Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צינור רדיאטור עליון 307 2007

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אצלי בפיקסו ברגע שהחלפתי את השמן של היצרן לקסטרול .המנוע עובד יותר שקט ותצרוכת השמן ירדה .

גם מוסכים מורשים של פיג'ו וסיטרואן משתמשים בנוזל קירור של valeo

C4 PICASSO 1.6THP

PEUGEOT 206 XS

פורסם
אני אתעקש על לא להקשיב ליצרן , כי אם תעקוב קצת ותסתכל חבר יקר תראה ואתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום שלנו ובפורום PSI אז למספר אנשים נקרע הטייימינג אחרי 100-110-120-130 אלף כי היצרן קבע שעושים ב-150, אז זה אלה אותם אנשים שנצמדו להוראות יצרן, או אנשים שנצמדו לטיפול פעם ב-30 אלף , אז אתה יכול להמשיך להמליץ להיצמד להוראות יצרן "כי זה מה שהוא החליט וקבע שטוב".

איך הגעת בכלל ל-TSI ?! אנחנו מדברים על TSI ?! אנחנו מדברים על NFU , ולפי מה שאתה רושם אתה רוצה לחפש בקטנות , כן חבר יקר מה שבשבילי רשום american petroleum institute או בקצרה API וSJ או CE CF CG CH הם דיי והותר בשבילי, אם היצרן חתם הסכם עם לובקס או טוטאל או משהו זה לא אומר שזה השמן היחידי שמתאים לרכב, צא מזה, רוב היצרים הגדולים שמייצרים שמן בדרגה שמתאימה לרכב , תתפלא עומדים בתקן.

ממליץ לך קצת לצאת מגבולות "היצרן" ולהיכנס קצת לפורומים באנגליה ולקרוא קצת על מנועי TU - ואם כבר אתה שם תספר לי כמה אנשים עזבו את המים הכחולים שאתה ממליץ עליהם כל כך פה.

ותאמין לי שאני האחרון שתוכל להטיף לו פה ולתת לו הארות בנושא של אחזקה של רכב צרפתי.

היי,

לא מבין למה אתה יוצא למגננה של: ''אני יודע הכי טוב'', זה דיון, ויש דעות לכאן ולכאן, לא צריך להתעצבן, למרות שראיתי

אותך איך אתה פדנט לגבי הרכב שלך. (במציאות לא רק בפורום)

אף אחד לא טען (לפחות לא אני) שהיצרן צודק בהכל, אבל לגבי תקנים, כן צריך להקשיב לו, כי גם זה מגובה ומאושר על ידי API ו- ACEA, ועוד ארגונים.

לא מבין למה התייחסת לתקני C, שהם תקנים של מנוע דיזל, אבל לא משנה.

תעקוב אחר ההודעות שלי, ותראה שבשמנים אני נוטה לא לשים מקורי, בלי קשר לסיכום כלכלי בין החברות, כי האיכות של החליפי יותר גבוה, אף אחד גם לא כתב לקנות טוטאל, אבל כן שמן\נוזל קירור - שעומד בתקן, וזה למה רשמתי לך שלא כל נוזל ירוק יתאים, כמו ששמן שלא עומד בתקן יתאים, ותקרא את מה שכתבתי למטה, ותראה שלדעתי אין שום בעיה לשים נוזל קירור לא מקורי בתנאי שעונה לדרישות היצרן.

לא מבין מה קשור של הטימיניג, יש מקרים שיש המלצות מסויימות, והיצרן מקבל דיווחים על בעיות ברכבים בעקבות כך, אז הוא משנה את ההוראות. (לדוגמא החלפות שמן במיקרה, או בניסאן בכללי אם אני זוכר נכון, או בקליאו).

מה הקשר אוטודטה?

היצרן שם פקקי ניקוז אוויר שישתמשו בהם, לא ליופי.

צריך לשם מים שעומדים בתקן, זה שמוסכים שמים VALEO (מניח שזו כוונתך) לא אומר שזה בסדר,

הוא לא עומד בתקנים של צרפתיות.

אני תמיד ממליץ על הנוזל הכחול של פיג'ו סיטרואן, עולה 85 שקל ל-5 ליטר.

valeoלא עומד בתקן? מה התקן ?

תודה

אהלן,

התקן של פיגו סיטרואן לנוזלי קירור הוא: PSA-B71-5510, או בשמו השני: GLYSANTIN G33.

ניתן לראותו פה:

http://www.glysantin.de/en/products/g33.html

מקריאה קטנה בפורומים, הבנתי שהמקורי זה בעצם הנוזל הזה, אל תתיחס לצבע, כפי כמו שכבר צויין פה לא קונים לפי צבע, אלא לפי דרישת יצרן.

לא שללתי שום נוזל אחר שהוא לא מקורי, אבל כן שללי אחד שלא עומד בתקן, ולא משנה האיכות שלו, היצרן נתן תקן,וצריך לשים נוזל קירור עם התקן הזה, אם פרסטון או וליאו עומדים בו, שים אותם, אבל אם לא עומדים בתקן הזה, אל תשים אותם

(עד כמה שזכור לי לא עומדים בתקן הזה, אבל תבדוק).

רועי

פורסם

איזה נוזל קירור ממליצים במוסכים גבע / אורן שירותי רכב?

יצא לי לראות שם Valeo בכמה פעמים שהייתי שם.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...