Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי , למה זה אמור לעלות לי אלפי שקלים בעתיד הלא רחוק? , מה טיבה של האחריות .? הרי בדיוק בגלל זה אני ביטחתי את הסוללה והארכתי את האחריות עליה לשנה שלמה ?

הבנתי שיש רמות גימור , אם תדע על מקום ספציפי באזור השפילה דרום , שמתקין את הדברים האלה , אשמח לדעת , קצת בעסה לחזור לדיסקים צרובים :)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ניראה טוב, אך מאוד יקר .. נניח ואני רוכש את זה , מי מתקין לי את זה ?

אשמח אגב לרוכש עם אחוזים יותר גבוהים באיביי.

הרעיון של המתאם הזה שהוא מתחבר מאחורי המערכת באופן פשוט למדי (ע"י פלאג מקורי שמתאים ליציאת "צ'אנגר") ועובד עם המערכת המקורית(יש מדריכים בYOUTUBE איך מגיעים לשם.)

דוגמא לפירוק המערכת בפריוס:

עוד:

"תצוגת תכלית" של המתאם בפעולה במאזדה::wink: (לא מצאתי של פריוס)

קישור למתאם ללא דיבורית BT:

185 ש"ח

http://www.ebay.com/itm/Yatour-Car-Auto-CD-Music-Changer-Digital-USB-MP3-Adapter-for-Toyota-Corolla-RAV4-/221268729327?pt=US_Car_CD_Changers&hash=item3384a4ddef

הדגם הספציפי הזה מתאים גם לדגמי הרכבים הנ"ל-

לכידה.JPG

פורסם

שמע , ראיתי את הסרטונים ביוטיוב של כל המתאמים האלה, ניראה מדהים אבל צריך איזה חוש טכני לדברים האלה, אני חושב שבכל זאת ננסה למצוא מישהו שיעשה את זה . תודה רבה על הקישורים המועילים .

פורסם
אוקיי , למה זה אמור לעלות לי אלפי שקלים בעתיד הלא רחוק? , מה טיבה של האחריות .? הרי בדיוק בגלל זה אני ביטחתי את הסוללה והארכתי את האחריות עליה לשנה שלמה ?

הבנתי שיש רמות גימור , אם תדע על מקום ספציפי באזור השפילה דרום , שמתקין את הדברים האלה , אשמח לדעת , קצת בעסה לחזור לדיסקים צרובים :)

לגבי התקנה של מערכת מרמת גימור גבוהה יותר עם המצלמה וכל הרוויחים ברכב שלך זה שאלה קצת מורכבת. זה הרבה יותר עבודה מהתקנה של המתאם או מערכת אחרת במקום הקיימת.

בעניין הסוללה - סוללות הן לא לנצח. יש להן אורך חיים מוגבל בסה"כ. זה כמו מצבר רגיל - ידוע שכל 3-4 שנים, לרוב, הוא ידרוש החלפה. גם הסוללה בסמארטפון מחזיקה פחות ופחות עם השנים, וגם במחשב הנייד וכו'... הנתונים שראיתי באינטרנט לא חד-משמעיים לגבי אורך החיים. אני מניח שהחום בארץ (וגם הלחות) לא עוזרים וקיימת סבירות לא קטנה שתידרש החלפה של הסוללה בתוך כשנתיים (הערכה מאוד גסה שלי, יכול להיות שתחצה גם את קו ה-300K ק"מ כמו שחלק מדווחים, ב"ה). אחריות לשנה תיתן לך שקט לשנה הזו בלבד, אבל אף אחד לא יודע מה יקרה אחר כך.

אני באופן אישי חושש מהוצאה פתאומית של כ-10K ש"ח בעוד שנה-שנה וחצי. אבל אם התקציב שלי היה 55K ש"ח והייתי קונה ב-46K ש"ח לא הייתה לי בעיה כזו, כיוון שבעצם אני עדיין בטווח התקציב....

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

יש עם זה רק בעיה אחת... אני באופן אישי לא יודע כמה זמן תחזיק סוללה כזו. אם היא תחזיק פחות מ-3 שנים אז זה לא יותר משתלם מלעשות בסוכנות... אבל זה עוד לא עמד במבחן ככל הנראה..

