Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כשבועיים קניתי רנו מגאן 2002 קלאסיק, אוטומט.

הרכב עבר 76.600 ואני היד ה3 שלו.

הבעלים הראשון היה פדנט יוצא דופן, והבעלים השני (למזלי רק לחצי שנה) היה פשוט חאפר לא מהעולם הזה.

לאחר שקניתי את הרכב, אפילו לא הוצאתי אותו מהמוסך שבו נערכה הבדיקה, ונעשו טיפולים ותיקונים סביבות 2.000₪

(ציריות, בלמים, חלונות נופלים ועוד מני דברים קטנים)

טיימינג לפי מה שאני יודע בוצע ב60.000 ק"מ בערך.

אילו טיפולים מומלץ לעשות עכשיו, בלי קשר לטסט שמגיע רק בפברואר 2015, כדי להמנע מתקלות יקרות בעתיד?

(החלפת שמן, מים או כל דבר אחר)

ואם יש המלצה למוסך טוב באיזור המרכז (קרוב לבת ים) אני אשמח ואודה לכם מאוד.

המשך יום נעים לכולם.

🤔

פורסם (נערך)

מתי (תאריך) בוצע טיימינג ? (הרכב הזה נסע יחסית מעט. היצרן מנחה החלפת טיימינג כל X ק"מ או Y שנים, הקודם מביניהם). במילים אחרות - יש חשיבות גם למועד ולא רק לקילומטראז'. בדוק את זה.

שמע, אם הבעלים הקודמים לא טיפל היטב ברכב - הייתי מכניס הרכב למוסך, להחלפת שמנים (מנוע + שמן בלמים - החלפה כל שנתיים בדר"כ), פילטרים (ואולי עוד מישהו יוסיף לך בהמשך עוד דברים חשובים שיש לבדוק), בודק מתי החליפו פלאגים (אם מתועד, ומשווה להוראות היצרן).

מוסכים מומלצים ? באיזור המרכז - "שאפט" , "אורן שירותי רכב", "גבע" - כולם מומלצים בפורום ומתמחים בצרפתיות (עבור נא על פורום המלצות כאן בקארספורום. ייתכן ששכחתי כמה נוספים).

עריכה אחרונה על ידי חולגי
תוספת

alfa 156 2.5.

פורסם

מעט מוזר מה שאתה מתאר. אם הבעלים הראשונים היה פדנט יוצא דופן והשני רק כחצי שנה קשה להאמין שבתוך 6 חודשים התבלו הציריות והבלמים למצב ירוד.

בכל אופן - עשה כך:

בדוק בהיסטוריית הטיפולים שיש לך (בהנחה שיש) . אם בוצע בהתאם לפירוט המתן למועד הבא או השלם במיידי. אם יש ספק - אז אין ספק -בצע.

1. שמן מנוע איכותי + פילטר מקורי יש להחליף כל 10,000 ק"מ או כל שנה , המוקדם שבינהם.

2. פילטר אוויר - יש להחליף כל שנתיים או 30,000.

3. פילטר מזגן - יש להחליף כל 20,000 או שנתיים.

4. פילטר דלק - כל 40,000 או 3 שנים.

5. נוזל קירור - כל 50,000 או 4 שנים.

6. נוזל בלמים - החלפה מלאה פעם בשנתיים.

7. נוזל גיר - אם הגיר האוטומט נוסע היטב , אל תיגע. אם יש בעיות אפילו קלות - החלף שמן גיר במקום מומלץ.

8. פלגים - כל 40,000 או 4 שנים.

מוסכים מומלצים : גבע, אורן שרותי רכב, שאפט. חפש פרטים עליהם כאן בפורום .

• תוכן חדש...