Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בזמן האחרון עלו בי מחשבות לגבי מערכת רצינית לבית וחקרתי קצת בנושא. גיליתי שהיום מערכות קולנוע ביתיות של חברות שנחשבות שם דבר בעולם הסאונד מאודדדד יקרות, וחשבתי על רעיון קצת יצירתי.

חשבתי לקנות אלמנטים של רכב ולעשות לעשות להם טרנספורמציה למערכת ביתית, כלומר לבנות תיבות (לבד ככל הנראה מMDF) .

התצורה תיהיה כנראה מה שנקרא 2.1 |(סאב וזוג רמקולים), מגבר ואז מגיעה הבעיה, איך אני מחבר את המגבר למחשב? באוטו יש HU, איזה פתרונות יש שאוכל לעבוד איתם בבית?

דבר שני בקשר לאלמנטים, סך הכל התקציב שלי ינוע בסביבות 2000-2500 שח (רק לאלמנטים) ורציתי לדעת איזה אלמנטים יתנו לי את הטווח הכי רחב של צלילים ונצילות גבוהה? קומפוננט? 6X9 3-WAY? קואקסליים? המוזיקה שאני שומע בדרך כלל זה היא מגוונת, האוס, מזרחית, פסיטראנס, ובעצם רוב הז'אנרים המרכזיים.

אשמח גם לקבל קצת מושג לגבי גודלי התיבות שאצטרך לבנות לכל אחד מהם ואם עדיף לקנות סאב שמגיע יחד עם תיבה או לייצר אחת(קנייה בנוסף לא תקרה).

אשמח להצעות ספציפיות לכל אחד מהמרכיבים , הקנייה תתבצע בארץ אלא אם כן יש הבדל ענקי ו\או אין בארץ וממש כדאי.

תודה

עריכה אחרונה על ידי Nimrod Roimy
פורסם
אתה יכול לחבר כרטיס קול מהמחשב למגבר, או להשתמש בכבל מתאים אם זה מחשב נייד.

מחשב נייח, ספר לי קצת יותר כי במחשבים אני לא כלכך מבין, מה זה אומר לחבר כרטיס קול מהמחשב למגבר? יש כרטיס קול הרי במחשב אבל היציאה זה AUX

פורסם

אני בניתי לא מזמן סטאפ של רמקולי PA ואני מגביר אותם כרגע דרך ספק מחווט מחדש של מחשב, מגבר JBL וכבל AUX של מיני PL ל RCA סטריאו. קח בחשבון שיהיו לך לא מעט רעשים סטטים אם תעבוד עם ספק שיעביר מ220 ל12 וולט.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
אני בניתי לא מזמן סטאפ של רמקולי PA ואני מגביר אותם כרגע דרך ספק מחווט מחדש של מחשב, מגבר JBL וכבל AUX של מיני PL ל RCA סטריאו. קח בחשבון שיהיו לך לא מעט רעשים סטטים אם תעבוד עם ספק שיעביר מ220 ל12 וולט.

תן עוד קצת פרטים, כמה ערוצים איזה סאב מה המחיר של ההתאמה למחשב איזה תיבות עשית וכו

פורסם

ספק של מחשב עובד מצוין למגברים רדיו דיסקים וכדומה.

בעבר עבדתי עם רדיו דיסק דולפינים בבית.

היום יש לי רמקולים ביתיים עם אלמנטים של מורל היבריד.

פורסם

ההיבריד עולים המון זה לא בתקציב.... כמה רמקולים יש לך? איזה מגבר? מה הרדיו דולפינים שאתה מדבר עליו? ומה זו הקומבינה עם הספק של המחשב כי אני לא מבין בזה

פורסם

רדיו דיסק לרכב p670mp.

לקחתי ספק כוח של מחשב ישן.

בצמה הגדולה של 20 - 24 פין, מגשרים את הירוק ואחד השחורים, זה גורם לספק להידלק גם ללא לוח אם.

