Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

מחר רכבי ייכנס לצבע חדש (ירוק מטאלי) אחריי 20 שנה שהוא נושא את הצבע המקורי שלו :-D

אני כפדנט ניקיון שוטף את הרכב לפחות פעם בשבוע,

הייתי משמתש בשמפו וסמרטוט, לפעמים סבון ידים, מקרצף עם סמרטוט ריצפה רך, שוטף במים, מייבש עם ג'ילדת עור צבי, ומבריק חלונות עם מיקרופייבר.

עכשיו לראשונה הרכב יקבל צבע טרי ורציתי לדעת מתי הפעם הראשונה שמותר לשטוף אותו לאחר הצבע?

איזה תכשירים כדי לרכוש לשטיפת הרכב ולניקוי רציני של הג'אנטים? (יש בהם שחור מבפנים שלא הצלחתי להוריד)

ומתי אם בכלל כדאי לעשות טיפול דיטיילניג \ פוליש \ ווקס.....

תודה!

פורסם

מינימום של שבועיים לפני שטיפה ראשונה, בנוסף בגלל שזה צבע חדש בשבועיים עד חודש הקרובים שמור עליו מכל דבר (גם לכלוך) ואם אתה יכול תחנה בחניה מקורה בהתחלה.

לאחר חודש יישם עליו אוטם צבע איכותי ועשה זאת בכל מספר חודשים כדי לשמור על צבעו של הרכב (בגלל שזה רכב ישן אני אציין שבמידה והצבע איכותי או בינוני+ גם בשטיפה עם סבון כלים וללא אוטם הצבע יהיה אותו הדבר בשנה-שנתיים הראשונות,אבל אחרי זה יתחיל שוב לדהות עד למצב שבטח יש לך כעת לפני הצביעה)

לגבי הג'אנטים יש המון חומרים איכותיים זה תלוי בחומרת הלכלוך שיש לך כעת

Miata ND2

פורסם

תודה רבה על תגובתך,

על איזה חומרים (נניח שמפו לרכב וחומר לחיטוי ג'אנטים) אתה ממליץ? (ואם אפשר לינק לרכישה בארץ, אפשרות גם לאיביי אבל עדיף בארץ)

כמו כן האם כדאי להשתמש בכפפה הזו -

http://www.buybycall.co.il/products/501356/%D7%9B%D7%A4%D7%A4%D7%94-%D7%9C%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%99%D7%9D

עם איזה בד הכי כדאי להשתמש על מנת לא לשרוט את הרכב?

חנייה מקורה אין לי, אמנם אני מעוניין לרכוש כיסוי רב עונתי עבה רך ואיכותי שלא ישרוט את הרכב - מה ההמלצה? תודה

פורסם (נערך)

פעם ראשונה שאני אישית נתקל באתר הזה..המבחר של מוצרי טיפוח לרכב שם הוא דליל ביותר (: (כלומר אין בכלל!! ) אבל אולי הכפפה הזו בכל זאת שווה משהו.

אם אתה רוצה ללכת על הדברים הזולים והבסיסיים לשטיפה שגרתית אז זה אולי יתאים לך, אם אתה מתכנן להשקיע באמת ולטווח הארוך, לך על משהו ששווה מעט יותר גם באיכות וגם במחיר.

כדוגמת זה למשל: http://www.ebay.com/itm/KENT-Q2319-MICROFIBRE-WASH-MITT-/290909945214?pt=UK_Car_Accessories_Car_Care_Cleaning&hash=item43bb957d7e

כפפת שטיפה של KENT, חברה סבירה מאוד שיש לה המון אביזרי טיפוח לרכב.

משתמש ספציפית בכפפה הזו והיא מאוד שימושית ועולה "כולה" 10 ש"ח יותר מהכפפה הזולה שהראת פה.

תוסיף עוד 2 שקלים....ויש לך כבר ממש מותג מעולה, chemical guys!

http://www.autostore.co.il/%D7%9B%D7%A4%D7%A4%D7%AA-%D7%A6%D7%9E%D7%A8-%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%98%D7%99-Chemical-Guys-Premium-Extra.html

אם תגיע לחנות אז איסוף עצמי בהחלט יעשה את העסק כדאי, אם תזמין עוד כמה דברים אז יביאו לך את זה עד הבית במשלוח של 30 ש"ח.

שמפו לרכב? הכל הולך...ממה שיש באוטודיפו כגון: דופונט...ועד השמפואים שיש באוטוסטור של מגווירס למשל ועד ההמלצה שלי של OPTIMUM NO RINSE, שעולה טיפונת יקר אבל זה כדאי יותר מכל שמפו כי אתה מדלל אותו בהמון המון מים והוא משמש למגוון רחב של שימושים נוספים.

