Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי רכב גולף, מודל 1995, 1800 סמ"ק אוטומט.

חשבתי שיש לי בעיה של נזילת שמן גיר ולכן הוספתי כל הזמן שמן גיר לרכב במשך כשנתיים אבל השמן כל הזמן נזל לי.

לאחרונה החלטתי לפתור את "הבעיה" ודאגתי שיחליפו לי מחזיר שמן גיר (מדובר בגומייה בקוטר של כ-6 סנטימטר) [ועל הדרך לאחר שהפרידו את הגיר מהמנוע החליפו לי גם מחזיר שמן גיר (גומיה בקוטר של כ-12 סנטימטר)]. יצויין כי לא פתחו לי את פני הגיר !

לאחר ביצוע העבודה, הוספתי שמן גיר, והפלא ופלא הגיר ממשיך לנזול לי וכשהרכב עומד והמנוע מכובה שמן הגיר ממשיך לנזול טיפות טיפות.

הבעיה היא שאין מדיד לשמן גיר ברכב הזה ושאלתי היא כזו: האם כשמוסיפים יותר מידי שמן גיר שמן הגיר אמור לנזול מהגיר טיפות טיפות ?

כי אם התשובה היא כן ייתכן שכל הזמן הוספתי יותר מידי שמן ולא היה צריך בכלל להחליף את מחזיר שמן הגיר .....

אם התשובה היא לא, מה יכול להיות מקור לנזילת שמן הגיר אחרי שהחלפתי את מחזיר שמן הגיר ? יש עוד מחזירי שמן גיר ?

פורסם

הוספת שמן יתר על המידה (של גיר/מנוע) עלולה לגרום לפריצת מחזיר שמן בשלב כזה או אחר במיוחד אם דובר על תקופה ארוכה שהרכב נסע כך.

מסיבה זו ממליצים בפורום,שברכבים בהם אין מדיד שמן גיר,לגשת למוסך ולבצע את הבדיקה בתנאים הנדרשים (במיוחד ברכבים גרמניים).

כמובן שיכולה להיות סיבה אחרת אבל צריך לפנות למכון גירים אוטומטיים/מוסך רון אם אתה מת"א לאבחון ופתרון הבעיה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מהציריות ממה שאני יכול לראות אין נזילה; הנזילה ממוקמת ממש מתחת לגיר ככה שאני לא מאמין ששמן גיר נוזל מהצירייה ומגיע עד מתחת לגיר....

יכולות להיות עוד סיבות לנזילת שמן גיר ?

פורסם

אחרי החלפה מחזרי שמן, במידה ואתה עוקב נכון והשמן אכן נופל מהחיבור סימן שאכן הרסת את המחזיר.

מניסיון עם הגרמניות, הם נוטות לטפטף. בשנים האלה, מהרבה מקומות מה שיכול להיות מבלבל לעיתים.

לדעתי, מה שאתה רואה שם זה לא שמן גיר.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

הוספת שמן גיר מעל המידה לא תגרום לעולם לפריצה של מחזירי שמן. היא כן תגרום ל"הקאה" של שמן דרך הנשם ולהרטבת (כל) הגיר (כי בדרך כלל הנשם נמצא בחלקו העליון, והשמן נוזל - איך לא - למטה).

הציריות בגיר הזה אינן קשורות לשמן הגיר. למרות שהתיבה היא אחת, הדיפרנציאל מופרד מהגיר עצמו ומשתמש בשמן גיר ידני.

לגיר הזה יש מדיד לשמן גיר. כשהגיר מונע, ב P, והגיר בערך ב 60 מעלות, פותחים בורג אלן 5 בתחתית הקרטר ונותנים לשמן לצאת. קצת לפני שהוא מפסיק לצאת סוגרים את הפקק וזו המידה.

אם הנזילה מופיעה מלמעלה - אולי יש נזילה מהקולר. אם מלמטה - אולי מאטם הקרטר, ואולי "דחפו" בורג ארוך במקום המקורים שמחזיק את במגן התחתון ועשו סדק לגיר.

• תוכן חדש...