Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פגישה עם חבר הפורום בני ל. – בניית מערכת ברולס רויס

שלום לכולם,

היה לי העונג לקחת חלק קטנטן בפרוייקט אדיר!

שבוע שעבר, אני חושב זה היה יום ראשון, אני פותח את הדפדפן על הבוקר ורואה שיש לי הודעה פרטית מ"בני ל.", עכשיו, אני עוקב כבר שנים ארוכות אחרי פורום אספנות וגם אחרי מפגשים של מועדון החמש, סוג של אושר מוטורי, תענוג אמיתי לראות את המלאכה של האנשים היקרים העוסקים בתחביב הזה.

אני אומר לעצמי אוקיי – מה מישהו כמו בני עלול לרצות ממני?

פותח את ההודעה ורואה הודעה שאומרת בגדול שלום, אני משפץ רכב אספנות, שמעתי שאתה מבין בתחום הסטריאו לרכב ואני מחפש מישהו שמבין בסאונד, לא מישהו שידחוף לי מגבר לפני שעוד בכלל ראה את הרכב.

ואחרי זה ההודעה ממשיכה – אני בתהליכי סיום שיפוץ סילבר שאדוו 1976... באותו הרגע צמרמורת עוברת לי בכל הגוף ואז אני אכן מאשר ע"י הקריאה של השם "רולס רויס" ומבין שהבן אדם לא צוחק!

שלחתי לו הודעה פרטית זריזה ובאותו הרגע קמתי מהכסא, יצאתי החוצה לנשום קצת אוויר והתקשרתי לבני והצגתי את עצמי.

בן אדם חביב, מדבר לעניין, דוגרי – לגובה העיניים, בלי אגו, בלי התחכמויות – ישר לעניין.

קבענו להפגש, זה נסגר בסוף לשבת ה3 למאי 2014 – אמש.

בשיחת הטלפון הבנתי מבני שהוא רוצה להתייעץ איתי לגבי רכיבים קיימים למערכת הסטריאו אשר תותקן בתוך ספינת המלכות הבריטית שלו, היכן למקם דברים ובגדול איך למקם את הרכיבים, האם הם מספיק טובים והאם יש צורך להשקיע מעבר לכך.

הפגישה עצמה

מתקשר לבני ביום שבת, מקבל את הכתובת, משאיר את האשה בבית הוריה עם הילדה ונוסע נסיעה קצרה יחסית לפגוש את האיש והספינה.

כשאני מגיע לבית אני כבר מזהה בקלות שאכן הגעתי למקום הנכון שכן רכבי אספנות עומדים בפתח.

נכנס פנימה ורואה שני אנשים מדברים בתוך חדר שנראה כמו חלום מוטורי, על נושאי רכבי אספנות ותוך מספר דקות מתפנים לנושא – שנלך לראות את הרולס רויס? כן!

מביט לעבר החניה ומבין שמה שזיהיתי במקור כוולבו ישנה, פתאום נראה "קצת" יותר גדול...

מתקרבים ואני רואה משהו שלא ראיתי כאן שנים רבות – כמה שנים טובות אחורה (כמעט 15 שנה אחורה אני חושב) כשהתקנתי מזגן בפיאסטה 89C שלי אצל אותו אמן מזגנים קסטום היתה רולס רויס אם אני זוכר נכון משנתון דומה – יכול להיות שזו היתה יגאוור ואני כבר לא זוכר אבל אני כמעט בטוח שזו היתה רולס. זו לא אותה אחת זה בטוח שכן היא לא היתה סילבר שאדוו.

בני פותח את מכסה המנוע ומה שאני רואה זה פשוט "מפלצת" משנת 1976 (אני בעצמי מודל 77 אז כבוד, הרכב מבוגר ממני בשנה והמנוע נראה עדיין שמור כמו חדש) ואני שואל אם אפשר להביט ברכב מבפנים, להתבונן ולבחון – בני מיד עונה תרגיש חופשי, תעשה מה בא לך.

פותח את הדלת ורואה רכב שאמנם נמצא לקראת סיום השיפוץ – נשאר לעשות בו פחחות וצבע בעצם. מפורק!

גלגל הגה, חופת דש בורד, דיפונים, לוחות שעונים – הכל מפורק.

מתחיל לחקור קצת את מבנה הרכב ומידרואה ש:

הרמקולים בכל הדלתות הם חמש ורבע אינטש אבל בכל דלת הרמקול נמצא בתוך תא מבודד משאר הדלת – תיבות מבית היצרן!

בדלתות האחרויות בני גם השאיר מחובר את כיס הבידוד בתוכו יושב הרמקול – כיס מצמר כלשהו (כנראה כבשים) מאוד מאוד עבה שמחובר לתוך הפוד של הרמקול.

מעבר לכך המקום היחיד שיש להתקין בו משהו כלשהו שהוא לא מקורי – זה הקיק פאנלים.

גב המושב חסום בלוח מתכת שחוצץ בינו לבין תא המטען (שגודלו בערך כבית קברות של המאפיה האיטלקית).

וכל הרכב, כל הרכב! – מנועי סרבו ולחצנים חשמליים.

זו יוקרה אמיתית! שנת 1976 אבל אין דבר אחד שהוא לא מצופה עור ואין רכיב אחד שהוא לא חשמלי, לוח השליטה של המזגן נראה פשוט הזוי.

