Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קניתי היום את הפטישון של בוש מדגם 2-20D!

אני מתנצל מראש על הבורות, אבל מה הפירוש של ארבעת המצבים בפטישון?

רב תודות!

nn4y2hdtmzek.jpg

פטיש לבד = חציבה

פטיש+סימן של מקדח = קידוח ברטט [הלימה]

מקדח לבד= קידוח ללא רטט [מתאים לעץ קרמיקה וכד']

יש לך גם סימון של חץ + חיצים בסיבוב, שמשמעו במצב חציבה תוכל לכוון את הזווית של האיזמל ע"י סיבובו למצב הרצוי ואז העברה של הבורר למצב חציבה. האיזמל "יינעל" בזווית שהשארת אותו.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חברים אני מקפיץ במקום לפתוח נושא חדש, אני רוצה לקנות פטישון לשימוש ביתי, יש כרגע מבצע בשזר על GBH 2-26 BOSCH DRE ב650 ש"ח, האם יש לו חסרונות חוץ מ400 גרם נוספים על פני על הדגם שקנה פותח השחרור כי הם באותו מחיר כרגע?

פורסם

יש לי את הנ"ל והמחיר מעולה (קניתי אותו בהרבה יותר כסף :roll: בזמנו). הפטישון מצויין, חזק ואיכותי ו(שלי לפחות) תוצרת גרמניה. אבל הוא בהחלט כבד וגדול (אם צריך לקדוח במקומות צפופים או לעבוד עבודה ממושכת. זה איננו כלי "ביתי" אבל אני לא חושב שקיים דבר כזה "כלי עבודה טוב מדי", אז במחיר של פטישון בוש ירוק בהום סנטר, זו קנייה מעולה.

:turn-l:
פורסם

יהרגו אותי פה, אבל כשהפטישון טוב, איכות המקדחים ממש לא חשובה.

עם הפטישון שלי קיבלתי 12 מקדחים של בוש, ובמהלך הזמן קניתי מקדחים שונים (החל מ KRESS שהום סנטר מכרו פעם ב"חיסול" וכלה במקדחים ב 7.5 ש"ח שקניתי בחנויות סטוקים). מקדחים גדולי מימדים (קוטר 20-24 מ"מ ואורך של עד 30 ס"מ) קניתי בחנות היבואן של סמיקום לקסיס במחירים מאוד נמוכים.

עד היום אף אחד מהמקדחים שקניתי לא נשבר, התעקם או נשחק ברמה שמפריעה לשימוש. וזאת למרות שחלקם עבד קשה (כמו חור 24 מ"מ בבטון 30 ס"מ, חורים בממ"ד וכו').

פורסם (נערך)

טוב ששאלת, כי יש לו פוטר מתחלף, שמתאים למקדחים שאינם SDS, כגון מקדחים לפלדה וכדו'.

לדעתי, זה חשוב מאוד אם אתה לא מייעד את הפטישון רק לקידוחי בטון.

SDS זה שיטת חיבור של איזמלים ומקדחים לבטון.

בתמונה הראשונה, תראה שיש בבסיס המקדח את צורת החיבור SDS (חיבור מהיר).

738b88b3c4369055767a30ae1576730e.jpg בתמונה הבאה, זה בעצם פוטר רגיל מהדור הישן. בדור החדש הפוטר הרבה יותר נוח (לא מצריך כלים, וננעל/ נפתח בקלות), אך שמתי את התמונה של הישן בכדי שתבין את הכוונה:

Bosch-SDS-plus-Adapter-mit-Bohrfutter-2607000982.jpg

עריכה אחרונה על ידי ya_pl
עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
טוב ששאלת, כי יש לו פוטר מתחלף, שמתאים למקדחים שאינם SDS, כגון מקדחים לפלדה וכדו'.

לדעתי, זה חשוב מאוד אם אתה לא מייעד את הפטישון רק לקידוחי בטון.

SDS זה שיטת חיבור של איזמלים ומקדחים לבטון.

תודה רבה , זה הבדל רציני של 50% במחיר, השימוש שלי הוא ביתי ואני בספק אם אני אצטרך יום אחד לקדוח בפלדה, אבל במידה וכן יש בעיה למצוא מקדחים שמתאימים ? מה לגבי מקדחים מתאימים לעץ, ברזל, קרמיקה ?

פורסם (נערך)

זה לא שיקול בכלל, זה מה שיש לי, נקנה בנפרד מהמקדחה, עובד יופי טופי.

אפשר לחבר מה שאתה רוצה.

PICT0995.JPG

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

הפוטר מיועד להכל, עץ, קרמיקה וכדו'.

אני חושב שsds מתאים רק לבטון. אבל ייתכן ויש פתרונות, אך לא ידוע לי על כאלה.

תבדוק אם בDRE אפשרי להחליף פוטר (ואם כן, תבדוק כמה עולה פוטר בנפרד). אחרת- לא ממליץ עליו, שכן יש לעניין חוסר היכולת להחליף פוטר השלכות במצב שהSDS נדפק- התיקון יהיה יקר מדי מכדי שיהיה משתלם, אם וכאשר יהיה צורך לתקן.

פורסם

לדעתי הפוטר המתחלף מיותר לחלוטין. בנוסף לפטישון כדאי שתחזיק מקדחה רגילה, כזו שמקבלים עודף מ-100 ש"ח, ותשמש למשימות להן הפטישון פחות מתאים, למשל קידוח בברזל (רצוי מהירות גבוהה) או עץ, או במקומות בהם הפטישון גדול/ארוך או כבד מדי. לי בכל מקרה יש את ה DRE ולא חסר לי הפוטר המתפרק.

קיים גם פוטר עם חיבור SDS שאפשר לחבר על הDRE. יש לי כזה אבל למען האמת מעולם לא השתמשתי בו.

382241-tb-35.jpg

F778771.jpg

פורסם

אולי לשימוש מזדמן זה פתרון טוב (המתאם), השאלה היא מה הפרש המחירים בין הגרסאות?

כי עדיין, עבודה עם פוטר מקורי יותר יעילה ונוחה (בלי מתאמים, מאריכים וכדו').

פורסם

נכון, השאלה שוב, מה הפרש המחירים. אם ההפרש לא גדול, אז המתחלף עדיף, וכבונוס הוא יותר זול לתיקון (נדפק הפוטר/ המתאם מחוץ לאחריות? קונים חדש בכ150 ש"ח ונגמר הסיפור).

• תוכן חדש...