופן ההרכבה של כל צמיג נתון הוא אחד הסודות השמורים ביותר של תעשית הרכב.

גם מהנדסי רכב מדופלמים מסתמכים על נסיון אמפירי עם צמיגים ולא על איזה חישובים מתוחכמים של קצב ההתיישנות של הגומי, ההשפעה על ההיסטרזיס, והשד יודע מה עוד....

פורסם

בוקי אומנם טרם פירט באיזה רכב מדובר ומה אופי הנסיעה, אבל אם הייתי צריך לנחש באופן מושכל משהו, כנראה מדובר בנסיעה רציפה במהירויות חוקיות בעליל, בדרכים סלולות יחסית היטב, הקפדה יתרה על לחץ אוויר תקין/נכון וכפי שפירט בעצמו, ביצוע רוטציה בזמן.

ברלינגו 2009, משקל עצמי 1300 קילו שזה בערך כמו משפחתיות של היום. מידה 175/65R14.

הקפדה על לחץ אוויר - כמובן, תמיד. לחץ אוויר בדגם הזה מאוד גבוה, 39PSI מקדימה, 48 מאחורה. רוטציה (יותר נכון החלפה בין קידמיים לאחוריים בלי רוטציה) כל 40 אלף ק"מ.

כל השאר, נא נכון. מדובר בשימוש רגיל שכולל נסיעה עירונית ובינעירונית, במגוון הכבישים שיש בארץ, פחות או יותר במהירות בה זורמת כל התנועה על הכביש.

שאלה לחן ג.

אתה באמת חושב שצריך להחליף צמיגים שמופעים בתמונות בהודעה הראשונה?

פורסם (נערך)

אני נוטה להסתייג מהתרשמות בתמונות בלבד, וחלק מהרושם שלי לפחות הוא לא רק ממצבו החזותי של הצמיג אלא מהנסיעה עליו, ובעיקר כשדוחקים בצמיג קצת יותר.

עדיין, הצמיגים בתמונה הראשונה נראים סביר ובהתחשב בתנאי הנסיעה שלא מחמירים איתם אפשר מן הסתם להגיע איתם עד לרף העליון של שמונים אלף קילומטרים ואז להחליט מה לעשות בהם.

בסוף, גם נסועה רבה תורמת לתהליכי ההתיישנות של הצמיג וכשם שהתיישנות מחמת גיל אינה תמיד בעלת סימנים חיצוניים מובהקים, יש וכך הדבר גם עם צמיגים בעלי נסועה גבוהה.

אגב, מה שבאמת מעניין הוא שהצמיגים הללו נמצאים במצב טוב למרות שלכאורה לא התבצע בהם סבב אלא רק העברה בין הסרנים - הוכחה נוספת שמה שמשנה באמת הוא ההעברה קדימה-אחורה.

פורסם (נערך)

בוקי, השמטת את הענין שמדובר בצמיגים מסחריים בעלי קוד עומס גבוה מהרגיל - 175/65R14C 88/90T.

אני משוכנע שבצמיגים כאלו התכנון שונה במעט כדי לאפשר שימוש לאורך זמן מוגדל משהו, מטבע הנסיעות של רכבים שמשתמשים בהם.

האם מוטבע עליהם נתון Treadwear?

בדגם "הרגיל" לדעתי מדובר על משהו סביב 300.

מניח שאופי הנסיעה שלך היא גם מושכלת, רוצה לומר, בלימות מתוכננות עד כמה שניתן, האצות מתונות וכד' או כמילותיך זרימה עם התנועה.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
בוקי, השמטת את הענין שמדובר בצמיגים מסחריים בעלי קוד עומס גבוה מהרגיל - 175/65R14C 88/90T.

אני משוכנע שבצמיגים כאלו התכנון שונה במעט כדי לאפשר שימוש לאורך זמן מוגדל משהו, מטבע הנסיעות של רכבים שמשתמשים בהם.

נכון, אבל מעניין לדעה האם ההבדל הוא רק בשלד הפנימי או גם בחומר של הסוליה ועמידות שלה לשחיקה.

• תוכן חדש...