Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שנה אזרחית 2016 טובה לכולם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כחילוני גמור החג הזה לגמרי לא מדבר אלי. מוזר לי לשמוע "שנה טובה" בדצמבר\ינואר. מבחינתי ליל הסילבסטר הוא ככל לילה אחר, הולך לישון מוקדם וקם מוקדם (טוב, הלילה לא ישנתי בגלל האף הסתום).

כיהודים וכישראלים יש לנו מספיק חגים לחגוג, לרבים מהם מסורות יפות שאינן בהכרח דתיות.

אבל אולי תהיה לנו מימונה אשכנזית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ליל הסילבסטר

היית חייב להרוס שירשור כלכך יפה עם שטות.. ועוד אחרי המחמאות שחילקתי..

יום טוב גם לך

פורסם

מה כל כך יפה בשרשור הזה? שים לב למיעוט התגובות, ולגלישה לדיון במהות החג.

ציינתי שמבחינתי לא מדובר בחג. לכל היותר ביום שבו אני סוגר את תיקיית המס של 2015 ופותח חדשה ל-2016, ממש לא סיבה למסיבה. כפי שמעולם לא חגגתי את חג סנטה קלאוס (ההולנדי, לא חג המולד) למרושת שהדבר היה מקובל גם אצל יהודי הולנד (חג של הילדים) אני לא חוגג חגים זרים שאני עוד פחות מתחבר אליהם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
מה כל כך יפה בשרשור הזה?

שהוא התרכז בראש השנה האזרחית, לא בסילבסטר/אנטיוכוס/חתחתול.. או נונסנס דתי אחר.

אני מקנא בך שאתה לא חוגג חגים זרים, זה אומר שמצאת בת זוג שמאפשרת לך להתעלם מהוולניינס (שהוא אגב חג נוצרי אסלי, אבל זה לא מפריע למרבית הזוגות בארץ הקודש לחגוג אותו).

מה שאתה לא מבין הוא שאתה חי במדינה שעובדת ונושמת על פי לוח השנה הלועזי בכל התחומים, בדיוק כמו שאר מדינות העולם המערבי. לוח השנה היהודי הוא חסר משמעות לחלוטין ורק מתזמן את החגים הדתיים.

לכן, עבורך, כאדם חילוני (כפי שהגדרת עצמיך) ראש השנה האמיתי הוא היום, ולראש השנה היהודית אין שום משמעות מעבר לשני ימי החופש.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

יגאל - זה שאנחנו חיים לפי לוח שנה זר עדיין לא מהווה סיבה למסיבה. בטח לא כאשר מדובר בתשלומי מס הכנסה לפי אותו לוח :twisted:.

ותאמין לי שבת הזוג שלי לא צריכה וולנטיינס. תאמין לי שמילה טובה כל בוקר, צהריים וערב הרבה יותר חשובה מעוגיה בצורת לב, ולהזכירך, גם בלוח העברי יש חג מקביל למי שזה חשוב לו. וגם לא צריך איזה חג מיוחד כדי לאכול הודו.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
כחילוני גמור החג הזה לגמרי לא מדבר אלי

כחילוני גמור, חגים נוצריים/יהודיים/מוסלמיים לא מדברים אליי, ועדיין מוזר לי לשמוע "שנה טובה" באמצע ספטמבר.

החגים היחידים שאני איכשהו חוגג זה הנובי גוד ויום העצמאות, ואם לא ההורים שלי, גם עם זה הייתי מפסיק.

צריך לחגוג הישגים, לא תאריכים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תראה, למרות הבסיס הדתי, החגים היהודיים הם קודם כל חגים לאומיים, ומה לעשות, כישראלי חלק ניכר מהם מדברים אלי, אם כי בהקשרים לא דתיים. תראה איך החגים התחדשו כחגים של עובדי האדמה, חגים של יחד של המשפחה וגם חגים של העם היהודי המודרני. ולהזכירך - גם את יום הזכרון ויום העצמאות אנחנו מציינים ב-ד' ו-ה באייר, לא ב-13 ו-14 במאי.

את הנובי גוד אני לא אחגוג ולו כיון שאין לי שום קשר לשפה או לתרבות הרוסית, ואחזור על מה שכתבתי פעמים: ה-1 בינואר הוא מבחינתי תאריך ככל תאריך אחר שלא מצריך חגיגה.

