Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כי מישום מה נראה לי שזה מחליש את המצבר. לא?

יש אולי משהו אחר המומלץ על מנת לשמור על המצבר (המצבר ללא מים) בצורה טובה כאשר

שומעים מוזיקה בפול ווליום עם סאב חזק?

מדובר על רכב מסוג מאזדה.

תודה

פורסם

המערכת לא גורמת לשום נזק למצבר .

מייצב מתח מיועד לספק מתח קבוע למגבר/מערכת ולא לשמור על המצבר.

מה הספק המערכת ? , במקרים של מערכת מאוד חזקה צריך להגדיל את האלטרנטור .

פורסם

ה-כריש

תפתח בבקשה נושא זה בפורום אודיו, אתה תקבל תשובות לשאלות שלך מגורמים מתאימים לטיפול בנושאי תשתית חשמל.

תציין שם בבקשה:

איזה רכב - יצרן, מודל, שנה.

אם ידוע לך מה זרם המוצא המירבי של האלטרנטור ומה זרם המוצא שלו בהילוך סרק.

איזה מצבר יש לך - ג'ל? חומצה? כמה אמפר שעה

איזה מגבר (יצרן, דגם)

איזה סאבוופר (יצרן, דגם)

אדי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

תודה רבה.

חשוב לי לציין שלא נתקלתי בקשיים בהנעה או אי יציבות במערכת החשמל ברכב (אורות חלשים או רועדים).

כמו״כ המצבר בן חודש, ולכן אני מעונין שלא לגרום לו נזק או להיתקל בקשיים בהנעה לאחר שמיעה ממושכת.

עריכה אחרונה על ידי HakarisH
פורסם
כי מישום מה נראה לי שזה מחליש את המצבר. לא?

יש אולי משהו אחר המומלץ על מנת לשמור על המצבר (המצבר ללא מים) בצורה טובה כאשר

שומעים מוזיקה בפול ווליום עם סאב חזק? - המצבר המותקן הוא מצבר רטוב כלומר עם מים מזוקקים.

מדובר על רכב מסוג מאזדה.

תודה

אין צורך להתקין שום מייצב מתח.

1. אם אתה רוצה להאריך את אורך החיים של המצבר תשתדל לא להגיע למצב שהמצבר מתרוקן והרכב לא מניע.

2. ברכבים עם מערכת שמע עם צריכת זרם גבוהה מומלץ לא לשמוע מוסיקה בווליום גבוה בסל"ד סרק (ניוטרל) בכדי לא לרוקן את המצבר.

3. כאשר המנוע דומם תשתדל לא לשמוע מוסיקה בעוצמה גבוהה ולזמן ממושך.

תהנה.

איזה כייף לי :)

פורסם

כל עוד אין לך בעיות של מפלי מתח רציניים, כל עוד מדובר במוזיקה יומיומית בעוצמות שניתן עדיין להאזין להן בתוך הרכב - בהינתן מערכת חשמל תקינה, רוב הסיכויים שאין בכך צורך.

אבל זה תלוי באיזה סאב וופר מדובר, איזה מגבר, באילו עוצמות אתה באמת שומע וגם בנתוני מערכת החשמל שלך - ברוב המוחץ של המקרים כפי שכבר אמרתי אין צורך.

אתה תראה כאן חברי SPL שעל מערכת חשמל מקורית אצלם, ניגון של תדר בודד לאורך זמן יכול לרוקן את המצברים בזמן קצר מאוד ואף למוטט אלטרנטור.

מייצבי המתח שאתה מדבר עליהם יכולים להגיע בתצורה של אלטרנטור מיוצב מתח (נדיר מאוד - ראיתי עד היום התקנה אחת כזו ומדובר על חולה נפש מקוריאה שהשקיע ברכב שלו סכום דמיוני) או אלטרנטור שנועד להוציא מתח גבוה יותר ע"י שינוי הווסת

זה יכול להיות מייצב מתח כמו הפאוור סטיישן של חברת HELIX למשל או הPHV16 של פונוקאר (שנראה לי שכבר סגרו את דלתות המפעל) אבל מדובר ברכיבים יקרים מאוד - מאות דולרים אם לא אלף דולר בחלק מהמקרים.