בדלת שמאל יש ג'ויסטיק קטן עם הסמל של רולס רויס – ואז אני פתאום קולט – מראות חשמליות?! זה לא שנת 1976? – כן, וזה מקורי!

אני שואל את בני – מה זה הארבעה מתגים האלה? וכמו דביל אני מבין שזה חלונות חשמליים אבל בני מוסיף ואומר – זו הנדסה פשוטה, החלונות זזים לאט ברולס רויס ושואל אותי – אתה יודע למה?

למה? – כי הם התקינו חוטים דקים!

הנדסת חשמל ברמת הפשטות של גאון. בני החליף את החוטים לעבים יותר והחלונות אצלו באמת זזים מהר – כמה פשוט, כמה גאוני כמה לא צפוי לראות דברים כאלו ברכב שנולד שנה לפניי.

אתה רוצה שאניע? בני שואל – ברור! אני עונה!

בני פותח את תא המטען ומחבר את המצבר – באותו רגע אני נדהם לגלות עוד משהו – מצבר של DIEHARD בתא המטען של הרולס. אלו הם מצברי ג'ל מאוד נפוצים היום בארה"ב ומאוד חביבים על חובבי תחום האודיו לרכב – אמרתי לו לפחות למצבר כבר דאגו לך!

רעש באס מטורף עלה באוויר – 6.2 ליטר של מנוע מפלצתי מגרגר כמו חתול – איזה רעש! איזה תענוג! מסאג' אמיתי.

ושוב חוזר להביט ברכב, בכל החלקים – בני פורש בפני WHIT PAPERS של כל מערכת החשמל של הרכב ואומר לי – כל הרכב מפורק כרגע בגלל דיודה אחת שוררת במנועים של המזגן, מרכיב את הכל ושולח לפחחות וצבע.

בזמן הזה אשתו של בני, אשה נחמדה שרואים עליה כי היא מעורבת מאוד בתחביב ותומכת בבעלה ומעודדת אותו, מגישה לנו קפה ועוגיות מרנג טעימות ואנו ניגשים לדבר קצת על נושא המערכת.

המערכת

סה"כ לא מדובר במערכת ממנה אנו הולכים להתלהב או "לעוף" כפי שניתן לאמר אבל הרכיבים פשוטים, טובים, ראויים סה"כ.

הסט הקדמי כל הנראה יהיה FOCAL PS 130

סט כאשר פתחתי אותו הופתעתי מאוד לגלות כי ישנו קרוס אובר פסיבי לכל אלמנט – קרוס נפרד למידבאס וקרוס נפרד לטוויטר, הקרוס של המידבאס בפועל הוא סה"כ סליל כאשר הקרוס של הטוויטר נראה קצת יותר מתוחכם, עם הנחתות וכנראה גם שליטה בפאזה – דווקא במידבאס הייתי רוצה יותר שליטה בפאזה, מצד שני – להפוך את החוטים תמיד אפשר.

יחידת הראש היא יחידת ראש של אלפיין – כרגע ייעצתי לבני להחליפה לאחת כזו אשר יש בה יכולות TC

יחידת ראש 1DIN שתיכנס למקום מקורי ברכב שמתאים לכך.

הטוויטרים ככל הנראה ימוקמו בקיק פאנלים שכן אין ברכב הזה מקום נוסף להתקין בו טוויטרים, פשוט אין והרצון הוא בכל זאת להשאיר רכב עם מראה כמה שיותר נאמן למקור.

הסאב וופר – עדיין לא סגור על זה, ימוקם בתא המטען כאשר יפתח חור לתוך משענת המושב האחורי ותיבת הסאב תחוזק לתוך לוח המתכת בגב המושב או שיבחר סאב שיכול לעבוד IB ויותקן ישירות על פלטה אשר תהודק לגב המושב.

שוחחנו קצת על נושא העברת החיווט ומיקום הקרוס אוברים.

סיכום

באמת, לא עשיתי שם שום דבר, באתי, ראיתי, נתתי קצת מידע וכל השאר היה פשוט להיות נפעם מפרוייקט באמת מדהים בתהליך התהוות.

פגשתי אדם שהוא כולו "דוגרי", ישר לפנים בלי מסכות ובלי הנחות, איש מעשים, בעל מקצוע, מומחה.

תהנו! קצת תמונות

המפלצת:

photo1_zpsabf5e3ea.jpg

המותג:

photo2_zps6f118244.jpg

כרגע לפני הרכבה סופית פחחות וצבע:

photo3_zpse7f4a094.jpg

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על הסקירה.

אכן בני לוי הוא בעל מקצוע יחיד במינו. לא ספגת קצת קללות במהלך הביקור ?

איזה כייף לי :)

פורסם

הייתי צריך מגבת! :-D

אבל זה בדיוק מה שהתכוונתי כשאמרתי "דוגרי" ללא יומרות :-P

ועכשיו ברצינות - זה סוג האנשים שאני הכי אוהב, לא מתייפיף (אבל יפיוף :-P ), לא מתחנף - לפנים! והקללות אצלו מגיעות מהלב! אז, כבוד!

חוץ מזה - הבן אדם משפץ רולס רויס - שיקלל כמה שהוא רוצה ואת מי ואת מה שהוא רוצה, רק שימשיך לעשות יצירות מופת שכאלו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...