Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

היה לי יום משעמם אתמול, והיה בבית מחשב נייד שהושבת לפני כשנה וחצי לאחר שהמסך שלו הראה תמונה לבנה (חודש אחרי שנגמר האחריות שהייתה במשך שנה אחת).

מפה לשם, פירקתי אותו לגורמים, והתברר שהאשם במצב המחשב הוא כבל מסך שהיה חוזר לתחייה כשמשחקים איתו.

תוך פחות מ5 ד' הוזמן כבל מסך חדש מאי שם בארה"ב, שיצא לדרכו הטרנס אטלנטית אתמול.

בינתיים, על הדרך ניקיתי את מע' הקירור, ושמתי לב לקיומה של המשחה הטרמית (על המעבד וכן על הכרטיס מסך המובנה שבלוח האם), והחלטתי ליישם משחה טרמית חדשה.

ניסיתי למצוא מדריך ברור של עשה ואל תעשה ביישום משחה טרמית חדשה על המעבד, האם יש לכם מה לייעץ לי בנושא?

בהרבה מקומות נכתב ליישם שכבה דקה- דקה (שבמושגים שלי זה יכול להיות כמו דף נייר בודד), ומצד שני ביוטיוב רואים וואחד שכבה, ויש עוד כל מיני גרסאות כך שהלכתי קצת לאיבוד.

כמה לשים? איך לשים? לשים טיפה במרכז וללחוץ את הגוף הקירור בחזרה? למרוח בצורה אחידה? איפה אסור שיגע? שהרי המעבד בניידים הוא ריבוע קטן בתוך ריבוע גדול יותר (שיושב על תושבת מעבד), שלא כמו בנייחים שהוא פלטה מרובעת אחידה יחסית.

וכמובן, האם המשחה הבאה נחשבת לטובה?

ואם כבר פירקתי איזה 50 ברגים במחשב Dell vostro 1014 (שבינתיים, 17 מהם לא ברור מיקומם בעסק :oops::roll::lol:), מה עוד כדאי לעשות? לקנות מאווררים חדשים? יש טעם בכך?

את התהליך אני מתכוון לעשות גם כן בעוד 3 מחשבים ניידים אחרים של המשפחה שבהחלט מתחממים מאוד (בני 3+ שנים), ובמחשב נייח אחד (אחד לנובו ועוד 2 של Dell).

בתודה מראש.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

לגבי מריחת המשחה. מנסיון - עדיף נקודה באמצע ואז ללחוץ את ההיטסינק מטה:

משחה טובה מנסיון אישי ועם אורך חיים של 8 שנים (לפי היצרן):

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6329

בקשר לברגים - מה ששונה בד"כ הוא האורך. פשוט תסתכל לתוך ההברגה כמה היא עמוקה ואז תתאים לה בורג באורך המתאים.

מאוררים - כל עוד הם מסובבים חלק וללא רעשים אין צורך להחליפם. אתה יכול אפילו לסובב את את המאוורר ע"י דחיפה ידנית. אם תרגיש התנגדות מכנית כלשהי או שתרגיש כאילו יש גרגירי חול בתוך המייסבים (לא יודע איך להסביר את זה בדיוק אבל אם תרגיש את זה אתה תבין מיד שזה זה).

אם יש לך גישה לאויר דחוס זו הדרך הטובה ביותר להפטר מהאבק במחשב בכלל ובמאוררים בפרט.

שיהיה בהצלחה.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

הקטע המצחיק בפירוק והרכבת מחשבים ניידים שתמיד בסוף ההרכבה תגלה שיש בורג ספייר, לא משנה כמה פעמים תחזור על התהליך כל פעם מחדש ישאר לך בורג ספייר- קסם :-).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני אישית לא מאמין בניקוי מאווררים. אם המאוורר חורק/מרעיש/יש לו קושי להסתובב - זרוק אותו לפח ותשים חדש

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מניסיון עם כרטיסי מסך של מחשבים נייחים, המשחות האלה זה כמו אקמול לחולה סרטן. אחרי פחות משנה הכרטיס חוזר להתחמם כמו רכב צרפתי בעליות של ים המלח ואין מה לעשות איתו. גם עם מאווררים שמרעישים כמו מנוע דיזל אין יותר מדי מה לעשות. כל עוד זה לא מתחמם ואתה סובל את הרעש תשאיר עד שזה ימות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שנה זה הרבה מאוד זמן בשביל רכיב של מחשב. מקסימום תחדש משחה תרמית פעם בשנה, אם הכרטיס מסך תקין. גוף קירור, אם הוא בנוי מיציקת נחושת/אלומיניום, לא כל כך יכול להתקלקל. ואבק חייבים לנקות בכל מקרה, במיוחד אם המארז לא אטום.

לגבי מאווררים אתה צודק, כמו שרשמתי, אין מנוס אלא להחליף

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לי כרטיס מסך של ATI מ2008 שעד היום עובד ומריץ skyrim בגרפיקה איכותית בצורה חלקה. כל מה שעשיתי לו היה החלפת מאוורר.

אני מתפלא שהמחשב שלי עוד סוחב מ2008...

לעומת זאת, הכרטיס המתחמם (NVIDIA) היה מ2010 בערך והתחמם בפעם השניה לפני שנה. זה לא כיף לפנות זמן ולפרק את המחשב.

שני הכרטיסים היו הטופ של תקופתם מבחינת גרפיקה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
הקטע המצחיק בפירוק והרכבת מחשבים ניידים שתמיד בסוף ההרכבה תגלה שיש בורג ספייר, לא משנה כמה פעמים תחזור על התהליך כל פעם מחדש ישאר לך בורג ספייר- קסם :-).

כמה שאתה צודק.. חחח פירקתי לפחות 4 מחשבים ניידים, יש לי בורג מכל מחשב :D מה שטוב שרוב הברגים במחשבים הם אותו דבר אז במקרה ואיפשהו חסר אפשר להסתדר.

מה שמוזר כשמפרקים מכשיר סלולרי המקרה הנ"ל לא קורה, ומחשב נייד נחשב למשההו יותר חשוב לדעתי.

פורסם

אצלי זה הפוך. בהרכבה אני תמיד מצליח לשים את כל הברגים, אבל בפירוק תמיד יש אחד או שניים שאני לא מוצא ולא מצליח להבין למה המחשב לא מתפרק כבר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...