ואם אתה מתכוון לקבל כגון קבל 1 פאראד - ייצוב המתח שם הוא רגעי מאוד, אוגר כמות חשמל זעירה ובעיקר פותר מפלי מתח רגעיים ומשמש כמסנן רעשים על חיווט המתח - הנושא דובר כאן רבות ונטחן עד דק אם לפתרון הזה התכוונת - מראש אומר לך כי על מערכת חשמל סטנדרטית הוא יהווה יותר כטפיל מאשר גורם מסייע.

ימשיכו חברי הפורום אשר מתמצאים בחשמל לרכב, SPL, התקנות ותשתיות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה רבה חברים על התשובות המפורטות.

כמובן שבתוך הרכב שומעים באופן סביר לחלוטין, אומנם גבוה איכותי וצלילי באס חזקים המרעידים היטב

את הבגאז׳. אבל לא כמו כמו הרכבים האלה שאתה מרגיש עוד מרחוק את הסאב שלהם, וכשהם קרובים

אליך אתה מרגיש דפיקות לב חזקות.

פורסם

אם זה מה שאתה מחפש אז אתה מכוון את עצמך לתחום בתוך אודיו לרכב שנקרא SPL וזה בעצם יצירת לחץ אוויר גבוה בעזרת גלי קול - או במילים אחרות - באס!

זה עולם בפני עצמו ובכדי להגיע לתוצאות גבוהות גם צריך להשקיע בהתאם.

העצה הכי טובה שלי בשבילך תהיה להגיע למפגש מרכז או מפגש דרום הקרובים - תחום הSPL פורח שם בתקופה זו ואתה תוזנק בשנות אור של מידע קדימה רק ע"י הגעה למפגש בודד.

אם פונים אליך בהודעות פרטיות פתאום כל מיני חברי פורום שמנסים למכור לך ציוד - תן לי לדעת בדיוק במי מדובר! תיזהר מאוד מאינטרסים!!!

Pioneer TS-X150

פורסם
כל עוד אין לך בעיות של מפלי מתח רציניים, כל עוד מדובר במוזיקה יומיומית בעוצמות שניתן עדיין להאזין להן בתוך הרכב - בהינתן מערכת חשמל תקינה, רוב הסיכויים שאין בכך צורך.

אבל זה תלוי באיזה סאב וופר מדובר, איזה מגבר, באילו עוצמות אתה באמת שומע וגם בנתוני מערכת החשמל שלך - ברוב המוחץ של המקרים כפי שכבר אמרתי אין צורך.

אתה תראה כאן חברי SPL שעל מערכת חשמל מקורית אצלם, ניגון של תדר בודד לאורך זמן יכול לרוקן את המצברים בזמן קצר מאוד ואף למוטט אלטרנטור.

מייצבי המתח שאתה מדבר עליהם יכולים להגיע בתצורה של אלטרנטור מיוצב מתח (נדיר מאוד - ראיתי עד היום התקנה אחת כזו ומדובר על חולה נפש מקוריאה שהשקיע ברכב שלו סכום דמיוני) או אלטרנטור שנועד להוציא מתח גבוה יותר ע"י שינוי הווסת

זה יכול להיות מייצב מתח כמו הפאוור סטיישן של חברת HELIX למשל או הPHV16 של פונוקאר (שנראה לי שכבר סגרו את דלתות המפעל) אבל מדובר ברכיבים יקרים מאוד - מאות דולרים אם לא אלף דולר בחלק מהמקרים.

ואם אתה מתכוון לקבל כגון קבל 1 פאראד - ייצוב המתח שם הוא רגעי מאוד, אוגר כמות חשמל זעירה ובעיקר פותר מפלי מתח רגעיים ומשמש כמסנן רעשים על חיווט המתח - הנושא דובר כאן רבות ונטחן עד דק אם לפתרון הזה התכוונת - מראש אומר לך כי על מערכת חשמל סטנדרטית הוא יהווה יותר כטפיל מאשר גורם מסייע.

