Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ספורטיבי ידני עד 150K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

החלטתי לגוון קצת וללכת על רכב ידני כרכב הבא שלי.

עכשיו אני עומד בפני דילמה לגבי זהות הרכב, המטרה העיקרית היא הנאה מנהיגה, ושלא יתפרק לי כל שני וחמישי.

אשמח לקבל ייעוץ וחוות דעת אישיות על הרכבים הנ'ל: (הסדר לא רלוונטי)

1. פולו GTI 1.8

2. פג'ו GTI 208

3. אופל קורסה opc החדשה (אמורה להגיע באפריל).

נ.ב

פורד פיאסטה לא רלוונטית מכיוון שהמחיר הוא, החל מ 170. כנ'ל גם הקליאו

האבולוציה שלי:

Polo GTI 2013 -> Peugeot 208 GTi 2016 Manual

Mazda 3 2012 -> Seat Leon FR DSG 2010 -> Chevrolet Spark 2013

Peugeot 309 Manual 1991 -> Toyota Corolla (1992) automatic -> Mazda 3 2009

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מהבדיקות שאני עשיתי בזמנו, בין הפולו לפיג'ו כי הOPC ממש לא מדברת אלי בשום צורה (מדגיש שוב שזו דעתי האישית, שמתבססת על נסיעות מבחן ועל המון המון המון חפירה ברשת - חו"ל וארץ כאחד):

אם אתה מעוניין במותג, דלת חמישית, אוטומט, איכות חומרים, מראה פנים סולידי - פולו

אם אתה מעוניין במקסימום ניהוג, זמינות לגיר ידני, מראה פנים playful ומיוחד, נוחות נהיגה ומושבים ממש ממש טובים [יחסית לסגמנט] מבחינת אחיזת צד - 208

היתרון של פג'ו בגזרת האחריות (היתה 5 שנים), נדמה לי שלא קיים יותר.

אציין גם שהפג'ו מאוד מרווחת מבפנים, כולל מושבים אחוריים(!), ולא נופלת ואף מתעלה מהפולו במובן הפרקטי באופן שאותי מאוד מאוד הפתיע (שוב, חוץ מעניין הדלת, שיכול להיות תנאי סף להרבה אנשים).

לשני הרכבים צליל פליטה קצת מבאס, קרי לא מאוד נוכח בהינתן שמדובר ברכב ספורטיבי. שוב, לטעמי.

כשאני בדקתי את הנושא, הפג'ו ניצחה את הפולו והייתי קרוב לרכישה.

אבל בסוף הלכתי על יד2.

בכל אופן שני הרכבים האלו מאוד מוצלחים לדעתי, ומהווים את התמורה הכי טובה שאני מכיר כאשר ישנו 'אילוץ' לרכישת ספורטיבית יד0 בלבד.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תודה על התגובה, לגבי הפולו מכיר אותה באופן אישי (יש לי)

ולגבי הפג'ו דווקא בחדשה יש צליל מעולה :)

בכל מקרה אשמח לשמוע עוד חוות דעת.

נ.ב, מה אתה קנית בסופו של דבר

האבולוציה שלי:

פורסם

קח בחשבון שה-208 רועשת במהירות בין עירורנית, וזה עלול להפריע. חוץ מזה יופי של אוטו. לדעתי הפולו היא לא בחירה מצטיינת, בעיקר כי יש את הלאון FR במחיר דומה, עם קצת פחות הספק במנוע ויותר אבזור וגודל (ואת בעייה ההספק ניתן לפתור בקלות עם איזה תוכנה צנועה, שבטח תעלה את המומנט). חבל שאין תיבה ידנית..

פורסם
קח בחשבון שה-208 רועשת במהירות בין עירורנית, וזה עלול להפריע. חוץ מזה יופי של אוטו. לדעתי הפולו היא לא בחירה מצטיינת, בעיקר כי יש את הלאון FR במחיר דומה, עם קצת פחות הספק במנוע ויותר אבזור וגודל (ואת בעייה ההספק ניתן לפתור בקלות עם איזה תוכנה צנועה, שבטח תעלה את המומנט). חבל שאין תיבה ידנית..

ייצא לך לנהוג ב 208 ?

האבולוציה שלי:

פורסם

כן, למכר טוב יש את הפולו וה-208 (שתיהן GTI וידניות). לדעתי, הפולו מעט פחות מהנה בכבישים הנכונים ופחות נוחה, אבל יותר בוגרת ועם מנוע שאני יותר אהבתי (ולדעתי גם מועד לשיפורים יותר מזה של הפיג'ו). הפיג'ו פחות פרקטית (3 דלתות מול 5 בדגמים שנהגתי), אבל זה רק חלק מסיפור כי הפיג'ו יחסית מרווחת מאחור וגם הבגאז' שלה גדול (שים לב- בפולו GTI תא המטען הצטמק ל-200 וקצת ליטר לעומת 280 בגרסה הרגילה, פועל יוצא של העברת המצבר לאחור). הפיג'ו גם מעט מהנה יותר לנהיגה, אבל לי הרעש מעט הפריע בנסיעה בין עירונית מהירה (לא כ"כ, מאיזור 120 הרעש הפריע לי, אבל בכל זאת לא משהו שאי אפשר להעלים עם מערכת טובה, אבל עדיין לא JOY).

