Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עברתי כאן על רוב השאלות בנושא והאמת שלא מצאתי תשובה חד משמעית, האם כדי לבצע רכישה של רכב באופן עצמאי מארה"ב או לא?! אם לא מדוע אנשים עושים זאת ?

אני רוצה לרכוש infinity qx70 מארה"ב , ביררתי קצת מחירים ומצאתי שניתן לרכוש שנת 2015 משומש ב40,000 דולר.

בנוסף הבנתי שהמכס על ייבוא מארה"ב הוא 131%.

אשמח לדעת האם התחשיב שלי נכון:

40,000*2.31*1.17*3.923= 424,108

אני משער שיש עוד עלויות שינוע ועוד כמה דברים שפספסתי..

המחיר בארץ לרכב חדש הוא החל מ 450,000 שקל, כך שזה נראה לי לא כ"כ כלכלי.

האם אני מפספס משהו?

תודה

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן אתה מפספס בחישוב , ואתה משווה חדש כאן למשומש שם.

לעלות של ה 40,000 דולר אתה צריך להוסיף את עלות הבאתו לארץ. בוא נוסיף 3,000 דולר הגענו ל 43.000 דולר

על זה אתה משלם 131% מיסים , שבתוכם כבר כלול המע"מ.

לכן הנוסחה שלך תהיה

43,000*2.31*3.92= כ 389,400 ש"ח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אם אפשר להתעלק על השרשור..

נתקלתי פה בשרשור עתיק שבו מישהו הביא רכב אספנות מאיטליה בעצמו - עלה על מעבורת מאיטליה ליוון, נסע ברכב ביוון לנמל פיראוס ומשם עלה על ספינה לכיוון חיפה. הרעיון כמובן הוא לחסוך את עלויות השילוח הישיר (עלה לו 500-600 יורו בסה"כ) ואת המיסוי עליהן.

שאלותיי להלן:

1. האם ניתן לעשות זאת עם רכב חדש יותר (פחות מ 24 חודשים על הכביש) - אני לא רואה סיבה שלא.

2. האם ברכישת רכב משומש (נגיד באיטליה) יש אפשרות לקבל את המע"מ חזרה ? - בחלק ממודעות המכירה של הסוחרים יש סימון של VAT Reclameable והאם משלמים בארץ מס על מחיר הרכב לפני מע"מ ?

3. האם זה כלכלי ברכב שעלותו +- 30,000 יורו משומש בחו"ל לעומת קניה בארץ.

4. אחריות ? חלפים ? אישור מוסך ?

אפשר לקחת את הרכב הבא כדוגמא ולחשב את עלות הבאתו לארץ:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=215072543&scopeId=C&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&isSearchRequest=true&sortOption.sortOrder=ASCENDING&zipcode=&minFirstRegistrationDate=2014-01-01&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=81&pageNumber=1

...CASKA for life

פורסם

ראשית תודה רבה,

יש לי מס שאלות..

1. האם אתה בטוח שה131% כולל מע"מ?

2. המס על רכב מגרמניה שהיא מדינת הסכם הוא 116%, אולי עדיף לייבא משם, רק לא ברור לי איך ניתן לעשות זאת אם ההגה שם מצד ימין??

3. האם הם יכולים לערער על המחיר שרכשתי את הרכב ולקבוע שומה חדשה ועליה להטיל 131%?

תודה רבה על העזרה!

פורסם

בלי קשר לשאלה , ההגה בגרמניה כמו בארץ. משמאל

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

מחזק, בנוגע לייבוא מגרמניה. כל עוד היורו זול, עושה רושם שיש שם לא מעט עסקאות מעניינות. נשמח עם חברי פורום עם ניסיון בנושא יתנו קצת טיפים בנושא ההובלה (יבשתית וימית), ובנושא ההתעסקות עם הרשויות בארץ.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם
ראשית תודה רבה,

יש לי מס שאלות..

1. האם אתה בטוח שה131% כולל מע"מ?

2. המס על רכב מגרמניה שהיא מדינת הסכם הוא 116%, אולי עדיף לייבא משם, רק לא ברור לי איך ניתן לעשות זאת אם ההגה שם מצד ימין??