אתה מחבר את האדום והצהוב בצמה של הרדיו דיסק אל החוט הצהוב בספק, ואת השחור לשחור.

זה ידליק לך את הרדיו דיסק, אתה יכול לחבר מחשב אל AUX ורמקולים אליו.

שילוב של רדיו דיסק בתוך קיר גבס יכול ליהיות פרויקט מעניין.

פורסם

למה לך לעשות את כל זה כשב2500 שקל אתה בונה אחלה סטאפ של 2.1 ורסיבר..

למה לך להסתבך עם מגבר רכב,ספק של מחשב שלא בוודאות ייתן לך את האמפראז' שאתה צריך ולהשתמש בפאנל של רכב זה לא הכי אסטטי וכו'..יש לך ביד שתיים רסיברים עד אלף שקל שעלו מעל עשרים אלף לפני 10 שנים..תאמין לי שהם יעשו עבודה הרבה יותר טובה ממגבר רכב ב1000 שקל.והם נותנים לך גם dac 24 bit והכל ביחידה אחת שאתה יכול להתחבר מהמחשב בכבל אופטי וסיימת את העניין..אני מבין את הרצון שלך וגם אני הייתי שם אבל קח הכל בחשבון..אתה צריך לבנות תיבות במיוחד ולחשב את זה בצורה אוטפימלית זה לא פשוט וזה כאב ראש מיותר..

איפה עץ?איפה זמן?איפה כל המסביבים?מיותר לגמרי..

אני אישית קניתי רסיבר של מאראנטצ שעלה 5800 ב400 שקל במצב חדש..זה הרבה יותר כדאי.

תעשה סיבוב בידשתיים ותראה בעצמך.

בהצלחה.

פורסם

חברים החלטתי ללכת עם הלב וללכת על הפרוייקט הזה, אז קניתי סאב JBL GT5124 עם תיבה מגבר קראנץ' GPA1000.4 וקומפוננטים MOREL TEMPO 6.5. סך הכל אני מאוד מרוצה מהרכיבים+ אם אני לא יהיה שבע רצון מהתוצאה קניתי משהו שיתאים גם לרכב :lol:

לגבי הפרויקט עצמו, מה שנותר לי זה להחליט אם אני הולך על כרטיס קול או שאני מוצא איזה HU משומש של רכב ובונה עליו את הכל, המלצות לכאן או לכאן?

לגבי תיבות לקומפוננטים למישהו יש נתונים לזה? ואם מחברים את הטוויטר באותו מישור של המיד?

עצה נוספת שאני צריך זה לגבי ממיר 220V ל12V. לפי מה שהבנתי אני צריך משהו סביבות ה10A , הציעו פה ספר של מחשב אבל לא כלכך הבנתי איך עושים את זה.... (אם אפשר להסביר על זה מה טוב)

פורסם (נערך)

חבל שאתה מסתבך כי התוצאה מראש תהיה פחות טובה,הרבה יותר מסורבלת ולא כדאית.

אבל אני זורם איתך..ניסוי וטעיה לא יהרוג אף אחד..הוא רק יעשה אותו פחות עשיר..חח

אז ככה..לגבי חיבור אני הייתי מחבר למחשב כבל pl3.5mm ל2rca שאותם הייתי מפצל כל אחד לשניים ואז מחבר את שני הקדמיים על ימין ושמאל אחד של המגבר ואת הסאב על ימין ושמאל שני במגבר..ככה אתה יכול להוריד נגן מתקדם עם אקולייזר מפורט ואתה יכול לכוון באופן יותר פרטני ועמוק וזה יעלה הרבה פחות ממערכת באותה רמה..

לגבי הספק..תמצא ספק חזק ואמין שאתה לא משתמש בו ותשתמש בו כספק למגבר..

העיקרון הוא מאוד פשוט..תפרק את הספק כשהוא מנותק מהחשמל ונפרק מחשמל..אם אתה לא יודע איך להתעסק עם הדברים האלה פשוט מאוד אל תתעסק!..

