Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני כחודש הייתי מעורב בתאונה שבה רכב שסטה ימינה מהנתיב שמשמאלי התנגש ברכב שבו נהגתי.

בסך הכל תאונה במהירות נמוכה וכולם שלמים ובריאים. הנזק למכוניות- אצלי מכות פח קלות בכנף שמאלית קדמית ודלת שמאלית קדמית, אצל הרכב הפוגע -פגוש קדמי מימין וקצת מהכנף הקדמית

הגברת מהרכב הפוגע בכתה והתנצלה, הכל ברוח טובה ככל שאפשר, החלפנו פרטים וכל אחד נסע לדרכו.

מיד לאחר מכן נסעתי לחול ולא טיפלתי בעניין בשבועיים הראשונים, כשחזרתי ופניתי לחברת הביטוח שלי הסתבר שבעלי הרכב הפוגע הגיש תביעה דרך חברת הביטוח שלו אל החברה שלי בטענה שאני נכנסתי לו לנתיב!!!

אין לי זמן ואנרגיה להתעסק עם בתי משפט, ואני לא בטוח שאפעיל את הביטוח מכיוון שעלות ההשתתפות העצמית קרובה לדעתי לעלות התיקון. עם זאת, אם אצטרך מסיבה כלשהי לכסות את הנזק של הרכב הפודע- כבר יש הגיון בהפעלת הביטוח

אשמח לעצתכם

פורסם

כרגע זה לא משנה אם יש לך זמן ו\או רצון להתעסק עם בתי משפט, עומדת נגדך תביעה, האופציה היחידה שלך "לא להתעסק עם בתי משפט" היא להודות באשמה.

פורסם

מנין אתה יודע שסכום הנזק של שני כלי הרכב נמוך מסכום ההשתתפות העצמית שלך? האם בוצעה שמאות של שני כלי הרכב?

בניגוד למה שכתב קודמי - לא צריך להודות באשמה אם לא סטית מן הנתיב. יש כאן מקרה של מילה מול מילה.

תפעיל את הביטוח שלך, דווח להם את גרסתך, ותן לחברת הביטוח להתמודד עם העניין.

פורסם
מנין אתה יודע שסכום הנזק של שני כלי הרכב נמוך מסכום ההשתתפות העצמית שלך? האם בוצעה שמאות של שני כלי הרכב?

בניגוד למה שכתב קודמי - לא צריך להודות באשמה אם לא סטית מן הנתיב. יש כאן מקרה של מילה מול מילה.

תפעיל את הביטוח שלך, דווח להם את גרסתך, ותן לחברת הביטוח להתמודד עם העניין.

זה לא מה שכתבתי, אני מעריך שסכום התיקון של הרכב השני גבוה מההשתתפות העצמית שלי וכאן בדיוק הדילמה. רק אם אצטרך לשלם את התיקון של הרכב הפוגע יש הגיון בלהפעיל את חברת הביטוח.

פורסם

אני לא הבנתי מה זה משנה מה גובה ההשתתפות העצמית שלך או גובה הנזק של הרכב השני.

הרי אתה טוען שאתה לא אשם, אתה מוכן לשלם את הנזק של הרכב השני אם גובה הנזק נמוך מההשתתפות העצמית שלך למרות שאתה לא אשם?

פורסם

כמובן שאני לא מוכן, אבל מישהו שואל אותי? כשנגיע לבית המשפט וזאת תהיה המילה שלי מול שלו (שלה במקרה הזה), אף אחד לא יתעניין אם אני "מוכן לשלם".

פורסם

על זה בדיוק דיברתי בהודעה הראשונה שלי, אין לך ברירה אלא להגיע למשפט,אתה לא מודה באשמה והבחור השני לא מודה באשמה.

אתה לא תוכל להתנער מזה אלא אם כן תחליט ששווה לך להודות רק בשביל שיהיה לך שקט.

פורסם

האם ייתכן שעלות התיקון של רכבך גבוהה מסכום השתתפות עצמית? ציינת שיש פגיעה בכנף וגם בדלת.

אם תחליט שלא להפעיל את פוליסת הביטוח שלך, או שחברת הביטוח שלך תחליט לא לשלם לצד ג' מכיוון שאתה מכחיש את האשמה, לצד השני יש אפשרות לתבוע אותך (וגם את חברת הביטוח שלך) בתביעות קטנות.

כמובן שהצד השני יצטרך להוכיח כי אתה אשם בתאונה. השופט יוכל להתרשם משני הצדדים ולהכריע מה תהיה חלוקת האשמה בין הצדדים. אי אפשר לדעת למי יש סיפור משכנע יותר, ולכן:

במידה ואתה נתבע באופן אישי (וחברת הביטוח שלך לא צורפה לתביעה) , אתה מגיש כתב הגנה וגם מצרף את חברת הביטוח שלך לתביעה כצד ג'.

פורסם

יש צילומים של הפגיעות (ברכב שלך וברכב השני)?

יש סיכוי סביר שאם זה אכן נראה כמו שאני חושב שזה נראה (לפי התיאור שלך) - השופט יבין מהר מאוד מי סטה מהנתיב ומי לא.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש לי צילום של הנזק ברכב השני, לא צילמתי את הרכב שלי מכיוון שהוא...נשאר אצלי

בכל אופן אני לא רואה איך מהצילומים אפשר לקבוע משהו. פגוש קדמי צדדי אצלו, חיבור בין דלת קדמית לכנף אצלי, זה יכול ללכת לשני הכוונים

פורסם

תצלם גם את הנזק ברכב שלך, כמה שיותר מהר (עם תאריך על התמונה).

אתה יכול להעלות לכאן (ולטשטש לוחית רישוי וכו') ונוכל לעזור לך יותר.

מצילומים אפשר לקבוע הרבה דברים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אז אחרי שנראיתי קצת כמו גירפה מסתכלת הצידה, ואם הבנתי נכון שהתמונה השמאלית זה הרכב שלך והגלגל המצולם הוא הקדמי-שמאלי (צד נהג), נראה שהכיוון מכה הוא מהמאזדה לרכב שלך.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אל דאגה, לא קרה כלום חוץ מזה שאנשים לא הבינו למה הראש שלי מוטה הצידה.

ומכיוון שהבנתי נכון - אין לך מה לדאוג, שופט יבין היטב מי סטה מהנתיב.

אם תרצה הסבר איך ניתן להבין זאת אשמח להסביר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...