Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותנו סכום של כ280K המיועד בעתיד לרכישת דירה.

כרגע אנו גרים בשכירות ומתכננים לקנות דירה בעוד כשנה+.

בבנק שלנו, נאמר לנו שאין יותר מידי מה לעשות עם הכסף.

האם ישנה אפשרות, בכל זאת, לסגור את הסכום ולקבל עליו משהו?

כמובן, שאיננו רוצים לסכן את הכסף וכל השקעה שהיא מסוכנת או כרוכה בהפסד לא באה בחשבון.

אך, אני מאמין, שבין זה לבין שהכסף "ישכב" לו סתם בעו"ש, יש עוד כמה אפשרויות.

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קרנות נאמנות יש מכל מיני סוגים החל מחסרות סיכון לחלוטין ("קרן כספית") ועד קרנות מנייתיות עם חשיפה מלאה למניות ו/או שערי מט"ח.

אני הייתי שם כ-80% בקרן כספית ו-20% בתעודת סל על מדד תל-בונד 60 (60 האג"חים הקונצרניים המובילים בישראל) שהוא לא חסר סיכון אבל גם לא תנודתי כמו מניות.

היתרון בתעודת סל על פני קרן נאמנות הוא דמי ניהול נמוכים יותר (לפעמים אפילו אפס)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אף אחד לא דיבר כאן על הצמדה למדד על מנת שהכסף לא יאבד מערכו ....

שקול גם קנייה של אג"ח של המדינה באופן ישיר צמודים ושקליים .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

אם אנחנו כבר דנים בנושא, מה התשואה המירבית שאפשר להוציא מנניח 20 אלף ש"ח מבלי לקחת סיכון אמיתי?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אם אנחנו כבר דנים בנושא, מה התשואה המירבית שאפשר להוציא מנניח 20 אלף ש"ח מבלי לקחת סיכון אמיתי?[/QUO

בלי סיכון אמיתי אתה יכול לסגור פקדון בריבית אפסית כמעט או לרכוש קרן כספית שתניב ריבית נמוכה, הבנקאי שלך יכול להגיד לך כמה בערך.

פורסם

עד כמה שידוע לי אגח מדינה סוגרים לכמה שנים טובות.

בדוק אולי פקדונות בבנק,אני עשיתי טעות סגרתי כל שנה לפיקדון/תכנית חיסכון קצרת טווח.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם
אף אחד לא דיבר כאן על הצמדה למדד על מנת שהכסף לא יאבד מערכו ....

שקול גם קנייה של אג"ח של המדינה באופן ישיר צמודים ושקליים .

אמישה, צריך להיזהר בעצות:

האיש עשוי לרצות את הכסף בעוד שנה, זהו טווח השקעה קצר. מה אם בעוד שנה האגרות יהיו בשפל?

בנוסף, אתה מציע רכישה ישירה של אגחים. הדבר כרוך בעמלות רכישה מכירה ובד"כ גם דמי משמרת. כל זה נוגס בתשואה שגם כך אינה גבוהה בימים אלו.

יתר על כן, יש מי שיטען שאנו מצויים כעת בבועת מחירים באגח. בעוד שנה האגחים עשויים לעלות או מאידך לרדת. במקרה כזה גם ערך הקרן לא יישמר.

פורסם (נערך)

בדוק אולי פקדונות בבנק,אני עשיתי טעות סגרתי כל שנה לפיקדון/תכנית חיסכון קצרת טווח.

לא יודע מה עשית ולכן לא יודע אם טעית.

באשר לאמירתך על האגח- יש לדייק .הרי אין שום מחויבות לסגירה לכמה שנים, מה שיש הוא הסתכלות לטווח השקעה של מספר שנים וספיגת הפסד על הנייר בסבלנות. אלו שני דברים שונים.

עריכה ופנייה לפותח השרשור: חלק מהתשובות שקיבלת ותקבל כאן מנוסחות בכלליות ויכולות לבלבל אותך, אחרות פשוט יכולות להטעות אותך. איני חושב שבהכרח תדע להבחין בין עצה טוב ל גרועה ולכן ממליץ להתייעץ עם איש מקצוע מהתחום.

עריכה אחרונה על ידי [פנדוב
פורסם

פות"ש שלום

מה השיקולים שאתה ממתין לרכישה לעוד שנה??

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אם רוצים נזילות אפשר לרכוש קרן נאמנות שמחקה אגח מדינה.

פורסם
מניות של אמאזון ...

אני נוטה להסכים איתך (אמאזון וגוגל), אבל הבעיה היא שהמניות האלו עדיין כפופות לשוק הרחב והשוק הזה מדי פעם עובר מחזורים של תיקון, ואז אם אתה מממש בדיוק באמצע מחזור כזה, אתה תפסיד כסף. זו בעיה כשאתה רוצה להשתמש בכסף למטרה קונקרטית תוך פרק זמן קצוב.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אני נוטה להסכים איתך (אמאזון וגוגל), אבל הבעיה היא שהמניות האלו עדיין כפופות לשוק הרחב והשוק הזה מדי פעם עובר מחזורים של תיקון, ואז אם אתה מממש בדיוק באמצע מחזור כזה, אתה תפסיד כסף. זו בעיה כשאתה רוצה להשתמש בכסף למטרה קונקרטית תוך פרק זמן קצוב.

נכון, אבל הכסף די נזיל ואמזון לדעתי תשלש את עצמה בתקופה של 5-10 שנים

בדומה למה שקרה עם גוגל (שהכפילה את עצמה הרבה יותר)

המניה של אמזון כרגע בירידה רק בגלל הדוחות המאכזבים שלא עמדו בציפיות.

הגרף שלהם מדהים:

AMZN.jpg

קיצור, מי שמעוניין שיחקור עליהם ;)

פורסם

רועי רנו[להבדיל מעוד רועי]

ראה, שרשורים כאן הולכים לכוונים שונים וזה בסדר, הזכרת אמזון קודם עם שלוש נקודות וזה בסדר, אולי הייתי מוסיף שם אייקון מחייך.

כמובן לפורום אין אחריות, אבל.. האיש שאל על כסף לדירה, כסף שאולי ירצה בעוד שנה, זה לא טווח ארוך בשוק ההון, נכו?

רועי הסכים איתך לגבי אטרקטיביות המניות וסיקרן אותי מדוע הן כאלו וכמה מהונו היה משקיע שם, א ב ל הוא ציין את סיכון השוק.

אני מניח שהגרף מעניין ואשמח לשמוע גם ממך על החברה, אני מדגיש החברהולא המניה. הסכטיים והסכנות, לא הגרף.

כאן אנו מגיעים לנקודה טיפלה בעייתית:" הכסף די נזיל ואמזון תשלש את עצמה...."

אם הכל כה ברור, למה שלא תשקיע שם הכל?

למה שלא נשקיע כולנו שם הכל? בהסתמך על דעתך?

ואם לדעתי מנייה אחרת תרבע את ערכה בעתיד? אולי נשקיע דווקא בה? מה דעתך על דעתי? עדיף, לא?

אולי אני מתבלבל אך כמדומני שאלת לא מזמן בשרשור על לימוד השקעות.[סלח לי אם אני מבלבל אותך עם מישהו אחר]

זהו, שלב הלימוד נגמר? כעת נותנים עצות? לטווח של חמש עד עשר שנים? גם אני רוצה את הספר הזה שקראת.

• תוכן חדש...