Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולכם וערב טוב.

שמי יוסי ואני בעל מאזדה לאנטיס 323 שנת 2001, כיום כאשר נסעתי למכללה הבחנתי כי המעבר בין הילוך שני לשלישי עובר כאשר המנוע מוקפץ ב1000 סל"ד בערך וכאשר חזרתי מהמכללה אותה תופעה התרחשה כאשר החום מנוע עולה (לא למקסימום אבל מעל האמצע) ואין לי מזגן. מאחר והייתי על הדרך אז אמרתי אני אכנס למוסך רשמי של מאזדה בעכו. הממצאים הם ששמן נכנס למערכת הרדיאטור ואם פותחים את המיכל מי קירור רואים באמת שהכל שם דמוי חלב. אז צריך ככל הניראה להחליף רדיאטור. עוד המוסכניק אמר שככל הניראה הלך לי גם הגיר ושהוא מחליק. ואני שואל איך הקירור קשור לגיר? אני לא מפקפק במוסכניק כן פשוט רוצה להבין. כי מנסיע של 30 שניות הוא הבין שהלך הגיר. עכשיו הוא אמר שיש אפשרות שטיפה שזה בעצם הכנסה והוצאה של שמן גיר כ 7.2 ליטר בכל שטיפה ואולי לראות אם הגיר תקין ואין "חלב" במערכת אבל זה לא בטוח ויכול להיות שאני סתם אזרוק בערך 1600 שח (3x7.2x80=~1600) כי אם זה לא יעזור אז צריך להחליף גיר או לשפץ.

בבקשה תעזרו לי מה עליי לעשות?

מאחר ומדובר בטיפול חשוב הנוגע להמשך חיי הרכב האם עדיף לעשות אותו במוסך מורשה? או לקחת את זה למוסך אחר שאולי אקבל הצעה אחרת?

האם בוודאות הלך לי הגיר? או שמה הם סתם מנסים לדחוף לי טיפול?

בבקשה קחו דקה לעיין בהצעת מחיר שהם הביאו לי ותסכמו לי את תשובתכם.

אני מודה לכם מאוד על ההקשבה ועל התמיכה

Capture.jpg

תודה

פורסם

עדכון:

דיברתי עם שנע מוסכניקים והם טוענים שהסיכוי שהגיר הלך הוא קטו מאוד משתי סיבות:

1. גיר לא נהרס בבת אחת

2. מאחר ולחץ השמן גבוה מלחץ המים סביר להניח שהשמן הוא זה שחדר לרדיאטור ( ובאמת זה מה שרואים , מין אמוסיה לבנה כזן במיכל וברדיאטור עצמו) ולא להיפך.

שניהם המליצו לבצע אך ורק החלפת רדיאטור ושטיפה לגיר ומשם להתקדם.

מה אתם אומרים?

פורסם

כנראה קולר גיר נפרץ וזו הסיבה להמצאות מים בשמן/שמן במים.

אינני יודע אם הגיר ברכבך "הלך".

מה שכן - עדיף לא לדחות את הטיפול בו שלא יתפגר.

אני הייתי מתחיל באמת בווידוא שקולר גיר תקול, מחליף אותו, וכמובן שטיפה של הגיר ומערכת הקירור של הרכב.

alfa 156 2.5.

פורסם

לדעתי אין לך מה לחשוש מהגיר.

לדעתי תלך הפתרונות מהקטן לגדול.

זה שיש מעבר שמן לרדיאטור...אוקיי

אבל מה הקשר של הרדיאטור לזה שמחליק הילוך עדיין לא הבנתי? מה נגמר השמן? אולי חיישן?

Buick La Sabre 2002 V6 3800cc

פורסם
לדעתי אין לך מה לחשוש מהגיר.

לדעתי תלך הפתרונות מהקטן לגדול.

זה שיש מעבר שמן לרדיאטור...אוקיי

אבל מה הקשר של הרדיאטור לזה שמחליק הילוך עדיין לא הבנתי? מה נגמר השמן? אולי חיישן?

זו ההשערה כן... שכל השמן בגיר יצא ממנו ועבר לרדיאטור...

היום בבוקר שהכנסתי את הרכב למוסך (אחר לא מורשה) הוצאתי את המדיד של הגיר וראיתי שהוא יבש לחלוטין....

תשמעו אני מחזיק אצבעות ומתפלל שמדובר רק ברדיאטור וזהו...

פורסם

תמיד כדאי לעשות השוואת מחירים בין כמה מקומות.

אני מניח שאתה מאיזור הצפון ולכן אני מספר את סיפורו של חבר קרוב שתיקן ממש לפני ימים אחדים גיר של מאזדה ממש כמו שלך עם בעיית חוסר שילוב הילוכים מסויימים באיזור הצ'ק פוסט בחיפה במוסך לגירים אוטומטיים בשם "גיר אוטומט עומר ו/או איסמעיל" [אם אני זוכר את השם נכון].

להפתעתו וגם הפתעתי יש לומר הוא יצא בעלות של 2000שח לערך [תיקון ולא שיפוץ כללי] ומאושר עד הגג.

היו שיעצו לו לבדוק הצעת מחיר גם עם גירומטיק שעל אף שנחשב יקר ניתן לקבל ממנו גם הצעות מחיר ממש אטרקטיביות.

הקיצר כדאי לדעתי לבדוק מול מומחים בגירים אוטומטיים שמתעסקים רק עם גירים.

אין בתגובתי לראות המלצה למקום מסויים כזה או אחר. כל אחד יעשה טוב את בדיקותיו ויחליט מה לעשות ולהיכן לגשת.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...