Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לפני תקופה של כ-חצי שנה בערך אבא שלי היה מעורב בתאונה.

אבי הינו נהג מונית שירות.

התאונה התרחשה כך:

אבי היה במהלך נסיעה רגילה, ולכביש התפרצה במהירות מהחנייה נהגת שלא טרחה להסתכל במראות והתנגשה בו

למונית לא קרה יותר מדי אבל המכונית של האישה נפגעה (מכונית פוזה יקרה של בעלה הערס).

היא קרתה מיד לבעלה שהזמין שוטר למקום, שוטר קומבינה כזה שמכיר את בעלה, ניסו לדובב את אבא שלי בצעקות שהוא אשם (רואים עליו שהוא בן אדם די תמים , כזה שמתקפל בצעקות) אבל הוא לא הודה בכלום, הוא דבק בגירסה שלו - והנכונה שהאישה התפרצה לכביש בלי להסתכל והאשמה עליה.

בכל אופן, הסיפור הזה נסגר מול הביטוחים והוא התנהל בין הבעלים של האוטו לבין הבעלים של המונית.

אם ככה למה אני מספר את כל זה?

היום אבי קיבל בדואר כתב תביעה בנוגע לתאונה הזו.

מסתבר שהיה מעורב עוד רכב בתאונה.

מכיוון שגם המונית וגם הרכב של הנהגת ההיא היו בנסיעה (הטענה שלה היא שאבי הגיע מהר מדי ולא הספיקה לבלום) ,כתוצאה מהפגיעה היא פגעה ברכב שחנה מולה, ולטענתו נגרם לו נזק של כ4000 שקלים, שאותם הוא דורש מאבי לשלם לו.

הוא והנהגת עשו יד אחת, היא העידה שאבי אשם ומתנערת מכל אחריות בנושא.

הנימוק שלהם הוא שאבי נסע במהירות מופרזת בגלל 2 סיבות (לא נכונות, אבל אי אפשר להוכיח)

1- מיהר לתפוס רמזור, נימקו את זה בכך שנהגי מוניות עובדים לפי זמנים ולא רוצים לחכות ברמזור (זה נכון בכללי, אבל למקרה הזה זה בלוף, כי הרמזור היה כבר אדום)

2- ניסה לתפוס נוסעים בצד השני

המקום שבו התרחש הוא קטע קצר בין 2 צמתים שלרוב פקוק נורא, קשה מאוד לסוע שם 50 (קטע עירוני), אז בטח שלעבור את המהירות המותרת.

וגם אם מקבלים את הטענה כי מדובר בחריגה מהמהירות המותרת, האישה הייתה אמורה לזהות מונית דוהרת לכיוונה ולא לצאת מהחנייה, בטח שלא במהירות גבוה מדי כך שלא יהיה לה זמן לעצור..

מה עושים במקרה כזה? הוא תובע את אבא שלי אישית, לא את הביטוח ולא את החברה. הדיון יתקיים בעוד חודשיים בערך.

יש צורך בשכירת שירותי עו"ד ? או שמא תספיק כתיבת כתב הגנה מנומק וזהו?

תודה רבה!

פורסם

אם אתה טוען שבזמן התאונה, הוזמנה משטרה למקום,היו צעקות דיבורים וכד.

אותה תובעת מאוחרת... לא נכחה שם בזמן האירוע?

מאיפה היא צצה פתאום?

דבר נוסף, אם חברות הביטוח מעורבות וכנראה שולמה השתתפות עצמית על ידי אחד הצדדים לפחות, למה התובעת המאוחרת, מצאה לתבוע אישית?

משהו לא ברור בסיפור.

פורסם

בכל מקרה אם הוגש כתב תביעה , יש צורך להגיש כתב הגנה, תוך 30 יום מיום קבלת כתב התביעה, ניתן לבקש הארכה מבית המשפט.

בכתב התביעה תוכל לגולל את סיפורך... להכחיש או להסביר או לטעון כל מה שנראה לך נכון.

פורסם

איך זה ייתכן שרק עכשיו נודע לך כי רכב נוסף נפגע בתאונה?

לדבריך הנושא נסגר בין חברות הביטוח , איך התחלקה האחריות בין הצדדים?

בכל מקרה, אביך יכול לבצע הודעה לצד ג' ולצרף את חברות הביטוח של הרכב בו נהג וגם את חברת הביטוח של הרכב שפגע בו. כך יוכל השופט לברר את מידת האחריות ולהטיל על חברות הביטוח את תשלום הנזק.

מתוך המדריך לתביעות קטנות:

http://www.tviot-ktanot.co.il/Default.asp?sType=0&PageId=15753#11. הודעה לצד ג'

1. הודעה לצד ג'

נתבע הטוען כי יש לצרף לתביעה צד שלישי כנתבע, רשאי להגיש לביהמ"ש "הודעת צד ג'" עבור אותו צד שלישי. שימוש בהליך זה יתבצע במידה והנתבע מעוניין לכבול את אותו צד שלישי להכרעה בתיק (כלומר: א' תבע את ב', ב' יצרף את ג' כך שגם ג' יהיה נתבע בתיק).

בכותרת הודעה שכזו ייכתב "הודעת צד ג'".

