Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יש ביד2 בחור מנסציונה בשם שגיא שמפרסם מרידה ביגניין900 שנת 2013, הם בוודאות שלדה XL ולדעתי תוכלו להסתדר במחיר כי הוא מנסה למכור לא מעט זמן (או שהמחיר הדרוש לא נכון או שהאופניים במצב לא להיט או שהמידה לא מבוקשת).

אגב, אם מישהו מחפש שותפים לרכיבה באיזור באר יעקב/נס ציונה/רשלצ, אשמח להצטרף. (רוכב על ג'מיס דרגון ספורט)

היי אור לא מצאתי ביד 2 את המודעה, תוכל לשלוח לי?

שמלוב תודה על הסרטון

אני חוזר על ההודעה שלי: "

היי פאלו, מידת הL של קנונדייל היא מ179 עד 186 ס"מ כשאני 188 ס"מ עם INSEAM של בין 84 ל89 ס"מ כשאני 91, האם שני ס"מ גובה וINSEAM מעל הרף העליון של הגבול נחשב ל"גבולי"?

תודה."

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
בואנה עפר (בחולם), ביום שאקנה אופניים אתה מה-זה בא איתי לחנות.

כל זמן שאתה קונה בפחות מ-6K וזנב קשיח.

ביותר מזה, אני לא מבין כלום.

וכרגע אין לי מושג מה ההיצע (כי אני לא קונה).

אופניים, דרך אגב, זה נורא פשוט. יש את הצינורות מאלומיניום. בביקורות המקצועיות יישפכו על זה הרבה תילי מילים (כי זה הדבר היחיד שאשכרה המותג מייצר). האמת היא שזה בסה"כ שני משולשים מרותכים ומה שחשוב זה שהגיאומטריה תתאים לך (לרמת מחיר הכתובה למעלה). אם אתה מתחיל, אין לך מושג מה יתאים לך. גם אם אתה קצת מתקדם...

מסתמכים על קצת ניסיון שלך והרבה של המוכר.

כל השאר זה חלקים גנריים ש-90% מהם מיוצרים ע"י אחת משתי החברות: סראם או שימאנו (ומותגים בבעלותם) ולכל האופניים באותה רמת מחיר יש פחות או יותר או מבחר רכיבים.

ככה שממש אין בעיה "להבין" באופניים במחירים הללו.

לדעת לרכב או להבין באופניים מורכבים/יקרים יותר, זה כבר סיפור אחר...

לדעת לרכב טוב

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
היי אור לא מצאתי ביד 2 את המודעה, תוכל לשלוח לי?

שמלוב תודה על הסרטון

אני חוזר על ההודעה שלי: "

היי פאלו, מידת הL של קנונדייל היא מ179 עד 186 ס"מ כשאני 188 ס"מ עם INSEAM של בין 84 ל89 ס"מ כשאני 91, האם שני ס"מ גובה וINSEAM מעל הרף העליון של הגבול נחשב ל"גבולי"?

תודה."

הדבר היחיד שאני יכול להגיד לך זה לנסות. זה מדריכים מצויירים באינטרנט איך צריכים להיות מרחקים טובים לאופניים. באופניים קטנים מדי אתה צריך לשבת גבוה מדי בכדי להשיג דיווש יעיל (לישר מספיר את הרגל). אם אתה מרגיש דחוק מדי בקוקפיט בין הכסא (סליחה, אוכף) לכידון ו/או הברך מכופפת מדי בשיא הדיווש - אז האופניים קטנים.

כאמור, התאמה זה הכי חשוב.

פורסם
חבר מכר השבוע TREK עם מכה בקראנק שרק תחת עומס אתה שם לב שיש שם חופש.

כנ"ל המעביר האחורי שלו דפוק וקופץ אבל שמים לב לזה רק בעליה/עומס בגלגלי שיניים הגדולים.

הקונה הביא איתו לבדיקה עובד מצמן לשעבר שלא שם לב לזה!

