Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני מעוניינת לרכוש רכב אוטומטי בלבד, שיותאם לדרישות שלי: קודם כל לפי הכותרת אני סטודנטית ולכן אני זקוקה לרכב שחסכוני כמה שאפשר מבחינת צריכת הדלק שלו (ותיקונים כמובן), הנסיעות הן בעיקר יהיו עירוניות ולפעמים לאוניברסיטה.

אני מחפשת מכונית 5 דלתות, משומש עקב התקציב המועט שעומד ברשותי (גג עד 25K ולא מעבר), משנת 2005 ומעלה, ולא ק"מ שעבר את ה- 100 אלף.

תודה לעוזרים, ושבת שלום.

פורסם
ולא ק"מ שעבר את ה- 100 אלף.

הדרישה הזו לדעתי קצת מוגזמת, לדעתי נסיעה ממוצעת של רכב בן 5 שנים יהיה בסביבות הק"מ שאת מציינת, מתחת לזה לא מאמין שתמצאי לרכב שיהיה בן 5-9 שנים.

לפני שנה חברה שלי רכשה פורד פוקוס בסביבות אותו תקציב, עם 117 אלף ק"מ שנתון 2008.

נסי לחפש גם כן, יש גם גירסאות 5 דלתות, אולי יתמזל מזלך.

בתקציב שלך אני מאמין שגם אפשר למצוא יונדאי גטס שהיא אחלה ( לא יודע אם היא בדרישות הגדול שרצית ), לא יקרה לאחזקה אבל גם מהחסכוניות בדלק.

אני מאמין שתוכלי למצוא אחת משנתון יחסית מאוחר.

פורסם

מבחינת ק"מ זה כבר את צריכה למצוא.

הייתי מציע את היונדאי גטס ברמות איבזור GLS/GLI/GLX,אולי לא הכי חסכונית אבל אמינה ולא יקרה לאחזקה.

יש גם את הפיאט פנדה,שהיא תהיה יותר חיסכונית אבל עם גיר רובוטי,לעיר לא חושב שזה הכי נוח,אבל תנסי אולי לך יהיה בסדר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני רכשתי יונדאי אלנטרה , שנתון 07 - עם 5 דלתות.עלה לי 25K עם ק"מ שפחות מ 90. תנסי בכיוון אני מחזיק את הרכב כמעט שנה וממש מרוצה.

אשמח לתת פרטים אם תרצי

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

תנסי קיה ריו 5 דלתות. אפשרי שנתון 2008. כנראה שתצטרכי להתפשר על הק"מ, אבל זה רכב אמין מאוד ויכול בהחלט להתאים לך.

גם סוזוקי אלטו 2010 יכולה להתאים בתקציב הזה וגם גרנדה פונטו 2008-2009.

פורסם

אלטו 2010 עולה בערך 10 אלף יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מצאתי מודעה של יונדאי גטס שנת 08׳ נפח 1400 יד שנייה 90 אלף ק״מ, בעלות של 21,750 ש״ח. זה כדאי? ומבחינת דלק- למי שיש ניסיון, לנסיעות עירוניות בעיקר. (אוטומט)

פורסם

ברכב ישן ותקציב נמוך, ההוצאות על הדלק מתגמדות לעומת מצבו המכאני. את צריכה לחפש את הרכב שטופל בצורה הטובה ביותר עם היסטוריית טיפולים מלאה ומתועדת וטסט ארוך. ק"מ נמוך לא מבטיח אמינות, חד וחלק. יכול להיות שגם הק"מ הנמוך יהיה מזוייף, ומה עשית בזה?.

פורסם
ברכב ישן ותקציב נמוך, ההוצאות על הדלק מתגמדות לעומת מצבו המכאני. את צריכה לחפש את הרכב שטופל בצורה הטובה ביותר עם היסטוריית טיפולים מלאה ומתועדת וטסט ארוך. ק"מ נמוך לא מבטיח אמינות, חד וחלק. יכול להיות שגם הק"מ הנמוך יהיה מזוייף, ומה עשית בזה?.

ומה לגבי ההודעה שרשמתי לפני על הגטס?

פורסם (נערך)

לבדוק מה שאמרתי, אם יש היסטוריית טיפולים מתועדת וכו' וללכת לראות את הרכב ולנסוע עליו. דרך המסך קשה לדעת מה המצב שלו.