חומר חיטוי לג'אנטים? אתה מתכון לחומר ניקוי.....חיטוי זה השמדת חומרים אורגניים, טוב למי שמתכוון לאכול ארוחת ערב מהג'אנט (:

תשתמש כדרך קבע בשמפו לרכב עם כמה מברשות שיעשו עבודה טובה, מדי פעם אתה יכול להשתמש ב HOT RIMS של מגווירס, להסרה רצינית יותר של משקעים.

אל תשתמש בחומר לג'אנטים על בסיס שבועי כי מנסיון שלי, זה עושה רע עם הזמן.

בד? אני חושב שאתה מתכוון לייבוש....ייבוש כמו שצריך אתה חייב מטלית מיקרופייבר איכותית.

אתה כמובן יכול ללכת על האופציה הזולה ויעילה פחות של ג'ילדה מאוטודיפו, שאני לא שולל אותה על הסף.

אבל אני למשל משתמש במגבת UBER שנקנתה מאתר בחו"ל בקניה משותפת (יש שרשור כזה ממש בעמוד הזה על המגבת), היא סופגת לתוכה המון מים (המון !!!) ומקלה מאוד על תהליך הייבוש, כמו כן אתה מתאר לעצמך שמחירה לא זול וצריך לשמור עליה כמו שצריך.

כיסוי רב עונתי זה טוב ויפה, קניתי כיסוי פשוט ב 100 ש"ח, אחרי יומיים חתולי הרחוב התלהבו ממנו וקרעו לי אותו לגזרים.

באותו רגע ממש שמחתי שלא קניתי כיסוי איכותי יותר...מאז אני הולך בלי (:

אבל אם האיזור שלך נקי מחתולים, או שיש לך רובה אויר שאתה מתכוון לגרש איתו את החתולים אז בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי sharki25

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

תקווה שתהיה לקה איכותית על הרכב.

חכה שבועיים עד השטיפה הראשונה.

אין שום בעיה להחנות את הרכב בשמש.

אל תנקה את הפח בתנועות מעגליות, רק לאורך הרכב.

תלמד על שיטות ניקוי עם מטליות ו ONR ו/או שיטת 2 הדליים.

פוליש אתה יכול לעשות לאחר חודש וכמובן אוטם צבע/ווקס לאחר מכן.

תחזוק הווקס/אוטם יתבצע לפי עמידות המוצר(לכל מוצר יש אורך חיים שונה).

בהצלחה.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם

תודה רבה על הטיפים איישם את כולם.

בדרך חזרה מהמוסך עם הצבע החדש אעבור באוטוסטור ואעשה קניות :)

קראתי באינטרנט על שיטת שני הדליים והבנתי.

שאלה אחרונה -

עם מה טוב יותר לייבש את הרכב אחריי שהורדתי את כל הסבון עם צינור מים? ג'ילדה או מיקרופייבר? משום מה נראה לי שהג'ילדה סופחת אלייה יותר נוזלים ויותר רכה מאשר המיקרופייבר שבשנייה נהיה מלא מים ולא אפקטיבי (או שיש מיקרופייבר מיוחד אחר שאני לא מכיר)

פורסם

אפשר לומר שמיקרופייבר זאת רמה גובהה יותר כאשר זה מגיע לניגוב הרכב(שימורו ובכלל).

כמעט לכל חברה שמייצרת מוצרי דיטיילינג יש מגבות ייעודיות לניגוב. CG, MG, Dodo ,Zaino ועוד...

פה למשל יש לך השוואה בין שתי מגבות ידועות.

חלקן סופגות יותר וחלקן פחות.

ישנן גם מגבות מיקרו סיניות בעל דחיסות(GSM) גבוהה שיכולות לשמש כתחלופה נוחה וזולה.(העדפה אישית שלי).

הסבר על דחיסות.

בנוסף למגבות המיקרופייבר, ישנו את סוג(גם מיקרו) הוואפל( waffle weave) שמיועד לכך גם כן.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם

מיקרופייבר, אני משתמש ב 2-3 מטליות.

1 גדולה של ניקול לייבוש ראשוני וכללי, ואז השתיים השניות לפינישים באזורים קטנים.

חשוב= מצאתי שזה טוב עבורי, לקחת שפריצר או פשוט לשים ממש קצת מים על המטלית לפני הייבוש, ככה היא רכה יותר ופחות סיכויים לשריטות.

• תוכן חדש...