אתה צודק אפשר להחליף הכל. בוא תגיד לי כמה עולה קראנק XT + :-D

קודם כל, חרא בנאדם מוכר מוצר שהוא יודע שהוא תקול.

דבר שני, אם מי שקונה לא רוכב ובודק, אז זו באמת בעיה. שלו.

קראנק XT עולה 700-800 ש"ח (אני בדיוק חשבתי לקנות, כי עקמתי את הגלג"ש הגדול שלי).

אחרי זה חבר קנה אופניים של 8,000 ש"ח ושם באמת זה "ליגה אחרת". שם הרגישו כולם הבדל מהותי

לעומת מה שהיה לנו וכולם סתמו את הפה.

אז לך זה ליגה אחרת, אצלינו 10 מתוך 10 אמרו אחרת. לכן לא קל לגמור את הויכוח הזה :-D

ברור.

אין הבדל בין בולם קפיץ בסיסי לבולם אוויר, אין הבדל בין קראנק חלול לקראנק בסיסי של אוקטלינק.

אין ספק שעלית מאופניים ב-1.5K לכאלו ב-5K ולא הרגשת הבדל.

מרגיש בול אותו הדבר...:?

ועוד 10 אנשים (לא פחות) אומרים אותו הדבר.

עזוב, ויכוח עקר.

סנוביזם של אנשים שלא קונים מתחת ל-10, כי אז "הכל אותו זבל".

מי שרוצה לרכב, אני יוצא מתרדמת הקיץ שלי קצת באיחור, אז ייקח לי איזה שלושה שבועות לחזור לכושר.

אחרי כן, שבתות יפות אפשר להעביר בבארי (תמיד כיף), גברעם (קצת קצר), וכל איזור אלון הגליל נהדר (יותר קשה וצריך אין-בוץ, כי אני אוהב את הגרביים שלי יבשות).

הקצב, קצב טיול. כלומר, לאט ובזהירות ומתנשפים בעליות (ובסוף נחים).

פורסם
בבקשה :-)

תודה אור, דיברתי עם הבחור, הוא רוצה 4200 כשחדשות עולות 5600 במצמן :/

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

ברור.

אין הבדל בין בולם קפיץ בסיסי לבולם אוויר, אין הבדל בין קראנק חלול לקראנק בסיסי של אוקטלינק.

אין ספק שעלית מאופניים ב-1.5K לכאלו ב-5K ולא הרגשת הבדל.

מרגיש בול אותו הדבר...:?

ועוד 10 אנשים (לא פחות) אומרים אותו הדבר.

עזוב, ויכוח עקר.

סנוביזם של אנשים שלא קונים מתחת ל-10, כי אז "הכל אותו זבל".

קראת מה שכתבתי? היה הבדל אבל לא מהותי בעיניי ובעיניהם של כל הקבוצה. לא טענתי שהן אותו דבר.

מזה הבדל מהותי? עניין אינדיבידואלי. רק רציתי לשתף אותך מה חשבו אצלינו.

תודה אור, דיברתי עם הבחור, הוא רוצה 4200 כשחדשות עולות 5600 במצמן :/

וזה 5,600 לפני שמורידים לך כמה מאות והמוכר בוכה שהוא מפסיד עליך... קיצר חי בסרט...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

עדכון חי מהשטח, הצפנתי לכפר סבא מצויד בטנדר על מנת לפגוש את הבחור עם הקנונדייל SL2 29', בטלפון הוא הציג את האופניים כ"ללא רבב" ודיבר על 2700 ש"ח כמחיר סופי, אמר שכל החלקים המתבלים הוחלפו וכו'.