3. האם הם יכולים לערער על המחיר שרכשתי את הרכב ולקבוע שומה חדשה ועליה להטיל 131%?

תודה רבה על העזרה!

בקשר לסעיף 3, התשובה היא כן, ואז יש תהליך של ערעור מול ועדת ערר ובמידה ולא מצליח לגשת דרך בית משפט.

בקשר ליבוא רכב יפני מארהב, קח בחשבון שצריך להחליף גם פנסים לפנסים א-סימטרים. תבדוק כמה זה עולה

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

מצ"ב קישור לקובץ PDF מאתר רשות המיסים עם הסבר לגבי יבוא אישי.

https://taxes.gov.il/customs/personalimport/documents/madrihyevuishirehev.pdf

בגדול - ברכבים "רגילים" אין כדאיות כלכלית לייבא אותם אישית

ברכבי יוקרה - לפעמים יש כדאיות כלכלית (שים לב שיש מיסוי נוסף על רכבי יוקרה)

בנוסף למיסים - אל תשכח שצריך אישור מיבואן רכב/ מוסך שיתנו שירות לרכב (יש כאלו דורשים תשלום עבור אישור זה) + אישור משרד תחבורה לצורך שיחרור מהמכס + רישום רכב (להשקיע זמן)

פורסם

עוד שני דברים-

1. מס יוקרה (חישוב מסובך, תוסיף בערך כ2 אחוז)

2. המיסוי החדש הוא כ129 אחוז ולא 131 עקב הורדת המע"מ

בהתחלה שאלת מה אתה מפספס שכן המחיר דומה למחיר בישראל. אז לא פספסת הרבה, ככלל, אם לא מדובר ברכב של מליון ש"ח + החיסכון בדר"כ לא יהיה גדול ולא שווה את הסיכון.

פורסם

תגדיר "לא שווה את הסיכון?" הוזלה של 40 אלף שקל בור רכב שמחירו בארץ 160-170 אלף שקל שווה או לא שווה "את הסיכון"?

ואגב, מה הסיכון כאן? אתה משקיע זמן וכאב ראש בתמורה לרווח כספי פחות או יותר ידוע מראש.

פורסם

מציע לדייק :

אתה משקיע זמן וכאב ראש בתמורה לחסכון כספי פוטנציאלי - אבל יכול להיות גם מצב בו תכנס להפסד מאחר והרכב לא יאושר לשימוש בארץ מסיבה כזאת או אחרת (לפני מספר ימים היה כאן פוסט של מישהו כזה - רצה להכניס לארץ מרצדס שהובא מרוסיה) או שתעשה טעות והרווח שצפית - יקטן או אף יהפוך להפסד.

פורסם

בהנחה שמדובר ברכבים "סטנדרטיים" הסיכונים שאתה מתאר הם אפסיים. הכל ידוע מראש פלוס מינוס 5-10% טעות לכאן או לכאן.

ברור שיש כאן השקעה של זמן וכאב ראש (יש כאלה שנהנים מזה) אבל אין שום סיכוי שרכב שכבר שאושר ונוסע בארץ, לא יאשרו לשימוש. מקסימום תידרש למסמך נוסף שייקח עוד כמה ימים להשיג אותו. ברור שזו קצת "הרפתקה" בהשוואה לקניית רכב מיבואן רשמי, אבל לא צריך להיסחף..

פורסם

לגבי הסיכון:

1. חבר שלי יבא רכב אמריקאי לפני מספר שנים. הרדיו ברכב לא התאים לתדרים של תחנות ישראליות, כל המעבדות שהוא פנה אליהן לא הצליחו לסדר את זה ולבסוף הוא נאלץ לייבא מערכת מולטימדיה אירופאית בעלות של 30 אלף ש"ח כולל מיסים. כמו כן, היה צורך להחליף את הפנסים מסטנדרט אמריקאי לישראלי וגם זה עלה הון.

2. הרכב מגיע למעשה ללא אחריות, או לחילופין עם אחריות שקשה מאוד לממש כי היבואן יעשה כל שביכולתו כדי להתנער ממך - לעיתים בצדק מבחינתו כי החלקים לפעמים לא זהים למה שמיובא לארץ באופן סדיר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...