פורסם

אצל הפולנים לא חוגגים אלא מציינים ( עין רעה )

כל יום הוא סיבה למסיבה, בארץ חגגו את ראש השנה האזרחי מאז שאני זוכר את עצמי.

מס הכנסה היה נחמד , ושנת המס הסתיימה ב 31 למרץ.

טו באב זה חג האוהבים היהודי וולנטיינס זה אצל הנוצרים , עוד סיבה למסיבה.

לדעתי כל מי שלא רשם תאריך לידה קיבל אוטומטית אצל עמוס השרת 1.1 כיום הולדתו.

הנכדה שלי לומדת בבית ספר משותף ליהודים ומוסלמים , אז אני חוגג גם את החגים המוסלמיים.

מספרים את הבדיחה על יהודי מצרים שלא למדו 3 ימים בשבוע יום ו' בגלל התלמידים המוסלמיים , יום שבת , ויום א' כי המורים ברובם היו נוצריים, ועדיין רובם יצאו מחונכים ומלומדים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

החגיגות הן מסורת שלא קשורה לשום דת בעיקרון ולראייה חוגגים את היום הזה בכל מדינות העולם בצורות שונות המתאימות לכל מדינה ומדינה. אני יהודי אבל כל המסורת של הכריסטמס והשנה החדשה מאוד מדברים אליי מבחינת האווירה. עץ, שלג, מתנות וכל האווירה בכללי.

אז כיף לקבל קצת מזה גם במדינה שבה אנו חיים.

אני לא חוגג את הולדת ישו, לא מאמין שישו היה בנו של אלוהים אבל שוב פעם, האווירה נחמדה. אני למשל גם לא מתחבר לחגים היהודיים וגם לא חוגג אותם. האווירה לא מדברת אליי. אם הייתה מדברת, הייתי חוגג בכיף, ללא קשר לדת.

פורסם

Smiro מה שאתה אומר זה שלשים מזוזה על הדלת זה לא מתאים לך מבחינה עיצובית, לעשות ברית לבן שלך לא נראה לך אסתתי, תליון צלב מאוד יפה אמנותית....

לחגוג שמתחלפת שנה בלוח שנה היחידי שאנחנו משתמשים בו זה הגיוני לגמרי.

אין לי מושג איך סילבסטר קשור לנושא.

אבל כל הסממנים הנוצרים זה נצרות

אייל

פורסם

איך הגעת למסקנות שלך על בסיס מה שאני רשמתי?

ברית אני אעשה לבני משתי סיבות - א. בריא יותר. ב. ללא ברית יתייחסו אליו שונה במדינה שלנו.

מזוזה על הדלת שמתי. למה? בגלל בת הזוג.

אין לי סיבה לענוד תליון צלב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

א. מי שחוגג את החגים היהודיים, צריך להתייחס גם ללוח השנה העברי כי לפיו נקבעים החגים האלה. כלומר שיש לו גם שנה אזרחות וגם שנה "יהודית".

ב. כל סיבה למסיבה זה טוב. לא חייבים לחגוג מתוך אמונה דתית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מעולם לא חגגתי קריסמס/סילבסטר או כל דבר דתי אחר. תמיד חגגתי שנה חדשה, ומנהג לקבל מתנות זה מנהג יפה.

אנחנו כמו העולם המערבי חיים לפי לוח שנה אחד. מעטים האנשים שיודעים בשלוף להגיד את התאריך העברי וכימעט כולם תמיד יודעים מה התאריך המערבי.

לפי התאריך המערבי אנחנו קובעים פגישות, מקבלים משכורות, מחייבים אותנו בתשלומים, מתכננים תקציב, לפי לוח שנה זה אנחנו קובעים את היעדים שלנו (יש מישהו כאן בפורום שקובע את היעדים לפי לוח שנה העברי?) וכד'.

כל החיים שלנו מתנהלים לפי לוח השנה המערבי בלי קשר לאמונה דתית כזאת או אחרת.

ולכן, שנה אזרחית חדשה היא נקודת ציון של סוף שנה קודמת והתחלה שך שנה חדשה חדשה, הזדמנויות חדשות וכד'. זה סיבה מספיק טובה כדי לחגוג את זה :)

כמו שכותב SlowRide, כל סיבה למסיבה זה טוב :)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...