Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אז יש לי רק מפתח אחד של האוטו - Hyundai i10, את השני איבדתי ממזמן.

השבוע חשבתי שאיבדתי גם את הרזרבי... אז כבר התחלתי לבדוק את הנושא של שחזור מפתח, בסוף דיברתי עם מנעולן שאמר לי שבעזרת מספר שלדה הוא יכול ליצור מפתח שפשוט יעבוד, הוא לא צריך את הרכב (כך הבנתי ממנו). הוא גם אמר שזה יעלה 500 שקל אם לא צריך צ'יפ, ו1000 אם כן צריך.

אח"כ מצאתי את המפתח ולא הייתי זקוק למנעולן, עכשיו אני רוצה לשכפל את המפתח, ובחנות שכפול נאמר לי שאני חייב להביא את האוטו כדי שהם יעשו משהו עם המחשב שלו, וזה יעלה לי 400 ש"ח.

רציתי להתייעץ אתכם ולהבין:

1. איפה אפשר לשכפל במחיר הוגן? האם 400 זה מחיר סביר?

2. למה המנעולן הראשון לא היה צריך את הרכב? איך בנאדם פרטי יוצר מפתח לאוטו בלי לראות אותו? זה חוקי בכלל? איך יש לו גישה לנתונים של החיתוך? ולמה המוסכים המורשים של יונדאי לא עושים את זה ורוצים שאביא את הרכב?

3. למה בשכפול מפתחות רוצים שאביא את הרכב? מה הם עושים עם המחשב? מאשרים את המפתח החדש?

בקיצור אשמח להסברים על איך זה עובד ומה כדאי לי לעשות.

תודה

פורסם

מנעולנים עובדים עם תוכנות ומכשירים גנריים שלא פועלים באותו אופן כמו שפועל מחשב אבחון רגיל של יונדאי. לטוב ולרע.

או שיש למנעולן הזה נתונים שהוא השיג ממקום כלשהו של המפתחות ברכבי יונדאי, אולי ממאגר מפוקפק ברשת, או שהוא ביחסים טובים עם מישהו מהמח' הטכנית של יונדאי, שמכיר אותו כמנעולן מוסמך ומורשה, והוא מקבל ממנו קודים לפי מס' שלדה.

המוסכים של יונדאי פועלים בפרוצדורות הרשמיות של יונדאי ועם הסורק המקורי, שמחייב התחברות לרכב לצורך השכפול. לכן הם לא יכולים לעשות את מה שהמנעולן עושה.

במוסכים של יונדאי מתחברים עם הסורק לרכב ומלמדים את המחשב ברכב את הקוד של המפתח החדש.

פורסם

בתוך המפתח יש טרנספונדר נהוג לקרוא לו צ'יפ, ישנם רכבים שניתן להעתיק את הצ'יפ ממפתח אחד למפתח אחר וכך יוצא מצב שישנם שני מפתחות בעלי ציפ זהה כשהמפתח המשוכפל בדר"כ לא מקורי.

ישנם רכבים שניתן לעשות את אותה הפעולה ו\או להתאים מפתח עם ציפ חדש (מקורי או לא) לרכב וזה ע"י ציוד שמצריך את הרכב פיזית.

בחלק מהרכבים צריך או אפשר להזמין מפתח ישירות מהיצרן ע"פ מספר רכב \ שלדה.

ההליך הכי טוב (כשמתאפשר) זה להתחבר למחשבי הרכב, למחוק את כל המפתחות המותאמים ולהתאים מחדש את המפתח הקיים ומפתח חדש מקורי.

פורסם

אם יש לך מרימי חלונות מקוריים מחהחברה אז צריך להביא את הרכב אתך.

לגבי המחיר, פשו תרים טלפון למספר בתי עסק שהומלצו פה בפורום ותראה האם המחיר משתנה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...