היה לי בעבר רכב עם ק"מ נמוך מאוד אבל בעל הרכב לא טיפל בו כמו שצריך ואני שילמתי על זה ביוקר במוסך (אפילו שהיתה היסטוריית טיפולים היו תקלות שהוא הזניח ולא טיפל וכשמכר לי את הרכב הוא לא סיפר לי על התקלות (כל מיני חיישנים שעולים המון כסף).

עריכה: כמה ק"מ את נוסעת בשנה שצריכת דלק כל כך קריטית בשבילך?.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
לבדוק מה שאמרתי, אם יש היסטוריית טיפולים מתועדת וכו' וללכת לראות את הרכב ולנסוע עליו. דרך המסך קשה לדעת מה המצב שלו.

היה לי בעבר רכב עם ק"מ נמוך מאוד אבל בעל הרכב לא טיפל בו כמו שצריך ואני שילמתי על זה ביוקר במוסך (אפילו שהיתה היסטוריית טיפולים היו תקלות שהוא הזניח ולא טיפל וכשמכר לי את הרכב הוא לא סיפר לי על התקלות (כל מיני חיישנים שעולים המון כסף).

עריכה: כמה ק"מ את נוסעת בשנה שצריכת דלק כל כך קריטית בשבילך?.

הרכב עצמו הוא מחברת אוטופלוס, ואני פשוט זקוקה לאחת שיחסית חסכונית כיוון שקצת קשה לשלב עבודה ולימודים באוניברסיטה, ולכן לא מרוויחים כמו במשרה מלאה...

פורסם

אם לא נוסעים הרבה ק"מ החסכון בדלק לא יהיה משמעותי כ"כ. מה גם, שחסכון בדלק באמת יהיה רק עם רכב ידני (אוטומט צורך יותר דלק וגם יקר יותר לתיקון במידה והגיר מתקלקל).

הגטס 2008 היא כבר עם מנוע אחר יותר חסכוני מהקודם של תחילת שנות ה 2000 ועדיין, לא שווה לרכוש רכב שיהיה חסכוני בדלק אבל לא חסכוני במוסך, בגלל זה צריך להשים דגש על איך טיפלו ברכב...

אני אתן לך דוגמה, לאשתי ולי יש יונדאי I20 אוטומטית, אולי בדלק היא לא סופר חסכונית אבל בינתיים תודה לאל אני מגיע למוסך מטיפול לטיפול ואנחנו נוסעים המון, מעל 120 ק"מ ביום וכרגע הרכב מתקרב ל 150000 ק"מ בצעדי ענק.

פורסם

אבדוק את היסטוריית הרכב, ואם הייתה לי אפשרות הייתי לוקחת ידני אבל יש לי רשיון רק לאוטומוט.

תודה רבה על העזרה.

שאלה נוספת, אם כבר ההתלבטות, גטס עדיף על פני פיג'ו 206? בהנחה שזה אותו השנתון ושטופלו כראוי

פורסם

אני אישית אוהב יותר את ה 206 :) אבל מכיוון שהדרישה היא רק לאוטומט אני לא יודע עד כמה הגיר האוטומטי של ה 206 מזדקן בכבוד ואולי דווקא מהבחינה הזו הגטס עדיפה, נמתין למה שחברי הפורום בעלי הנסיון יגידו.

בכל מקרה אני חושב שהגטס תפורה בדיוק לדרישות הללו, רק למצוא אחת שמורה ומטופלת ולהמשיך לטפל בה כראוי לפי הוראות יצרן עם חלקים מקוריים ובמוסך טוב. אני מאמין שכמו ה I20 חלקי החילוף של הגטס לא יקרים כ"כ ולכן היא לא תהיה יקרה לתחזוקה אם הרכב שמור ומטופל כראוי.

אגב, בדקת בנוגע לעלות ביטוח?.

פורסם

איזה ביטוח צריך על רכב ב20K? הבנתי שלא משתלם מקיף. אז רק צד גימל וחובה . שמעתי ביטוח ישיר הכי זולים זה נכון?

חבר שלי השיג ב2000 שקל ביטוח כזה לשנה...

• תוכן חדש...