אגב, מה עם ג'ולייטה QV ידנית? ראיתי אחת בלוחות שנת 13' עם 45 אלף ק"מ, נראית נחמד.

פורסם

הבנתי, כמו שאמרתי את הפולו אני מכיר מקרוב, אז עיקר השאלה היא לגבי האופציות האחרות. נהגתי בפג'ו החדשה (ומאד נהנתי) איך היא מבחינת תקלות, או בעיות משונות ?

הג'ולייטה לא אהבתי אותה, רכב בוזה בלי שום יומרות או ייתרון, סץם יקרה לרכישה או אחזקה, אך בפועל לא מהנה לנהיגה כמו המכוניות האחרות שרשמתי. (לדעתי האישית כן ?).

האבולוציה שלי:

פורסם

אני לא חושב שהפיג'ו תעשה בעיות מיוחדות, לפי מה שאני יודע רוב הבעיות במנועי ה-THP הישנים די נעלמו (פיח ושות'), ולכן לא ממש הייתי פוחד. לא יודע אם יצא לך לנהוג בפולו GTI החדשה, אבל השיפור לעומת הישנה ברור ומוכר- אמינות טובה יותר (על פי פרסומים זרים, לא שזה קשה לעשות אמינות יותר טובה מהדורות הראשונים של מנועי ה-TSI כפולי המגדשים עם תיבת DSG), ובעיקר ניהוג טוב יותר- החדשה לא פולו מאובזרת ומהירה כמו הישנה, היא גם מתנהגת, בולמת, ויותר מהנה (לדעתי לפחות).

מצטרף להמלצה על גולף GTI דור 7, הייתה לי כזו עד לא מזמן, אהבתי מאוד. חדשה עולה 200K. אם יש לך אפשרות, הייתי חושב על לקחת הלוואה קטנה ולקחת את הגולף כחדשה, מה גם שסביר שתקבל הנחה טובה (הערכה בלבד, על סמך זה שאני חושב שכל מי שרצה גולף GTI פזל לכיוון קופרה, ואותה אין ידנית).

פורסם

אם אתה בעניין של "משומשות" ,הייתי בודק את האופציה של ג'ולייטה תלתן ירוק. לדעתי, בתקציב שלך, אפשר למצוא אחת שנתון 2013 אולי אפילו 2014 ולהישאר עם עודף לשיפורים (תוכנה, צנרת וחמוצים טובים בסגנון).

"כשנעבור לכתוב כתבות שמתפרסמות בלאשה, מבטיח שתהיה התיחסות האם החוטיני נכנס לי לתחת במושבים האלה והאם החומר ממנו עשוי הדש בורד שורט לי את הפרנצ' מניקור."

פורסם

בתקציב של 150 (תקבל עודף) ה208 זה הרכב הכי משתלם ומהנה . לך תעשה נסיעת מבחן ,החדשה יותר חזקה ומתנהגת מהקודמת ,ובטח שיותר מהפולו. התילתן בדגם שלפני 2015 לא אפוי ולא מוצלח,וה2015 יקר .

פורסם

אם כב אקח אוטו ב 200K זאת תהיה רק הקופרה. כמו שאמרתי התלתן ירוק זו הונאה, לא אוהב בה שום דבר (חוץ מהמררה החיצוני כמובן). ולצערי כל ה gti יד שניה או קרועות או ממש יקרות.

חשבתי גם על המגאן rs אבל אין בנמצא (יד 2).

מה לגבי ה opc ? משהו ניסה, מכיר ?

נכון לעכשיו הפג'ו באמת קורצת, גם ה gti החדשה ( נהגתי על שניהם אגב)

האבולוציה שלי:

פורסם

בקטנות: 208.

לגבי התלתן או קופרה: טעמך הוא זכותך, אבל הוא ממש לא מובן לי. הקופרה מתרסקת, נראית סתם מבפנים ומבחוץ, צליל מתכתי סתמי, משהקת בהאצות חזקות. אני בחרתי תלתן, טוב לי שתבחר קופרה ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
בקטנות: 208.

לגבי התלתן או קופרה: טעמך הוא זכותך, אבל הוא ממש לא מובן לי. הקופרה מתרסקת, נראית סתם מבפנים ומבחוץ, צליל מתכתי סתמי, משהקת בהאצות חזקות. אני בחרתי תלתן, טוב לי שתבחר קופרה ;-)

שלום חבר, אפשר לחשוב ממה שכתבת שהקופרה זבל על גלגלים, כנראה שהיא מלכת הנורדשלייפה (להנעה קדמית) במקרה ...

אבל כן, כל אחד והבחירה שלו :)

האבולוציה שלי:

• תוכן חדש...