פורסם
יש עם זה רק בעיה אחת... אני באופן אישי לא יודע כמה זמן תחזיק סוללה כזו. אם היא תחזיק פחות מ-3 שנים אז זה לא יותר משתלם מלעשות בסוכנות... אבל זה עוד לא עמד במבחן ככל הנראה..

אפשר לקנות 3 כאלה במחיר של חדש מהחברה.

פורסם

אני חושב שיש כאן אי הבנה, או שלי או שלכם, הרחבת האחריות היא "מבצע" של טויוטה העולמי ממועד סיום אחריות היצרן בעת רכישת הרכב מהחברה. למשל עד שנת 2008 סוללת הרכב קיבלה אחריות ל 10 שנים או 160,000 קילומטר, הקודם מבניהם, מ 2009 והלאה 5 שנות אחריות או 100,000 קילומטר. עד כאן ברור.

עכשיו מעת סיום האחריות ישנו מבצע הרחבת אחריות, אפשר לקרוא לזה ביטוח, של רכב שיכנס לכל מוסך מורשה טויוטה, ויבצע בדיקת סוללה, אם היא תקינה, הוא משלם 300 ש"ח ומקבל אישור לשנת אחריות או 15,000 קילומטר. עכשיו מה שאני הבנתי מעת סיום מועד האחריות, או בזמן או בקילומטר, הרכב נכנס שוב למוסך לאותה פרוצדורה וכאן אם היא לא תקינה, מקבלים אחת אחרת תקינה על חשבונם, ואוטומטית עוד שנת אחריות, ואם היא תקינה בלי קשר, משלמים 300 ש"ח, וממשיכים את האחריות, כל זמן שגיל הרכב לא עולה על עשר שנים.

פורסם
אני חושב שיש כאן אי הבנה, או שלי או שלכם, הרחבת האחריות היא "מבצע" של טויוטה העולמי ממועד סיום אחריות היצרן בעת רכישת הרכב מהחברה. למשל עד שנת 2008 סוללת הרכב קיבלה אחריות ל 10 שנים או 160,000 קילומטר, הקודם מבניהם, מ 2009 והלאה 5 שנות אחריות או 100,000 קילומטר. עד כאן ברור.

עכשיו מעת סיום האחריות ישנו מבצע הרחבת אחריות, אפשר לקרוא לזה ביטוח, של רכב שיכנס לכל מוסך מורשה טויוטה, ויבצע בדיקת סוללה, אם היא תקינה, הוא משלם 300 ש"ח ומקבל אישור לשנת אחריות או 15,000 קילומטר. עכשיו מה שאני הבנתי מעת סיום מועד האחריות, או בזמן או בקילומטר, הרכב נכנס שוב למוסך לאותה פרוצדורה וכאן אם היא לא תקינה, מקבלים אחת אחרת תקינה על חשבונם, ואוטומטית עוד שנת אחריות, ואם היא תקינה בלי קשר, משלמים 300 ש"ח, וממשיכים את האחריות, כל זמן שגיל הרכב לא עולה על עשר שנים.

זה מאוד ברור. באותה מידה ברור לי שאני רוצה להחזיק ברכב לפחות 4 שנים. אם אני קונה רכב בן 6 שעבר 160K ק"מ, ואני רוצה לעשות 25K בשנה, זה אומר שבמשמרת שלי הרכב אמור לעבור 260K ק"מ ולהיות בן 10. האם הגיוני שבמהלך ה-4 שנים האלה אחליף סוללה? לדעתי יש לזה סיכוי של יותר מ-80%.

אם אכנס למוסך כל חצי שנה אוציא סכום של 600 ש"ח בשנה, או 2400 ש"ח (בהנחה שהמחיר לא ישתנה ושהמבצע הזה ימשיך) ואז זה יהיה קרוב מאוד לעלות של סוללה תחליפית. אם אקבל סוללה חדשה בתקופה הזו - הרווחתי. אם לא - גם הוצאתי 2400 ש"ח וגם אצטרך להחליף אח"כ סוללה (כי חציתי את ה-10 שנים). זה בזמן שאפשר לקחת תחליפית (משופצת?) בכ-2800 ש"ח או ללכת על מקורית חדשה במחיר מלא. הבעיה שבשלב הזה העלות של הרכב תהיה כל כך נמוכה (260K ק"מ, ליסינג לשעבר, בן 10, דורש החלפת סוללה) שלא בטוח שכדאי יהיה להשקיע את הסכום. פה הדילמה שלי...