ימשיכו חברי הפורום אשר מתמצאים בחשמל לרכב, SPL, התקנות ותשתיות.

היי,

משהו לא ברור לי או שדבריי לא היו ברורים.

כאשר אני מדבר על מייצב מתח אני מתכוון למעגל אלקטרוני נוסף השומר על מתח מוצא קבוע (בגבולות מסויימים) כאשר צריכת הזרם משתנה.

מכיוון שבכול אלטרנטור סטנדרטי קיים ווסת מתח (מייצב מתח) שהינו חלק אינטגרלי מהאלטרנטור, תפקידו לשמור על מתח מוצא קבוע בגבולות מסויימים כול עוד צריכת הזרם לא עולה על הזרם הנקוב של האלטרנטור, לכן כתבתי שאין צורך במייצב מתח.

לאיזה מייצבי מתח אתה מתכוון ?

פורסם

מרק אני מדבר על מוצר מסוג זה:

http://helixhifi.com/products/product_details.asp?item_id=142214#

Pioneer TS-X150

פורסם

ת'אמת, נראה לי שהמוצר הזה די מיותר.

ברכבים מודרנים מתח המוצא של האלטרנטור בזמן נסיעה הוא יחסית מאוד מדוייק וקבוע ועשוי להיות גם בטולרנס של +/- 0.1 וולט.

פורסם

אני מכיר משוגע אחד שנוסע עם אחד כזה ברכב שלו - הוא עובד כמה דלתות לידי (לאון)

המערכת שלו ברזולוציה מטורפת, הוא טוען שיש לזה השפעה שמיעה - אני כמובן סקפטי לגבי יכולת של אוזן אנושית לעלות על שינויים כאלו.

Pioneer TS-X150

פורסם

לא. אני לא מחפש להרעיד את הרכב או לשבור חלונות.

המטרה שלי היא בסך הכל לשמוע נקי, איכותי וצלילי באס טובים.

אז לפי מה שהבנתי ממך ומשאר חברי הפורום אין שום צורך במייצבי מתח למינהם.

כיצד ניתן לכוון את ה SPL בצורה הכי נכונה/ טובה?

ולגבי המפגשים. היכן הם מתקיימים בדיוק? באיזה ימים? ובאיזה שעות?

תודה רבה איש יקר

אם זה מה שאתה מחפש אז אתה מכוון את עצמך לתחום בתוך אודיו לרכב שנקרא SPL וזה בעצם יצירת לחץ אוויר גבוה בעזרת גלי קול - או במילים אחרות - באס!

זה עולם בפני עצמו ובכדי להגיע לתוצאות גבוהות גם צריך להשקיע בהתאם.

העצה הכי טובה שלי בשבילך תהיה להגיע למפגש מרכז או מפגש דרום הקרובים - תחום הSPL פורח שם בתקופה זו ואתה תוזנק בשנות אור של מידע קדימה רק ע"י הגעה למפגש בודד.

אם פונים אליך בהודעות פרטיות פתאום כל מיני חברי פורום שמנסים למכור לך ציוד - תן לי לדעת בדיוק במי מדובר! תיזהר מאוד מאינטרסים!!!

פורסם
אני מכיר משוגע אחד שנוסע עם אחד כזה ברכב שלו - הוא עובד כמה דלתות לידי (לאון)

המערכת שלו ברזולוציה מטורפת, הוא טוען שיש לזה השפעה שמיעה - אני כמובן סקפטי לגבי יכולת של אוזן אנושית לעלות על שינויים כאלו.

ממש לא ברור לי התרומה של מייצב המתח לאיכות השמע. הרי במערכת השמע קיימים מייצבי מתח שמספקים מתח מיוצב למעגלים הדורשים זאת.

נו שויין.

• תוכן חדש...