Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מדבר על משהו בסגנון הזה:

airturbine.jpg?id=3529318

הגג הוא גג רעפים. בזמן שכל הבית זכה לעליית גג שחוצצת בינו לבין הרעפים ויוצרת בידוד מסוים, חדר השינה נמצא ישירות תחת הרעפים.

בקיץ חם שם כמו סאונה, מה שדורש מהמזגן לעבוד נון סטופ. לפני שאתקין את זה יש לי כמה שאלות:

1. האם המאוורר הזה יוכל להקל על החום ובאותה העת להוריד את התלות במזגן?
  2. עד כמה ההתקנה שלו מסובכת?
  3. מה לגבי עמידות בפני חדירת גשמים?
  4. בניגוד לקיץ, בחורף אני דווקא מעוניין לשמר את האויר החם בתוך החדר. האם יש אפשרות לסגור אותו בדרך כלשהי?
  5. בהתחשב בכך שאין מעל החדר עליית גג, האם המאוורר הזה בכלל יהיה אפקטיבי?

אשמח לכל תשובה, הארה והערה.

תודה, שנה טובה וחג שמח.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אפשר לשים ארובה קטנה עם כיסוי נגד גשם שהיא יותר יעילה (כאן מדובר על ארובה עם הפרעה לזרימה) או לפתוח חלון קרוב לתקרה בנקודה הכי גבוהה בחדר.

צמר סלעים מתחת לרעפים יהיה גם די יעיל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה על תשובתך.

חלון זה בעיה מכיון שהחלק הגבוה של הגג הוא ממש גבוה. אפילו אם אעמוד על השלב הגבוה ביותר של סולם אני עדיין לא אגיע לתקרה, ואני 1.82 מ'.

הסיבה שחשבתי דווקא על מאוורר ולא על ארובה היא מפני שאני מקבל את הרושם שהוא יוצר פעולה של שאיבה, דבר שיסייע בפינוי מהיר ויעיל יותר של האויר החם מתוך החדר. אני טועה?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

המאורר הזה מקבל את האנרגיה שלו מזרימת האומר החם.. כידוע אתה צריך להפריע לאויר לזרום כדי לנצל את אנרגית התנועה שלו.

צריך לבדוק אם קיימים מאוררים חשמליים לצורך הוצאת האויר וכמובן השאלה העיקרית היא אם זה יספיק או שבכל מקרה בסוף תפעיל מזגן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אל תצפה לתוצאות מורגשות מהדבר הזה.

בהשקעה מינימלית - התקן מפוח אקטיבי (יעודי) שיפעל במשך שעות היום (עם טיימר).

לדוגמה (לא מכיר את הדגם ספציפית) http://www.yeger.biz/_Uploads/dbsAttachedFiles/yonek_hagag_l_100_mr.pdf

הכי אפקטיבי - התקן בידוד רפלקטיבי מתחת לרעפים. הכי הרבה עבודה אבל התוצאות הכי טובות (דרמטיות). לי בבית יש גג רעפים גדול ובקיץ בכלל אי אפשר היה להכנס אליו (והתקרה מתחתיו הקרינה חום לחדרים). אחרי התקנת בידוד רפלקטיבי יש שיפור מדהים. למשל - הפסקנו להפעיל מיזוג בלילה בקיץ.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

ראשית, תודה על תשובותיכם. בהחלט נתתם לי כמה נקודות למחשבה.

מהתמונה שמצטיירת נראה שהמאוורר שעליו דיברתי בהודעתי הראשונה אינו כזה יעיל אם הוא מפריע לאויר החם לזרום אל מחוץ לבית. אם כך, במה בא לידי ביטוי היתרון שלו? בקלות ההתקנה? במחיר? בעלות?

פורסם

רק בעלות ואולי באפקט פסיכולוגי. אגב, לדעתי הוא אמור להיות מופעל מרוח בחוץ ולא מהאויר החם בפנים, מה שאומר שבשרב ללא טיפת רוח הוא שובת ודוקא ברוחות החורף הוא עובד במרץ.

רק להדגיש - אני ממליץ בחום (:roll:) על בידוד רפלקטיבי יותר מאשר על מפוח אקטיבי - הבידוד מונע מהחום להכנס והמפוח מנסה להפטר ממנו (כמובן שהכי טוב לשלב).

:turn-l:
פורסם

אני התקנתי את "יונק הגג" עלה משהו כמו 2000 שח לפני 4 שנים+-, בנוסף התקנתי יריעות בידוד BTI450.

המפוח דורש חיבור לחשמל והוא עובד עם טרמוסטט שמפעיל אותו ב30 מעלות, זה יותר אפקטיבי ממפוח פסיבי שעובד רק על זרימה של אוויר.

בכל מקרה את המפוח אתה מתקין בחלק העליון של הגג ולמטה רעפי איוורור עמ שתהיה סרקולציה של אוויר.

לפני כשנה המפוח התחיל להרעיש, בחברה רצו יחסית הרבה כסף על תיקון, החלפה עצמית של מיסבים וניקוי טוב פתרה את הבעיה

פורסם

קודם כל הייתי מתחיל מהפשוט והזול. כמו שכתבו מעליי אפשר להחליף כמה רעפים בפתחי אוורור (לא לשכוח לשים רשת ודוקרנים נגד יונים וציפורים). בנוסף, אם זה בית קרקע, בכ300 שקל אפשר לחבר צינור מים ולפזר מתזים על הגג, זה אמנם מבזבז קצת מים, אך כאמור למים יש קיבול חום מהגבוהים בנמצא. לכל זה הייתי מוסיף מאוורר בקוטר 75 ס"מ ואחה"צ מכוון אותו לתקרה כחצי שעה- פשוט דוחף את האוויר החם החוצה.

עשיתי את זה בבית שכור וזה נתן תוצאות טובות ובזול

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...