פורסם

אני חושב שהשיקול שלך קצת מרחיק לכת , אתה צריך להסתכל על עוד משתנים מעבר לעובדה שאתה תשים 2400 ש"ח לכל התק', מה עם החיסכון האדיר בדלק ? כמה זה אמור לחסוך לך ? הנסועה שלך היא הרבה מעבר לממוצע , זה שיקול גדול ביותר . ובוא נגיד שאחרי 4 שנים חנון ורחום מה יהיה עם הרכב, לא מסתכלים על אם יצא לי משתלם בעוד 5 שנים לקנות סוללה חדשה כי העלות של הרכב בעוד 5 שנים תצנח, מה קשור ? הוא עדיין ישרת אותך נאמנה , ? תפדל , גם אם אין אחריות תעשה שיקול של עלות תועלת ותגבש דעה בעניין לכאן או לכאן .

עוד דבר קטן ששכחת , אני הבנתי מהמורשה , צריך לבדוק את זה אבל שבמידה והוחלפה לך הסוללה במסגרת האחריות , אתה אוטומטית מקבל שנת אחריות ללא תוספת תשלום על הסוללה המוחלפת.

פורסם

לא שכחתי, ציינתי שהמזל הגדול הוא אם תוחלף סוללה במסגרת האחריות.

אני לא רוצה לפרט יותר מידיי ולא רוצה לפתוח פה. לדעתי יש פה מידת סיכון. בשתי מילים:

-הרכב יקר יותר מקורולה מקבילה, את ההפרש הזה צריך להחזיר בדלק וזה ייקח זמן.

-אם בבדיקה (אני מניח שמודדים מתח) ***לא עלינו, חו"ח*** יחליטו שהסוללה כבר לא תקינה ולא יאריכו את האחריות, למרות שהרכב נוסע, מה אז?

-הוצאה פתאומית של אלפי שקלים, בין 3K ל-10K היא די משמעותית עבורי. צריך להיות מוכנים אליה, זה הכל. יש סיכוי לא קטן שארכוש פריוס כזו או אחרת, רק ציינתי את החששות שלי ואמרתי שאם אצליח לרכוש רכב במחיר נמוך מהמחירון, ההפרש יכול לשמש לי כרשת ביטחון.

פורסם

קודם כל עדכון :

שכחתי לציין את שם חברת הליסינג שרכשתי ממנה את הרכב : :"גלי ליסינג" בראשון,יש שם מס' עובדים איכותיים , תבקשו את סמי או אלכס - אני רוצה לומר הרבה מילים טובות עליהם ועל ההשתדלות שלהם !

שנית אתמול הוחלף מיכל עיבוי לרכב ,במוסך המורשה במסגרת היישור קו , לאחר עבודה של שעתיים יצאתי משם והיום בבוקר להפתעתי , אני מקבל נורה דולקת ! נלחצתי מאוד , התקשרתי אליהם , הם ביקשו שהגרר ייקח אותי לחי מוטורס בנס ציונה , במורשה, אותו מקום שאתמול ביצע את ההחלפה של מיכל העיבוי , והתברר שככל הניראה טעות אנוש של אחד העובדים ששכח להשים גומיה במיכל ובגלל זה המערכת של הרכב דיווחה על זה כתקלה, ברוך ה' הכל הסתדר , הגעתי לשם, טיפלו בי מצויין , החליפו נוזל , הוסיפו גומיה , וידאו שהיא יושבת טוב ואחרי שעתיים שלחו אותי לביתי .

אני לא רואה סיבה שלא מאריכים אחריות לרכב עד 10 שנים משנת ייצורו , אתה מתכוון אחרי עשר שנים , ואז תצטרך להחליף סוללה ?! בעוד 4 שנים כמו שאמרתי חנון ורחום .. בינתיים לרכב בן 6 יש עוד 4 שנים להנות מהאחריות הזאת , אח"כ , אולי בכלל טויוטה יחליטו שגם רכבים מעל 10 שנים ייהנו מהאחריות הזאת,לך תדע :)

• תוכן חדש...