Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או אפילו חיבור טלפון לשקע בזק.

שמתי לב לאחרונה שכל פעם שאני מחבר מכשיר טלפון לשקע כלשהו הראוטר מנתק את האינטרנט/DSL לכמה שניות.

מבדיקות שביצעתי שמתי לב שזה קורה ברגע ניתוק השיחה לאחר שמתקבלת/יוצאת שיחה, ניתוק שמתבצע מהטלפון המקומי בלבד, כשניתוק השיחה מבוצע מהמכשיר השני (סלולרי לצורך הבדיקה) אז אין ניתוק של האינטרנט.

עוד שמתי לב, וזה כנראה מקור הבעיה - זה קורה רק כשאני מחבר את הטלפון ישירות לשקע בזק, בלי פילטר.

ברגע שהטלפון מחובר לפילטר אין ניתוקים.

מה שכן, הפקס כנראה גם גרם לניתוק והוא כן מחובר לפילטר, קרה לי גם בעבר כנראה זאת בעיה אחרת..

על כל פנים, צריך לעשות ריסט (לנתק ולחבר) את הראוטר כדי שאפשר יהיה באמת לגלוש (אמנם החיווי של נוריות הdsl והint דולקות, אבל האינטרנט עדיין לא עובד), לא יודע אם זה בגלל כל הבדיקות ןהניסיונות שעשיתי, בכל מקרה זה לא תקין.

מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

אתה לא אמור לחבר את הטלפון ישירות לשקע בלי פילטר. חיבור של מכשיר ללא פילטר יגרום בדיוק לבעיות האלי, לכן הפילטר קיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הבנתי..

עכשיו אני שם לב שיש לי בעיה קצת אחרת מוזרה ביותר.

האינטרנט אמנם מחובר אבל איטי מאוד (לא מבייש את ימי המודם 28.8 של פעם באיטיות שלו)

בבדיקת speed test המהירות עומדת על פחות מחצי מגה (חבילה של 15 מגה), גם כשמחשב מחובר ישירות בכבל לראוטר.

מה שמוזר זה שאם אני מחבר את הטלפון לפילטר של הראוטר ומרים את השפורפרת המהירות קופצת לאיזור ה15 מגה.

אחרי שמנתקים (גם אם הטלפון עדיין מחובר) המהירות שוב צונחת לחצי מגה עלובים.

מישהו מכיר/נתקל בתופעה המפגרת הזאת?

מה זה יכול להיות?? (עד שטכנאי יטרח להגיע לפה זה יהיה רק בסוף שבוע)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צריכים להיות לך פילטרים על כל השקעים בבית, אפילו באלה שלא מחובר אליהם כלום. זה המצב?

גם אצלנו היו בעיות באינטרנט לאחרונה והטכנאי התקין לנו איזה קופסה כזאת מחוץ לבית, בטענה שזה חלק מהתשתית של ה15 מגה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מעולם לא היו לי פילטרים בכל השקעים (ואם זה היה צריך להיות המצב אז הייתי צריך לשדוד סניף קטן של בזק סטור כדי לסתום את החורים שלהם).

לא יודע מה בזק עושים לאחרונה שלכולם משתבשת המהירות, אבל אני מנחש שזה איכשהו קשור לרפורמה החדשה (או לכבל חדש שהם פורסים מתחת לכדור הארץ שייקרא POWER BSL - קיצור של פאוור בתחתשלכם)

בכל אופן הצלחתי לבודד את הבעיה (בעזרת חבר), דבר ראשון צריך דווקא לנתק את כל הפילטרים מהשקעים (או מכשירים שמחוברים בלי פילטר).

גיליתי שפילטר אחד שהיה מחובר קיצר (עד עכשיו לא ממש היו איתו בעיות אבל כנראה עשה את שלו), איך שניתקתי אותו המהירות קפצה לימים הטובים שלה.

מה שכן, שמתי לב שאם אני מחבר פילטר תקין אחר לאותו שקע (עם חיבור לפקס) אז המהירות יורדת בחצי מגה (עדיין מקבל את המקס' אבל פחות חצי מגה שזה עף על עצמו בלי עוד פילטר שמחובר)

התופעה הזאת ידועה? (שככל שיש פילטרים\מכשירים מחוברים ככה יש עומס על התשתית וכתוצאה מזה המהירות יורדת? נשמע די הגיוני)

שאלה נוספת - מה יכול לגרום לפילטר לקצר פתאום?

יש אפשרות (עם רב מודד או משהו) לבדוק אם פילטר תקין או לא?

[הנושא הזה קיבל כמה תהפוכות מבחינת התופעות שהוא עובר :-D]

פורסם

לחות/רטיבות... יש מלאנתלפים סיבות.

כעקרון על שקעים שכן משוייכים לאותו הקו אך לא מחובר אליהם כל ציוד טלפוניה אין חובה לשים פילטר.

פורסם

והדרך היחידה לדעת אם הפילטר מקצר/פגום היא לבדוק פילטר פילטר? ("ניסוי וטעייה"/ותהייה במקרה הזה)

מאיפה אגב אפשר לקנות פילטרים בזול? מה שמוכרים באיביי (גם יקר, 16₪ ליחידה הכי זול) זה אותו הדבר ממה שבזק שמה עליו את הלוגו שלה?

(Micro filter ADSL UK)

• תוכן חדש...