אם אתה יודע אז תפתח אותו ותראה את כל הכבלם שמחוברים ללוח..התקן הסטנדרטי הוא שכל הכבלים הצהובים הם 12v+ כל השחורים הם מינוס,כל האדומים הם 5v+ והירוק הוא הטריגר שמפעיל את מעגל ההמרה..

אני מציע לנתק על ידי מלחם את כל הכבלים הצהובים ולהלחים במקומם כבל אחד עבה ובריא שיוכל להחזיק בקלות את הזרם שאתה הולך להעביר עליו..

שלב שני הוא לעשות את אותו הדבר עם המינוס רק שבמינוס תשאיר אחד דק כדי להפעיל את הספק..

מעבר לזה אם בא לך מבחינה אסטטית לנתק את כל שאר הכבלים,לך על זה..

אחרי שסיימת סגור את הספק ותעשה לך איזשהוא מפסק בין השחור הדק לירוק וזה יהיה מפסק ההדלקה שלך..

ושוב,אם אתה לא יודע אך לעשות אל תעשה..יש בתוך הספק קבלים וזה יכול להיות מסוכן אם אחד כזה נפרק עלייך!!

קח גם בחשבון שספקים סטנדרטיים לא יוציאו יותר מ20 אמפר ביציאה של ה12 וולט אז יכול להיות שיהיו בעיות קטנות של אספקת זרם וכו'..

שיהיה בהצלה בכל אופן..

עריכה אחרונה על ידי Spectrumos
פורסם
תן עוד קצת פרטים, כמה ערוצים איזה סאב מה המחיר של ההתאמה למחשב איזה תיבות עשית וכו

לשאלתך:

נקנו 2 סוגי אלמנטים יעודיים להגברת PA, אלמנטים שמראש בחרתי כי כל הפרויקט הוא רמקולים באיכות סבירה++ שמיועדים לעשות הרבה רעש עם הגברה חלשה יחסית ובזול יחסית למה שמצוי בשוק.

לאלמנט הבאס נבחרו 10" של faital, שיועדעים לרדת די נמוך, עד לאיזור ה40 HZ, למרות שבסוף הם יורדים +- ל60Hz בגלל תכנון התיבה (נגיע גם לזה(

לצלילים הגבוהים נבחרו שני שופרים של PYLE, בנצילות גבוהה מאוד, אפילו גבוהה מדי בדיעבד.

נבחר קרוס אפטרמרקט סביר עם חיתוך של 2000 Hz בסלופ 12 DB.

התיבות נבנו מלביד ("דיקט") בירץ', או בשמו העברי, ל(י)בנה בעובי של 22 מ"מ או 18 מ"מ, לא זוכר. עדיף בכמה מונים בגלל חוזק ואופי הבנייה של עץ לבוד. באמצעות תוכנת BASSPRO הבנתי שהכי יתאמו לי שני פורטים בקוטר 5 ס"מ לכל תיבה. אחרי ההרכבה של התיבות דפנתי אותם בספוג ביצים אקוסטי.

ההגברה שנבחרה (כי זה מה שהיה) היא מגבר JBL 4.75 עם ספק גנרי של 550W, אני מריץ בערך 5-6 אמפר לערוץ לפני שהספק נכנס להגנה וכבה.

סה"כ עלויות יצא משהו כמו 2000 ש"ח.

הווליום ממש חזק, אבל עדיין לא מספיק למסיבות הקטנות שלנו בים. כרגע צריך להרכיב שני LPADים כדי להנחית טיפה את הטוויטרים שממש משתלטים על טווח המיד והגבוהים, אני מאמין שזה בגלל שהשופרים שנבחרו הם עם נצילות של 104DB והוופרים בעלי נצילות של 96 DB. אני כרגע משתלט על זה באמעות EQ, אבל זה לא פתרון כי צריך לכוון את הEQ לכל מכשיר שמתחיל לנגן. כמו כן יש רעש רקע לבן קבוע ועמום, אני מניח שזה קשור להארכה.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תוכן חדש...