נפגשתי איתו אצל מצמן כ"ס לבדיקה וכאן המקום לציין לטובה את החנות ובמיוחד את צפריר המנהל, כשנכנסו לחנות הבחור עם האופניים ומנהל החנות החליפו חיבוקים כמו "אחוקים" והיה ברור שיש שם היכרות מוקדמת, כשראיתי את זה שיערתי שעקב ההיכרות ביניהם מצמן ייפו את הבדיקה, בפועל זה לא קרה והוסבר לי שכך:

השרשרת מצריכה החלפה

פלטות קדמיות שחוקות + שן שבורה בפלטה הגדולה

קסטה שחוקה אך יכולה להחזיק עוד זמן

מנגנון נעילה בבולם לא עובד

בולם צריך טיפול

צמיג אחורי שחוק

קודם כל כאן המקום להגיד שאפו לצפריר ומצמן שלא עשו חשבון לעובדה שהם מכירים את הבחור ואמרו את כל האמת על האופניים.

במצמן העריכו את העלות הכוללת של היישור קו (חלקים + עבודה) ב1200~ ש"ח.

אפילו שהיה לי טעם רע בפה מהעובדה שהמוכר ידע שמנגנון הנעילה לא תקין ולא אמר לי (לטענתו "כי גם ככה אף אחד לא משתמש בזה") ושצריך לעשות ישור קו רציני אע"פ שהוא אמר שהחלקים המתבלים הוחלפו עוד הייתי מוכן לרכוש אותם תמורת סכום נמוך יותר אבל משלא הגענו להסכמה נפרדנו איש איש לדרכו.

הבדיקה עלתה 60 ש"ח.

לסיכומו של דבר אני חושב שזה סופר חשוב לבדוק אופניים לפני קניה בחנות מקצועית לפחות למי שלא מקצועי בתחום ושה60 ש"ח הללו ללא ספק חסכו לי הרבה עוגמת נפש כי על פניו בנסיעה רגועה האופניים עבדו בצורה תקינה כך שללא בדיקה כנראה הייתי רוכש אותן, כמו כן צפריר הסביר לי ש19' זה ממש גבולי לי וכנראה ש20-21 זה מה שאני צריך כך שאני ממשיך לחפש ז"ק XL במצב מעולה.

וזה 5,600 לפני שמורידים לך כמה מאות והמוכר בוכה שהוא מפסיד עליך... קיצר חי בסרט...

אתה צודק לחלוטין, הבחור נשמע ממש נחמד וכנראה לא רוצה להפסיד יותר מדיי על הרכישה.

פורסם

השרשרת מצריכה החלפה

פלטות קדמיות שחוקות + שן שבורה בפלטה הגדולה

קסטה שחוקה אך יכולה להחזיק עוד זמן

העניין הוא שברגע שאתה צריך להחליף שרשרת, היא עלולה להתחיל לקפוץ (להחליק בין השיניים), כי הפלטות והקסטה שחוקות והיא לא "מתאימה" להן.

ואז צריך להחליף לקסטה חדשה ו/או פלטה (לא בטוח, אבל אי אפשר לדעת מראש).

לא קנייה טובה.

טוב שויתרת.

פורסם

אי אפשר לדבר עם הבחור מנס ציונה שיבין שמגיע לו 3 ? אני לא ניסיתי כי המידה לא מתאימה... אגב ישבתי חודש על הלוחות, המוכרים שקרנים בדיוק כמו במכירת רכב, התייאשתי רכשתי חדש.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

הצעתי לו 3 STRAIGHT ON בצורה הכי פתוחה והוא אמר שאין מצב, מוזר, אני חושב ש3 זה מחיר הוגן מאוד בטח כשאפשר לקנות אותן חדשות ב5.

פורסם
מסכים עם falou כשעבדתי בחנות אופניים אנשים באו עם שרשרת גמורה, וכשהחליפו שרשרת היו גם צריגים להחליף עוד דברים מעבר.

לפעמיים מגלים שמחליפים שרשרת שצריך להחליף קסטה,פלטות.

איך מזהים שרשרת גמורה? במה זה מתבטא?

• תוכן חדש...