Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני לפני רכישת רכב ונתקלתי ברכב שהוחלף לו טמבון אחורי.

בגדול כלל האצבע שלי הוא שאם הוחלף טמבון - לא לגעת ברכב.

המוכר טוען שהגיע שמאי למוסך והוחלף טמבון במסגרת הביטוח של הרכב הפוגע ואין פגיעה בשלדה.

האם לדעתכם יש דרך אמינה לברר אם יש פגיעה בשלדה עוד לפני שאני מגיע למכון בדיקה?

תודה

פורסם

תזחל מתחת לרכב ותתחיל לחפש סימני ריתוכים/איטומים/כיפופים.

מציע לך לבדוק את כלל האצבע שלך, החלפת טמבון לא אומר שיש פגיעה בשלדה. אני יכול להראות לך מקרים של פגיעה בשילדה ללא החלפת טמבון או אחרי תיקון פשוט לטמבון (שעשוי מפלסטיק והוא די אלסטי).

פורסם

בשביל לבדוק כמו שצריך צריך להעלות את הרכב על ליפט. אם אין לך ליפט זמין, לפחות תעשה את אקט הזחילה עם פנס (בכלל מומלץ ללכת לבדוק רכב עם פנס כיס חזק). בהמשך צריך להרים את מכסה המנוע, לעבור על הקורות הפנימיות שם, להסתכל על הרדיאטור ועל מעבה המזגן.

ישראל מדינה מאוד צפופה, הרבה מאוד רכבים עוברים תיקון או החלפה של פגושים במשך חייהם, אם תפסול את כל הרכבים האלו תשאר עם מעט מאוד אופציות.

פורסם

+1

איזה מין כלל אצבע זה? הרי ניתן להפריך אותו בקלות. למשל, רכב חדש (עד שנתיים על הכביש) עבר תאונה קטנה ברמזור או למשל, בחניה. הרבה פעמים יוחלף הטומבון ולא יתוקן. לא חסרות דוגמאות נוספות. בקיצור, עשה לעצמך טובה, וותר על הכלל, האצבע, או שניהם.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

לך למכון... תבדוק רק אם הרכב באמת שווה את מחיר הבדיקה (לחלופין, שהבעלים יקח אחריות על שילדה, כך שאם יש פגיעה שלא אתה זה שתשלם על הבדיקה) במכון ידוע. הם מעולים ב"לחפש" את הרכב על קטנות ולבטח שלא יעלימו עין מפגיעות שלדה או בכלל תאונות בהיסטוריית הרכב.

פורסם

ליתר בטחון תחתים את המוכר שהוא מסר לך שאין פגיעת שלדה וכי הוא מתחייב שבמידה ובבדיקה תתקבל התוצאה של פגיעת שלדה- הוא ישא בעלות הבדיקה.

במקביל, ניתן לפנות למוסך של פחחות ולבקש ממנו להרים את הרכב על ליפט ולבצע בדיקה של בעל מקצוע עם פנס. לדעתי, זה ייצא הרבה יותר זול מבדיקה במכון, אולם יתכן שהבעלים של הרכב יסרב בטענה שיש לך אולי היכרות עם הפחח וישנו חשש לקנוניה כזו או אחרת.

בהצלחה

פורסם

גבר, פעמיים נכנסו בי בחניה. הרכב Gti 2011. בפעם הראשונה מישהי ברוורס פגעה בטמבון הקדמי והכנף. הייתה מעיכה ודרשתי מהביטוח שלה שיחליפו כל מה שנפגע. הרכב יקר ולא מוכן להסתפק בתיקון פשוט כי לא בא לי. בנוסף מישהו חנה מאחורה ופגע בטמבון האחורי, הוא יצא מהמקום ונשבר החלק שנכנס לקליפס. רצו לסדר לי את זה בקלי קלות. שוב פעם השמאי והביטוח כמעט "קיבלו מכות" והסתפקו אך ורק וצעקות. למה שהרכב שלי יתוקן?אני רוצה הכל חדש ומקורי ללא הלחמת פלסטיק ושטויות. הביאו לי טמבון אחורי חדש מגרמניה מקורי. רכב של 240 אלף שקל, לא חראם להרוס?

אתה הולך לפסול רכב על סמך החלפה? החלפתי 2 טמבונים וכנף קדמית בגלל שריטה שלי. יש תמונות ועדויות של שמאי שאין כלום. חבל לפסול סתם, עדיף פשוט לבדוק. אגב בנוסף, לגבי רכבים ללא תיקון צבע, אם שורטים את הרכב עם מפתח אז לא לצבוע את הדלת? ברור שצבעתי. הרכב צריך להיות מושלם 365 ימים בשנה.

כמובן שזוהי זכותך לעשות כרצונך אבל בדרך זו אתה הולך לפספס הרבה רכבים מדהימים.

• תוכן חדש...