Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

מחר ההורים טסים להונג קונג לשבוע, ורוצים מצלמה חדשה לשימוש חובבני.

קודם כל, איפה מומלץ לקנות? מוגדר כ1000 דולר לרכישה של גוף ועדשה.

ההמלצה שלי הייתה D7100, שעד כמה שאני יודע מהווה מצלמת הקרופ המוצלחת ביותר עד עכשיו (כן, אוראל, 7D MK2 תצא בקרוב, אבל מחוץ לתקציב :) ).

לגבי עדשות, המלצתי על כמה, אבל אני חלש בעדשות לניקון. תבדקו אותי?

ניקון 18-105

טמרון 18-270

ניקון 17-55 (ברור שהיא לשימושים שונים, אבל האיכות האופטית כמו גם הצמצם ברמה אחרת, אני אשאיר להם לבחור. אולי להוסיף.)

ואולי גם לצרף את ה50 1.8. איזו מומלצת יותר, הD או הG?

ברכה על ראשכם,

ו18 למאי שמח.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

מה מוגדר "צילום חובבני"?

מה יש להם עכשיו?

מה הם מתכוונים לצלם?

כמה הם מתכוונים לצלם...?

הם מבינים בצילום?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כרגע עם d70 ותיקה.

מבינים בצילום באופן יחסי, בנוסף אחי הקטן מתחיל להכנס לתחום בצורה יותר רצינית, לכן חשוב שיוכל להתפתח.

המטרה היא לאפשר צילום משפחתי ברמה גבוהה, אך יש התעקשות על רפלקס בגלל חיבה עזה לעיניות, ושוב, אחי.

הצעתי את חסרות המראה וההעדפה הייתה שלא. לא לחצתי, למרות שציינתי את היתרונות הברורים.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

תראה, למי שלא מתפעל את המצלמה באופן ידני תוך שימוש בשתי גלגלות והסתמכות על מסך עליון, הייתי מציע לרדת ברמת הגוף ולחסוך כסף.

אחרת, שיישארו עם מה שהם מכירים.

לגבי עדשות, כל עדשות הסופר-זום חשודות בעיני. אני חושב שיש איזו מינימום של איכות שצריך לחפש, אבל אולי אני טועה.

18-105 צריכה להספיק לכל שימוש סביר. אם הם הסתפקו עד היום ב-D70, ואני מניח שהם לא מפתחים מ-RAW ומעבדים ברמה גבוהה, לכן חבל להשקיע בעדשה טובה יותר, ולאבד אורך מוקד (אנשים שונאים ללכת ושונאים קומפוזיציה. הם רוצים לקרב לפרצוף וזהו).

עדשת 50mm על קרופ זה בעיני אורך מוקד לא שימושי לפריים, בטח לאנשים שעד היום חיו טוב עם D70.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

המצלמה הנוכחית כוללת שתי גלגלות ומסך עליון, וגם בשימוש חצי אוטומט (מה שהם לרוב עושים) הם מוצאים אותו מועיל.

אני בספק אם יצלמו בraw, לפחות בהתחלה. ופיתוח גם לא עומד על הפרק כרגע. מצד שני, לטיולים וכדומה זה מוצלח שיש את האופציה.

מסכים לגבי איבוד אורך מוקד.

דווקא לגבי ה50ממ אני לא מסכים, אני מוצא אותו אורך מוקד נפלא על קרופ (של קנון, משמעותי יותר). ודווקא פה, מדובר על תוספת עלות כמעט זניחה, ואם תתן ערך מוסף, או שימוש מפעם לפעם - לדעתי כבר הוכיחה את הרכישה.

אין ספק שהמצלמה היא over kill רציני למשפחה שרוצה תיעוד איכותי. אבל שוב, הכניסה של אח שלי לתחביב גורמת לזה להיות יותר נחוץ.

עריכה -

אין סיבה ממשית למצלמה הזו, בעיני.

אבל אם אפשר להרשות לעצמך, ואתה מחפש איכות, ומתעקש על עינית, ובכללי פיינשמעקר, יש פתרון אחר?

עריכה אחרונה על ידי Talgaz

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

לגבי הגוף כבר ענו לך אבל לאור השימושים אני מציע לא ללכת על ה 180105 אלא על ה 18-140. ההפרש במחיר קטן, האיכות האופטית זהה והטווח גדול יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

שי, תודה על ההמלצה.

קראתי קצת וכנראה שהאיכות האופטית אפילו עדיפה, כמו גם איכות הבנייה.

וההבדל במחיר זניח, כ300 ש"ח בארץ.

מנסה לשנות את הכיוון לd5300.

נראה אם ילך לי.

עריכה אחרונה על ידי Talgaz

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

יש לך שתי אפשרויות:

1. לחכות שעידן82 ימליץ על חנות שהוא אוהב

2. למצוא מוכר מהונג קונג באיביי ולהזמין ממנו למלון, זה יגיע למחרת היות והונג קונג פיצפונת והדואר שלה יעיל בצורה מחרידה. זה מה שאני עשיתי כשגרתי שם, לא היה לי כוח להתמקח עם הסינים. לחילופין, אפשר למצוא חנות באיביי ולשאול מה המקום הפיסי שלהם כדי שאפשר יהיה לקחת ישר מהם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)

חזרתי מהונג קונג לפני שבועיים, ישנם אין ספור חנויות, ואין חשש מקניה של מוצר מזויף, יש קניון אלקטרוניקה מרשים באי עצמו, ועוד שלושה בקאולון.

חשקה נפשי גם ב 7100 שנמכרת שם בסביבות ה 2700 שקלים אם אני זוכר נכון (בסוף לא קניתי כיוון שחזרתי לצילום רק בשביל הטיול, חזרתי לארץ והמצלמה חזרה כלאחר כבוד לאיחסון), אבל קניתי עדשה, חצובות, שלט סוללה וכו'.

בכלל האלקטרוניקה שם מאד זולה.

יותר משתלם עניין הסלולרי והמחשוב מאשר הצילום.

עריכה אחרונה על ידי bengee

SCANSPEAK

פורסם

2700₪? זה לא רע. בארץ היא נמכרת לכל הפחות ב3900₪.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני לא סגור על המחיר במאה אחוז (אני זוכר שבדקתי ומצאתי שזה בערך 500 שקל זול יותר)

אישתי אומרת שהמצלמה עולה שם 3k, ומדובר בגוף בלבד, ללא עדשה.

לא ברורה לי הסיבה, אבל מחשב/סלולרי/טאבלט הרבה יותר משתלם לקנות שם מבארץ.

SCANSPEAK

פורסם

גם 3k זה מחיר נפלא לגוף. 25% פחות מאשר בארץ.

תודה חברים, אני אעביר את התובנות הלאה ואפעל כדי להשתלט על המצלמה בעצמי.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

כאן יש כתובות,

http://www.nikon.com.hk/en_HK/where_to_buy/where_to_buy.page?lang=

למרות שאני באמת לא רואה צורך להשתמש בהם, בכל צעידה בעיר תיתתקלו בכמה וכמה חנויות צילום (זה בלתי נתפס כמה חניות למוצרי אלקטרוניקה פזורות בעיר ובאיזה צפיפות), בטח ובטח אם תגיעו לקניונים של האלקטרוניקה.

SCANSPEAK

פורסם

תבדוק שיש אחריות בין לאומית. אני יודע שבארץ היבואנים לא כל כך אוהבים לטפל במוצרים שנקנו בחו"ל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צביפר - אפשר להרחיב עם אחריות MACK.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...