הודעת צד ג' תוגש ב- 4 עותקים, כולל כל המסמכים המצורפים להודעה, לפי הפירוט הבא: אחד לבית המשפט, אחד לתובע, אחד למגיש ההודעה ואחד לנתבע צד ג'. כמו כן, יש להגיש עותק מלא של כתב התביעה המקורי עבור צד ג' (שהוא צד 'חדש' בתיק). עבור כל צד ג' נוסף יש להוסיף עותקים כמפורט לעיל.

הגשת הודעת צד ג' כרוכה בתשלום אגרה.

כתב הגנה להודעה לצד ג': משקיבל הודעת צד ג', על הנתבע החדש להגיש כתב הגנה תוך 30 יום, בצירוף כל מסמך המחזק את טענותיו, ובמספר עותקים כמפורט לעיל.

פורסם

תודה רבה, אני אברר עוד פרטים ואעדכן

אם אתה טוען שבזמן התאונה, הוזמנה משטרה למקום,היו צעקות דיבורים וכד.

אותה תובעת מאוחרת... לא נכחה שם בזמן האירוע?

מאיפה היא צצה פתאום?

דבר נוסף, אם חברות הביטוח מעורבות וכנראה שולמה השתתפות עצמית על ידי אחד הצדדים לפחות, למה התובעת המאוחרת, מצאה לתבוע אישית?

משהו לא ברור בסיפור.

הרכב השלישי שנפגע היה רכב חונה שהבעלים שלו לא נכח במקום בזמן המקרה, ולכן אותו בעלים תיקן את הרכב שלו על דעת עצמו (וכמובן שכיאה לישראלי המכוער בטח דחף עוד כמה מכות), ועכשיו הוא מחפש מי ישלם לו את הנזק (הגיוני), הבעיה שהוא בא למקום הלא נכון

ואנחנו לא יודעים למה הוא תובע אישית, אבא שלי פנה לבעל המונית שיפנה לביטוח.

פורסם

אם נפגע רכב שלישי צריך להיות מוקד נוסף באחד משני הרכבים המעורבים בתאונה. עליך לדרוש את דו"ח השמאות של הרכב השני שהיה מעורב בתאונה. אם אין בו מוקד פגיעה נוסף (במקום שפגע ברכב השלישי) הרי שסביר שאותו שכן עושה יד אחת עם בעל הרכב המדובר על מנת להפיל עליך נזקים שכלל לא קשורים לתאונה של אביך.

אם נרשם מוקד פגיעה נוסף עליך לפנות לחברת הביטוח שלך על מנת ש"תכנס בנעליך" ותטפל בתביעה. הייתי עושה זאת בהקדם בכל מקרה על מנת שהתביעה תהיה גם נגד המבטח שלך - הן כדי שיהיה מעורב בהגנה עליך ובמידת הצורך יפצה אותך על הנזק הנוסף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרכב השלישי שנפגע היה רכב חונה שהבעלים שלו לא נכח במקום בזמן המקרה, ולכן אותו בעלים תיקן את הרכב שלו על דעת עצמו (וכמובן שכיאה לישראלי המכוער בטח דחף עוד כמה מכות), ועכשיו הוא מחפש מי ישלם לו את הנזק (הגיוני).

אין צורך בהשמצות. אם הרכב נפגע כתוצאה מן התאונה מגיע לו פיצוי. האם הוא פנה לבעל המונית או לחברת הביטוח ונדחה ? בכל מקרה הוא צריך יהיה להביא ראיות כי הנזק הוא תוצאה ישירה של התאונה.

פורסם

קודם כל מומלץ לקבל ייעוץ משפטי מקצועי בלי שום קשר למה שרושמים לך פה בפורום.

הפתרון לבעיה פשוט מאוד, תגיע למשפט ותודיע לשופטת שהעניין נידון בין חברות הביטוח ואין לתובעת שום סיבה לתבוע אותך אישית.

זה לא יתכן שהתובעת תגיש תביעה אחת לחברת הביטוח ותביעה שניה עבורך מכיוון שמדובר בתאונה אחת.

אם לנהגת יש הסגות לגבי הפיצוי שחברת הביטוח נתנה לה, אז שתפנה אליה ולא אלייך.

במקביל עלייך לעדכן את חברת הביטוח שבגין התאונה יש תביעות נוספות שפתוחות נגדיך והם אמורים לטפל בזה (בתנאי שכבר שילמת השתתפות עצמית).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הנתבע אינו בעל הפוליסה אלא נהג במונית של אדם אחר. חסרים פרטים בסיפור המסבירים מדוע הוגשה נגדו תביעה אישית ולא נגד הביטוח. אי אפשר להגיע למשפט ו"להודיע לשופטת" אלא צריך לשלוח כתב הגנה. כדי להבין אם צריך עורך דין צריך לדעת אם מדובר בבית דין לתביעות קטנות ובאיזה סכום פיצוי מדובר.

אגב, איך אתה יודע שזו תהיה שופטת ולא שופט?

פורסם

אני עושה אפליה מתקנת.

ברור שניתן לשלוח כתב הגנה, הכוונה שלי הייתה שהבחור לא יבחר לא להגיע למשפט רק בגלל שזה בטיפול חברת הביטוח, מה שיקנה ניצחון אוטומטי לצד השני.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...